Mercedes-Benz C Serisi 1 Milyon Sattı

emreiii

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Mercedes-Benz C serisi Sedanın Mart 2007'de ve Estate modelinin ise Kasım 2007'de piyasaya sunulmalarından bugüne, yaklaşık bir milyon müşterinin bu aracı tercih ettiği bildirildi.

Mercedes-Benz-C-Serisi-C-63-AMG-1262-8.jpg

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, C serisinin piyasaya sürüldüğünden beri 840 bin Sedan ve 160 bin Estate olmak üzere toplam 1 milyon adetlik satış rakamına ulaştığı belirtildi.

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Satış ve Pazarlama Başkanı Dr. Joachim Schmidt, C-Serisi Sedanın Mart 2007 ve Estate modelinin Kasım 2007'de piyasaya sunulmalarından bugüne, yaklaşık bir milyon müşterinin yeni jenerasyon C-Serisi bir aracı tercih ettiğini bildirdi.

Schmidt, şunları kaydetti:

''C-Serisinin 1982'de pazara ilk girişinden bu yana Mercedes-Benz bu segmentte sekiz milyondan fazla araç sattı. Satışların yüzde 25'lik payına sahip olan Amerika, C-Serisi Sedanın en büyük pazarı konumunda. Diğer büyük pazarlar ise Almanya ve Çin. C-Serisi Sedan satışları, yılın ilk yarısı dünya çapında yüzde 6 artış göstererek, geçen yıldan 12 bin 300 adet fazla satıldı.''

Almanya'da yapılan yeni bir J.D. Power araştırmasına göre ise Mercedes-Benz C-Serisi, müşterileri yüksek derecede tatmin eden kalitesi, güvenilirliği, çekici tasarımı, yaygın servis ağı ve düşük bakım masrafı ile rakipleri arasında lider konumunda yer alıyor. Aynı nedenlerle C-Serisi Türkiye'de de büyük ilgi görüyor.

-TÜRKİYE'DE DE ÇOK SATIYOR-

Mercedes-Benz Türk'ün ise 1 Ocak 2010-31 Temmuz 2010 tarihleri arasında otomobil satışlarını, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 3 oranında artırdığı dile getirilen açıklamada, 2010'un Temmuz ayı itibariyle 4 bin 975 adetlik satış hacmine ulaşan şirketin bu rakama ulaşmasında en büyük katkıyı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 2 bin 890 adetle C-Serisinin sağladığı ifade edildi.

Açıklamada, Mercedes-Benz C-Serisinin, ana rakipleri ile karşılaştırıldığında 2010 yılının ilk 7 ayında kendi segmentinin liderliğini korumaya devam ettiği bildirildi.
Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan, 2007'den beri satılan bir milyon C-Serisi'nin 12 bin 506 adedinin Türkiye pazarına ait olduğunu dile getirdi.

Bedikhan, ''C-Serisi bizim en çok satan modelimiz, bu nedenle Mercedes-Benz için büyük önem taşıyor. Aracın müşterilerimiz arasında bu kadar popüler olması bizi çok sevindiriyor. Mercedes-Benz Türk A.Ş. olarak geçtiğimiz yıl Türkiye'de 6 bin 296 adetlik satış rakamı ile rekor kıran C-serisi satış başarısını, yürüttüğümüz çalışmalar ile 2010 yılı sonuna tekrarlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, C-Serisi müşterilerimize yepyeni bir kampanya sunuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Rakibi 3 serisine göre tasarım olarak çok daha güzel ve çekici.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Yeni C serisi hakikaten muhteşem ötesi. Hem donanımı çok iyi hem de fiyatı makul sayılır sınıfına göre.

