Mercedes'i Olanlar ve Olmasını İsteyenler İçin...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Mercedes'i olanlar ve olmasını isteyenler için...

Allaha şükür, lüks sınıf Mercedes'im yok. Orta sınıf bir araç bizi İstanbul caddelerinde dolaştırmaya yetiyor.
Dolayısı ile lüks sınıf bir Mercedes'in bana verebileceği faydalardan da zararlardan da uzağım!

Şimdi Lüks sınıf Mercedes marka otosu olanlar için ibretli, gerçek hayattan alınma bir hikayem var:

Hükümetin önemli isimlerinden birisinin oğlu ve arkadaşları bir kamu bankasının genel müdürüne ait bir Mercedes ile İstanbul'da geziye çıkıyorlar.

Gençlerin babaları oldukça nüfuzlu kişiler İstanbul Anadolu yakasından E-5 üzerinden Tekirdağ'a doğru yola çıktılar.

Silivri'yi geçtikten sonra hava da kararmaya başladı, bu yüzden dönmek istediler. O sırada gençlerden birisi biraz rahatsızlanır.

Otomobili kenara çekip rahatsızlanan arkadaşının biraz temiz hava alması araçtan inerler ve arazide biraz yürürler.

O sırada arabayı kullanan genç anahtarı düşürdüğünü fark eder. Aracın yanına döndüklerinde aracı açamazlar.
Bu arada aracın bütün güvenlik sistemi harekete geçmiş ve araç balyozlu müdahale dışında müdahaleye izin vermemektedir.

Arama tarama işlemini sürdürürler ama anahtarı bulamazlar.

Cep telefonları ile yardım isterler ancak İstanbul'daki hiçbir servis kendilerine yardımcı olmaz. Mercedes'in İstanbul Temsilcisi'ne ulaşırlar. Temsilci kendilerine yardım edebileceğini söyler:

Gençlere Mercedes'in sahibi hakkında bilgiler soran temsilciye bu bilgiler verilir.

Araçla ilgili bilgiler verilir. Bu arada temsilci diğer telefonla da Almanya ile görüşür. Çok önemli bir müşterileri olduğu bilgisini verir.

Sonra gençlere döner ve şu anda bulunduğunuz yerden arabanın en son park ettiği yere ne kadar sürede gidebileceklerini sorar.

-2 saat 10 dakika.

Bundan sonra Almanya'dan gelen talimatlar şöyledir:

Sürücü otomobilin yanına gelsin. Beş saniye sonra önce otomobilin kabin lambası kendiliğinden yanar. Ardından park lambaları. Sonra motor çalışır. Bundan sonra kapı kilitleri açılır.

Sürücü otomobile binsin. Direksiyon kilitlidir. 30 saniye kadar sonra direksiyon kilidi de açılır. Telefondan gelen son talimat şöyledir:

"Aracın en son park edildiği yere ulaşması için size 2 saat 20 dakika izin verildi. Araç 2 saat 20 dakika sonra yeniden stop ettirilecek ve kapıları kilitlenerek emniyet altına alınacak. Geçmiş olsun, iyi yolculuklar.

Verilen süre içinde İstanbul'a dönerler. Araç bir müddet sonra çalışmasını durdurup kapıları kilitler. Ertesi gün de araç sahibine yeni anahtarı gönderilir.

Lüks sınıf Mercedes veya lüks sınıf başka marka araç kullanan kişilerin bir kısmı bu türlü uzaktan müdahalelerle araçlarına komut verilebildiğini biliyor olabilir. Ama benim tahminim bu tür araç sahiplerinin çoğu araçlarına uzaktan her türlü müdahalenin yapılabildiğinden bihaberdir.

Eğer Mercedes firması bu türlü bir sisteme sahipse dilediği aracı dilediği yerde durdurup dilediği sistemini kullanılamaz hale getirebilir. Ki teknik olarak da bu türlü müdahaleler ulaşılan teknolojik seviye sayesinde mümkündür.

Mesela araç hızla giderken frenleri boşa çıkarabilir. Ya da araç hızla giderken direksiyonu kilitleyebilir, ya da sizi isterse aracın içinde hapsedebilir.

İnsanlar zenginleştikçe daha lüks sınıf araçlara meylediyorlar. Dolayısıyla zenginledikçe hayatlarının bazı kontrollerini de büyük firmalara bilerek ya da bilmeden bırakıyorlar.

Kontrolünüzü biri firmaya vermek aynı zamanda o firmaya sızabilen ya da o firma ile işbirliği yapan mesela o devletin istihbarat örgütlerine vermek anlamına da gelir.

Umarım, bu tür araçları olanlara faydalı bir yazı olmuştur!
--Kaynak--​

:huh::ohmy::huh:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Öncelikle araştırmanız için teşekkür ederim.
Benimkinde var mı böyle bir özellik merak ettim şimdi.:)
Ben c serisi bir araç kullanıyorum. (bu arada C serisi de orta sınıftır Elbruz:))
Muhtemelen bu S serisi, yani üst modellerde yapılan bir uygulamadır.
Araştıracağım bunu, Ankara-Koluman servise ve Mercedes'le alakalı en ufak detayı bilen bi arkadaşıma danışacağım.

