Merak ettiklerim hkk.

samuraiii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese Merhaba,

Forumda yeniyim ve bu ilk mesajım olacak arkadaşlar.Forumdaki konuları mümkün olduğunca incelemeye ve tarafınızdan verilen bilgileri,cevapları ve yönlendirmeleri dikkatlice okumaya çalıştım.Bu mesajı yazmamdaki amaç son aylarda kullanımı,satışı,reklamı ve tartışması bol ürünlerden olan tablet pc ler hakkında bilgi sahibi olabilmek.Yabancısı olduğumu düşündüğüm bu konuda sizlere merak ettiğim birkaç soruyu sormak istedim.

Takip edebildiği kadarı ile tablet pc lerin yakın gelecekte kullanım oranı masaüstü,notebook veya netbook rakamlarını zorlayacak.Ben de teknoloji ve bilgisayara düşkünlüğüm sebebiyle bu duruma kayıtsız kalamadım ve kendimce internette yerli ve yabancı sitelerdeki incelemeleri okudum.Ancak yaklaşık birkaç haftadır yaptığım araştırmalarda aklımda kalan soruları sizlere sormak istiyorum.

Tablet pc piyasası ikiye bölünmüş durumda.

1-Apple Tabletler
2-Diğer Tabletler

Bunu bu şekilde kategorize etmek istemezdim ama yerli yabancı birçok sitede belki farkında olmadan ya da gerçekten Apple tabletler diğerlerine oranla daha farklı olduğundan ayrım yapılmış durumda.Ben bu kategoride 2.sırayı tercih edenlerdenim.

Diğer tabletler kısmında araştırdığım kadarıyla gerçekten de kaliteli izlenimi veren tabletler mevcut.Puanlama yapmadan şöyle bir sıralarsak ;

1-Motorola Xoom 3g+wifi
2-Lg Optimus pad
3-Blackberry playbook
4-HTC Flyer
5-Acer iconia tab A Ve Tab W
6-Hp
7-Samsung Galaxy
8-………………………………………………………………….v.s.

Belirtilen tabletlerin bir kısmı Windows işletim sistemi kullanırken bir kısmı android ya da blackberry de olduğu gibi kendi işletim sistemlerini kullanıyorlar.Benim tercihim ne kadar doğru olduğunu bilmemekle beraber kişiselleştirme,esneklik ve gelecek de çok daha yaygın kullanılacağını düşündüğümden Andorid işletim sisteminden yana.

Yalnız burada bir noktada tıkanıyorum.Andorid tabletler içersinde kimi android 2.1 kullanırken kimi 3.0 ya da 3.1 kullanıyor.Normalde notebook ya da masaüstü pclerin donanımları elverdiği sürece güncel işletim sistemleri format atarak kullanılabiliyor.Peki Android tabletlerde sürüm yükseltme gibi bir şansımız var mıdır?

Günlük hayatımda ve işim gereği ofis programları,pdf uzantılı dosyalar v.s. kullanımım fazla olduğundan tablet pc tercihimi bu formatlarda problem yaşatmayacak olandan yana kullanmalıyım.Android işletim sistemi bana bu konuda problem yaratırmı?Ya da bana bu konuda problem yaratacak donanım var mı?

Ayrıca merak ettiğim bir diğer konu da iş dışındaki kullanımlarda sosyal paylaşım siteleri (facebook,tweeter v.s) ya da notebook da kullandığım Windows live Messenger gibi uygulamaları çalıştırabilecek miyim?Çalıştırabiliyorsam bunu Andorid marketten Android uyumlu bir Messenger programı indirerek mi yapacağım?

Satın almak istediğim modelin 3G destekli olmasını istiyorum.Tabletten gerektiğinde telefon görüşmesi de yapabilmeliyim.Bahsi geçen tabletlerden hangisinde telefon görüşmelerinde problem yaratmaz?(Görüntülü görüşmelerde dahil.)

Bildiğim kadarı ile örneğin ipad 2 de flash desteği olmadığından internette bazı sıkıntılar yaşanıyor.Tabii ki almak istediğim model flash destekli olmalı.

Alacağım tablet de iş hayatımda sürekli not alarak çalışmam gerektiğinden iyi bir stylus kalem ile desteklemek istiyorum.Mevcut tabletlerde bir sıralama yapar isek en rahat not alma uygulaması hangi tablet de mevcuttur?

Sorularım arasında sizlere saçma gelebilecek olanlar vardır ancak bulunduğum şehir dolayısı ile pek fazla tablet görebildiğim söylenemezJ

Şu an için aklıma gelen temel sorular bunlar.Bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim.Marka ve model tavsiyelerinizi bekliyorum.
(Bu arada aklımda XOOM ya da OPTİMUS var.)

Olmasını umud ettiğim özelikler şöyle :

Bellek konusunda 16-32 veya 64 gb olması çok önemli değil ama minimum 16 gb olmalı
İşletim sistemi hususunda Andorid honey tercihimdir.
3 g destekli
Bluetooth
Usb portlu
HDMI çıkışlı
Navigator gibi kullanabileceğim
Stylus kalem ile rahatça kullanabileceğim
Kamera konusunda MP tercihim yok ama fotoğraf cekiminde orta seviye bişey işimi görür.

