Memur tebliğ süresi ne zaman başlar

kollerkanu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mrb arkadaşlar. 1 ekimde evime memur olarak atanmam hakkında tebligat gelmiş. evde olmadığımdan dolayı tebligatı postaneye bırakmışlar. kapıya da kağıt yapıştırmışlar postaneden alınız diye . 5 ekimde postaneden imza atıp tebligatı aldım. atandığım kurumda işe başlamam için 15 günlük süre ne zaman başlar. kapıya kağıdın yapıştırıldğı tarihten yani 1 ekimden mi , yoksa benim postaneden 5 ekimde tebligatı elime aldığımdan itibaren mi başlar. bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Siz 20 Ekim'de de alabilirdiniz, o zaman 20 Ekim'de mi başlayacaktı 15 günlük süre? 1 Ekim'de başlamıştır diye düşünüyorum. Yazmıyor mu ki "... tarihinde işe başlayacaksınız" şekilinde? Olmadı, ilgili yerleri ararsanız daha mantıklı olacaktır.

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Kapıya yapıştırıldığı tarihten itibaren başlar.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
İmza karşılığı alınan bir evraksa alıp imzaladığın tarihten itibaren başlaması gerek. Sonuçta sana tebliğ ediliyor sen de tebellüğ ediyorsun, üzerinde de tebellüğ tarihi olması gerek.

Bana kalırsa 15 Ekim'de git başla, sonra izin, rapor vs. ile zaman kazanıp işlerini halleder başlarsın.

kollerkanu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
postaneden 10 gün içinde almasaydım kuruma geri gönderilecekmiş.
dosyaya imza atttım, oyle aldım. benim aldığım tebligat iadeli taahütlü mü oluyor?
postanedeki 2 memur da 5 ekimde başlar dedi. kurumu aradım 5 ekim dedi. ama aklıma takılan bi durum var. http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.7201.pdf burada ''tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırır. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.'' yazıyor. kafam karışmış durumda.