Edit: Şimdi aklıma geldi, 2 saat 20dk'lık süre yetmedi diyelim, yani yolda büyük bir kaza var ve yol tamamen tıkandı.
Tekrar açıldı adam yetişmek için bastı gaza.
250'yle giderken kontak kapatırsa Almanya'daki üretici, ne olur o araba..:)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Evet duymuştum bunu. Hatta Die Hard 4.0 da bununla ilgili bir sahne vardı. BMW yi çalıştırıp yola çıkıp kurtuldular. Eğer uydudan herşeye müdahale edebiliyorlarsa, aracını içini dinleyip gözetleyebilirler de. Mahremiyet sıfır resmen.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Evet duymuştum bunu. Hatta Die Hard 4.0 da bununla ilgili bir sahne vardı. BMW yi çalıştırıp yola çıkıp kurtuldular. Eğer uydudan herşeye müdahale edebiliyorlarsa, aracını içini dinleyip gözetleyebilirler de. Mahremiyet sıfır resmen.

Bunun yanında büyük tehlike var...

Ordumuzun Komutanları...
Hükümetin tüm bakanları...
Cumhurbaşkanı...
Üst düzey Yargı mensupları...
Diğer üst düzey devlet yetkilileri...

Hepsi bu araçları kullanıyor...

Eğer bu araçlar uzaktan kontrol edilip yazıda geçtiği gibi freni boşaltılabiliyorsa direksiyon kitlenebiliyorsa durum çok vahim...

Düşünsenize PKK nın bir Hacker Çetesini kiralayarak uzaktan bu devlet yetkililerimize Suikast yapabilme ihtimallerini...

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
57
Eğer benim Mercedes ' tede varsa varya koyuyorum ilanı, -sahibinden McLaren Mercedes Füme Full

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Şimdi bu yazının yazarı Nuh Gönültaş'a Twitter üzerinden bu haber hakkında bir yalanlama gelip gelmediğini sordum verdiği cevap:

nuhgonultas@kadirdemirhan herhangi bir yalanlama olmadı. Hiç bir ses çıkmadı.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Bunun yanında büyük tehlike var...

Ordumuzun Komutanları...
Hükümetin tüm bakanları...
Cumhurbaşkanı...
Üst düzey Yargı mensupları...
Diğer üst düzey devlet yetkilileri...

Hepsi bu araçları kullanıyor...

Eğer bu araçlar uzaktan kontrol edilip yazıda geçtiği gibi freni boşaltılabiliyorsa direksiyon kitlenebiliyorsa durum çok vahim...

Düşünsenize PKK nın bir Hacker Çetesini kiralayarak uzaktan bu devlet yetkililerimize Suikast yapabilme ihtimallerini...

Gerçekten büyük risk. Ama kime güveneceksin. Alınacak tüm markaların benzer modellerinde aynı olay vardır mutlaka. Belki de araçlar alınır alınmaz ASELSAN sistemi sıfırlayıp ya bloke ediyordur ya da kendi yazılımımızı yüklüyor. İnşallah öyledir.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
bana mercedes hep bi garip gelir nedense sevmem :)

Genelde makam arabalarıdır, resmi ve soğuk bir yüzleri var bu nedenle.
Bir de özellikle E serisinde, cami yardımlarını kendine yapılan bir yardımmış gibi algılayan, bu paralarla hemen gidip kendine koca iri gözlü E sınıf bir merco kapan simsar hocalar sebebiyle, hacı arabası diye bir halk deyişi oluşmuştur malesef.:)

Oysa işin aslı öyle midir..? Elbette ki değildir. Esasen Mercedes budur;
Mercedes-Benz_SLR_McLaren.jpg

Buna ilaveten arabalar ikiye ayrılır; Mercedes ve diğerleri.
Ve dahi Mercedes'ler de kendi içlerinde ikiye ayrılırlar, 'S ve diğerleri şeklinde' işin fanatiklik boyutu vardır bir de.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bu konu mail olarak Recep YAZICIOĞLU ve Muhsin YAZICIOĞLU için ilişkilendirilmişti. Ne kadar doğrudur ve ismi kalite olmuş bir firma yapar mı hepsi muamma...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Saçma bence böyle bişey olsa Hükümetten kimse hayatta olmazdı hepsi mersedes kullanıyorlar çünkü....

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Saçma diyorsunuz ama Bu yazı ULUSAL BASINDA KÖŞE YAZISI OLARAK ÇIKIYOR...

Ama Habere hiç bir yalanlama gelmiyor bu gün yazara kendim sordum yalanlama gelip gelmediğine dair...

Ne yalanlama gelmiş ne de herhangi bir cevap...

Yani Forum sitesinin birinde böyle yazı çıksa tamam Firmalar ciddiye alıp cevap vermezler ama Ulusal Medya da böyle bir haber çıktığında yalan olsa kesinlikle Mercedes Türkiye den bir tekzip yazısı gelmesi gerekirdi...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
kaç senelik muhabbet bu da..
gerçek olması kuvvetle muhtemel , çünkü mercedeslerde hırsızlık için güvenlik paketi gibi bir şeyler vardı yanılmıyorsam..
uydu kontrolü bu amaçla kullanılıyordu.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Olay eski ama düşünmeye değer...