Kısmet olursa yeni aldığımız Civic'ten sonra para olursa ilk alacağımız araba bu olacak :)

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Gerçekten çok güzel kasa,ve çok sattı deyim yerindeyse çoluk çocukda bundan var:)2 dakikada bi geçiyo bizim evin önünde belediye otobüsü gibi,şuan bile görüyorum yemin ederim o derece yani:)

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
1,6 motor koyarsa tabiki satar :) c 'nin hangi modelleri çok satmış acep ..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Aramızda C'ciler var dikkat.

dfkgldjfkgdkf
400 tork. Akıllı ol Mert.

Bu kadar satmasının sebebi, ''Halk Mercedesi'' 1600 cc'lik fiyatı nispeten ucuz C180'lerdir.
Maalesef kafamı nereye çevirsem arabamın aynısından görüyorum artık. Hani bu kimsede olmasın kompleksi değil de, senelerce çalışıp aldığın arabanın aynısını, ''sadece kasa olarak da olsa'' herkeste görmenin vermiş olduğu can sıkıcı durumdur. Yine de basacağım yoksa bile yolda bir yerde C180 gördüğümde rezil rüsva etmeden bırakmam, o ayrı.

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Mercedes C serisinde en düşük motor 1.8'den başlıyor, 1.6 motor yok. Ama o da vergi oranından dolayı çok satışlarda bir nedendir.

Megawolt , dostum bak Blackout ne diyo !! Bu arada bende de bi merso var aşığım o ayrı mesele, blackout dostum kasayı yenileme zamanı gelmedimi :))

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Megawolt , dostum bak Blackout ne diyo !! Bu arada bende de bi merso var aşığım o ayrı mesele, blackout dostum kasayı yenileme zamanı gelmedimi :))

Afedersin bir anda karıştırdım :)

Ama C180'de de en az Fascination modelinden almak lazım ki özellikleri az çok kayda değer olsun yoksa diğer iki alt modelinde çok özellik yok.

1978 model mercedese binmiştim kıbrısta arabada hidrolik direksiyon, elektrikli camlar, klima daha aklıma gelmeyen bir sürü özellik vardı, şimdi çoğu yeni sayılan tenekeden bile daha üstündü ki ayrıca o arabayla 210 la gidiyorduk bana mısın demiyordu ayrı mevzu.

80bin liraya alınacak en iyi araba Mercedes C180 :thumbup1:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
C serisi 1597 cc'den başlar (C 180). 4 silindirli motor, 156 hp ve 230 nm güç üretir. 1800 olan C 200'lerdir.

jonjon, acelem yok. Kasa sanırım 2014'te değişecek. Asıl önemli kriter, son kasa olması. Sonrasında modelden çok donanım önemli. Ayrıca acelem olmadığı gibi param da yok şu sıralar. :D

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
C serisi 1597 cc'den başlar (C 180). 4 silindirli motor, 156 hp ve 230 nm güç üretir. 1800 olan C 200'lerdir.

jonjon, acelem yok. Kasa sanırım 2014'te değişecek. Asıl önemli kriter, son kasa olması. Sonrasında modelden çok donanım önemli. Ayrıca acelem olmadığı gibi param da yok şu sıralar. :D

Ama itiraf et son kasa dehşet ben eskiden e serisine hayrandım .. ama c serisi bi ayrı güzel olmuşken AMG olsun :thumbup:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Ama itiraf et son kasa dehşet ben eskiden e serisine hayrandım .. ama c serisi bi ayrı güzel olmuşken AMG olsun :thumbup:

Son kasaya biniyorum zaten dostum. İtiraflık bir durum yok ortada. :D W204 kasa 2008'de çıktı. Son kasa odur. 2011'İ geçelim, seneye ve sonraki sene muhtemelen makyajlanır, 2014'te de tamamen değişir. Bu arada benim bindiğim ve çevrede gördüklerinin %99'u çakma AMG'dir. Yani bizimkilerde AMG stil paketi var sadece. Motor AMG değil. C serisi tek gerçek AMG, 6200 cc'lik ''C63'' tür.

mercedes-c63-amg-us-_460x0w.jpg

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bro ne zaman alacan mertin anahtarını..:D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim