Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Merakla Beklediğimiz VR Oyunları



Sanal gerçeklik kavramı 2016 yılına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Oculus Rift, Sony'nin PlayStation VR’ı, Samsung'un Gear VR’ı ve Google'ın Project Cardboard’u ile ilgili haberler de her geçen gün çoğalıyor. Eski oyunların VR sistemine adapte olmasının yanında, yepyeni oyunların videoları da geçtiğimiz kasım ayından beri ciddi oranda arttı ve firmalar oyunların VR destekli olması konusunda epey heyecanlı görünüyorlar. Bu listemizi de merakla beklediğimiz VR oyunlarına ayırdık. Ancak eski oyunların remake’lerini eklemedik, bu yazıda sadece yeni duyurulmuş önemli VR oyunlarını göreceksiniz.

Eve: Valkyrie


eve-valkyrie.jpg


2003 yılında oyuncularla buluşmuş olan ve 500 binden fazla kayıtlı üyesi olan Eve, Online’ın dünyasında geçecek. CCP Games’in yaptığı açıklamalara göre oyunda RAN isimli kadın bir pilot tarafından eğitileceğimiz çaylak bir pilotu canlandıracağız. Oyunda farklı güçte birçok gemi olacak ve multiplayer özelliklerinde Capture the Flag ve King of the Hill gibi modlar da bulunuyor. Oyun, PC için Oculust Rift ve PlayStation 4 ve PlaySttion VR sistemleriyle beraber 2016 yılının ilk çeyreğinde çıkacak. Güzel bir haber daha düştü geçenlerde, Oculus Rift’i ön sipariş eden herkes oyunu ücretsiz olarak edinebilecek!

Robinson: The Journey


robinson-the-journey.jpg


E3 2015’te açıklandığında tüm gözleri üzerine çeken Robinson: The Journey, Crytek’in VR dünyasına yapacağı yatırımların en önemlilerinden ve CryEngine’in başarısıyla da epey ilgi görecek gibi görünüyor. Genç bir adamın ıssız bir bölgeye düşmesinden sonra başına gelecekleri kapsayan konusu her ne kadar başta çok çekici gelmese de, 360 derece çevreyle etkileşim ve bu gizemli ekosistemi keşfetmek kulağa hoş geliyor. PlayStation VR sisteminde göreceğiz kendisini fakat tarih hala muallakta.

The Climb


the-climb.jpg


Paris Games Week’te dikkatleri çeken diğer bir Crytek oyunu da The Climb’dı. “Kaya tırmanışı ne kadar eğlenceli bir oyun deneyimi sunabilir ki?” demeyin. Çünkü unutmayın, oyunu Oculus Rift’le oynayacaksınız. Oyunun başında ter atmak an meselesi yani. 90 FPS ile çalışacak olan oyunun grafikleri ve artwork’leri de şimdilik çok başarılı görünüyor. Oyun single player olarak satışa çıkacak, fakat bu arkadaşlarınızla yarışamayacağınız anlamına gelmiyor. Her tırmanışta belli faktörlere göre puan kazanılıyor ve tırmanışın zorluğuna, bitirme süresine göre faktörler de etki ediyor. 2016’nın ilk çeyreğinde satışa sunulacak deniliyordu, ilk çeyrekteyiz ve hala ses yok. Bekleyip görelim.

P.O.L.L.E.N


p.o.l.l.e.jpeg


Mindfield Games’in P.O.L.L.E.N’i gerçekten enteresan bir oyun olacak gibi. Konusundan bahsedelim hemen! Oyun, Rus ve Amerikan hükümetleri tarafından yapılmış bir uzay üssünde geçiyor. Burada herkes birlikte çalışıyor. P.O.L.L.E.N, FPS ve bilim kurgu sularında yüzüyor ve konunun seçildiği dönem de merak uyandırıyor. Steam Greenlight’tan da geçer notunu alan oyunu, şayet bir terslik olmazsa 2016’nın ilk yarısında görecekmişiz.

World War Toons


world-war-toons.jpg


“Aile dostu FPS” kavramına bu oyunla beraber iyice adapte olacağız galiba… Reload Studios, World War Toons için canla başla çalışıyor. Ekibindeki eski Call of Duty geliştiricileri, Marvel ve Disney’deki tasarımcılarla bir araya gelince ortaya herkesin sevebileceği, FPS’in Looney Tunesvari hali hayat bulacak gibi. Karakter tasarımları ve mekânların görselleri oyunun ne kadar renkli olabileceğini gösteriyor. PlayStation VR için hazırlanıyor, çıkış tarihi de 2016.

RED BULL KANATLANDIRIR - RedBull.com
 

Duhan.Soysal

Müdavim
Katılım
30 Temmuz 2014
Mesajlar
4,236
Reaksiyon puanı
184
Puanları
63
Abi çok müthiş bir şey şu VR. Oyunlar ile nasıl oynanır düşünemiyorum bile.
 
Üst