Yaşı uygun olanlar hatırlar...

SUSURLUK...

Bir Mercedes İçinde Hiç yanyana olmaması gereken adamlar var...

Ve O Mercedes Son Sürat bir Kamyona arkadan çarpıyor...

O kaza Türkiye de uzun bir süre gündemde yerini koruyor...

Bunun sonucunda Aydınlık için 1 Dakika Karanlık diye eylemler yapılıyor...

Bir süre sonra nasıl oluyorsa Derin Devleti eleştirmek için yapılan bu eylemler Hükümet aleyhinde eylemlere dönüşüyor...

Ardından 28 Şubat Post Modern Darbe...

maiwesiyah

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bir kaç sene önce mail olarak gelmişti bana bu yazı...

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Teknik olarak mümkün.Çünkü Die Hard 4 (Zor Ölüm 4) filmindede böyle birşeyle karşılaştım.Çok ilgincime gitti.BMW 5 serisi bir aracı çalıyorlar(camını kırıp sahibinden izinsiz alıyorlar) ve anahtarları olmadığı için aracın kendi servisine telefon ediyorlar araç içinden.Telefondaki operatör kıza yalvarıyorlar yakarıyorlar en sonunda kız tamam deyip arabanın motorunu çalıştırıyor :) Sonra devam ediyorlar yollarına

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Arkadaşlar herşeyden önce çok prestijli bir firma bu tarz müdahelelere uzaktan erişilebilecek şekilde bi sistem oluşturmaz. Sonra devlet erkanının kullandığı araçlarda güvenlik protokolleri öyle sizin bildiğiniz gibi dışardan müdahele edile bilecek şekilde değildir sonuçta hırsız başbakanın arabasını çalamaz. haliyle böyle bir sisteme gerek yoktur. herkes gönül rahatlığıyla mercesedes alabilir sanmıyorumki birileri onca işe kalkışıp mercedese adam soksunda size suikast için araca uzaktan müdahele etsin. Sonuçta arabanın içinde yaşamıyorsun elbet tenhada kıstırır.:) rahat olun böyle komplo teorilerinede bakmayın...

halil48

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olay eski ama düşünmeye değer...

Yaşı uygun olanlar hatırlar...

SUSURLUK...

Bir Mercedes İçinde Hiç yanyana olmaması gereken adamlar var...

Ve O Mercedes Son Sürat bir Kamyona arkadan çarpıyor...

O kaza Türkiye de uzun bir süre gündemde yerini koruyor...

Bunun sonucunda Aydınlık için 1 Dakika Karanlık diye eylemler yapılıyor...

Bir süre sonra nasıl oluyorsa Derin Devleti eleştirmek için yapılan bu eylemler Hükümet aleyhinde eylemlere dönüşüyor...

Ardından 28 Şubat Post Modern Darbe...

En anlamlı bir yorum olmuş teşekkürler.Diğer yandan Mercedes arac güvendir,sağlamlıktır, prestijtir.Kişi açısından da böyledir kişi dışındakiler açısından da tasvip edilmese de bu böyle görülür.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Onu bunu bilmem ama ben bundan istiyorum.:D

msbysl

Asistan
Reaksiyon puanı
5
tamda S320 almaya karar vermiştim,şuan itibariyle vazgeçtim.:laugh:ELBRUZ46 yazı için teşekkürler.:thumbup1:

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Arkadasin dedigi dogru olabilir.Dogrudurda..Bir noktaya deginecegim.Ulkeler ellerindeki herseyi savas ortaminda lehinde kullanacak silah olarak gorurler.Mesela bogazlardaki koprulerimizin tepelerinde asagidan gorunmeyen agir silahlar yerlestirilmis.bu sadece bir ornek.
Mercedes dunyanin en prestijli alman otomobili.Almanlarin elinde dunyaya karsi kullanabilecekleri bir koz.alman hukumeti bundan yararlanmak zorundadir.
Bugun google amerikalilarin elindeki istihbarat icin en onemli koz degilmidir.
iran bunlari bildigi icin ulkesinde amerikan mallarina izin vermiyor yakin zamanda google i bile englledi.
Dediklerin dogru olsada kisisel gorusum daha iyisini yapabiliyorsak mercedes e gerek duymuyorsak ne ala

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar Başbakan 2006 yılında araçta kilitli kalmıştı. Araç camı balyozla kırılarak açılmıştı. Uzaktan yardım olsa balyozla falan kimse uğraşmazdı. Kendine özgü güvenlik önlemleri olabilir ama uzaktan yardım konusunun başbakanın aracında olacağını düşünmüyorum.

Bu da ilgili haber
http://www.tumgazeteler.com/?a=1746105

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
90 Model Mercedes E200 almayı planlıyordu bir akrabam.Anlatayımda bunu almasın.:D:D