İyi Geceler

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
optimus pad'i bekle bence. araştırmışsındır belki ama çok iyi bi tablet. tasarımı çok hoş görünüyo diğer tabletlerden daha ince ve hafif gibi bu da taşınabilirlik için büyük bi avantaj. android 3.0 honeycomb işletim sistemi ve çift çekirdek işlemci kullanıyor buda hızı bayağı yüksek gösteriyor. arka yüzünde bulunan çift kamera sayesinde 3d kayıt işlemi gerçekleştirme imkanı sunuyor ve bu kayıtları hdmı çıkışı sayesinde tv den izlemek mümkün. parlaklık bakımından ekranı diğer tabletlerden daha iyi gibi geldi bana. uygulamalar için lg nin smartphone modellerinde de kullandığı google marketten faydalanmak mümkün. oyun olayı da buradan halledilebilir. fiyatı bakımından da diğerlerinden daha uygun olacağını düşünüyorum. dediğim gibi benim tavsiye edeceğim tablet optimus pad olur.

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aklında optimus pad varsa başka bir tavsiye bekleme bence.. @blackmamba07'nin dediği gibi ince ve hafif olması taşınabirlik açısından çok iyi.. ipad'den küçük galaxy'den büyük.. yani tam tablet için uygun... çift çekirdek ve android honeycomb olması bence müthiş.. kesin hızına yetişemeyeceğizdir :) hdmi istemişsin bu da var.. 32gb belleği var diye biliyorum.. arkada bulunan çift kameradan dolayı 3d kayıt yapabileceksin ki bence bu ileride çok işine yarayacak... diğer tabletler ile karşılaştırınca optimus pad bence en iyisi.. sen bence bunu almalısın.. ben, tablet almak için daha erken diyordum ama optimus gelene kadar sanırım istediğim zaman geçecek ve alacağım :)

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:21 ----------

bu arada sanırım optimus pad'in SIM kart desteği yok.. tek eksiği bu diye düşünüyorum..

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlara katılıyorum... 3D çekim desteği müthiş düşünsene kendi çektiğin videoları 3D destekli bit tv de hdmı bağlantısı sayesinde izleyebilceksin...açıkçası bu bile beni almam için teşvik etti. birde pad'ler çıktığında açıkçası ben hiç beğenmemiş ve eleştirmiştim. çünkü bana göre çok özelliği olmaayan kullanımı ve taşınması zor gereksiz cihazlardı. ancak optimus pad'ın videolarını izlersen tasarımı sayesinde çok rahat bir kullasanıma sahip olduğunu görebilirsin. yazı yazması ve taşınması çok kolay. tek elle tutabiliyorsun. yine videolardan izlediğim kadar ile tablet hızı gayet güzel takılma ya da duraksama olmuyor. fiyat olarakta gayet uygun olacağını düşünüyorum

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
cidden beklemeye değecek bi cihaz yapmışlar ama. düşünsenize optimus pad ile 3d kayıt özelliği sayesinde kendi 3d filminizi çekip hdmı çıkışı sayesinde televizyonunuzdan izleyebileceksiniz. süper bişey değil mi :)

myphone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@samuraiii, konuyu başlatıp gittin... bir karara vardın mı?

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kaç kişinin evinde 3D gösteren TV varki ve bu teknolojide hızla gelişiyor geçen seneki 3D tvler pek tutulmadı şimdi yine LG yeni bir seri getiriyor fakat dediğim gibi çok hızlı gelişiyor yani 3D kayıt şuan için lüks.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sonuçta aldığın cihazda lüks...uzun süre kullanacağım bir şey aldığımda özelliklerinin tam olmasını isterim... 3d çekim yapması artı bir özellik... telefon alırkende 3g'li aldık ama hangimiz her an görüntülü görüşme yapıyoruz?ama yeri geldiğinde elimizin altında olması güzel bir şey... eğer video / fotoğraf çekmeye ilgin varsa zaten düşünmeden alacağın bir alet optimus pad.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sonuçta aldığın cihazda lüks...uzun süre kullanacağım bir şey aldığımda özelliklerinin tam olmasını isterim... 3d çekim yapması artı bir özellik... telefon alırkende 3g'li aldık ama hangimiz her an görüntülü görüşme yapıyoruz?ama yeri geldiğinde elimizin altında olması güzel bir şey... eğer video / fotoğraf çekmeye ilgin varsa zaten düşünmeden alacağın bir alet optimus pad.

çok haklısın arkadaşım. telefon alırken sırf içerisinde 3g özelliği var diye daha doğrusu ön kamera var diye fazla fazla ücret ödedik. hadi 3g'yi bi şekil kullanıyoruz ama çıkıp sorsan kaç kişi görüntülü konuşma yapıyo diye bi elin parmaklarını geçmez nerdeyse. bir de şöyle bir durum var optimus pad satış fiyatı kesin olarak belli değil ama genel olarak lg ürünlerinin fiyatına bakacak olursak muhtemelen bi ipad2'den ucuz olacaktır. peki neden hiç bir artısı olmayan ipad2'ye sadece ismi apple ipad olduğu için daha fazla para vereyim. o yüzden tablet tercihim 3d kayıt özelliği ve uygun olacağını düşündüğüm fiyatı ile optimus pad olur. en azından şu anki araştırmalar bunu gösteriyor.

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Android 3.0 Honeycomb ''sadece'' tabletler için dizayn edilmiş bir OS olup upgrade seçenekleri mevcuttur. Onun dışında telefon özelliğinin bazı modellerde olduğu söyleniyor ama ben gereksiz buluyorum açıkçası. Google Market üzerinden indirilen ücretsiz uygulamalar ile PC deneyimi yaşamak mümkün. Ve son olarak TOP 3 sıralamam:

1. LG Optimus Pad
2. Motorola Xoom
3. Asus EeePad Transformer