Yukarıda söylediğim gibi XMP'yi kapatıp dener misiniz? Hatayı profilden kaynaklı alıyor olabilirsiniz.Denemedim, çok sık aldığım bir hata değil ilk kez karşılaşıyorum bu hatayla.
ram marka model ne ?Merhabalar bu mavi ekran hatasını aldım daha önceden 3 saatlik MemTest sonucunda herhangi bir hata çıkmamıştı (Yaklaşık 1 hafta önce) ramler yeni isterseniz tekrar bir test yapabilirim.
Minidump :
Crucial Ballistix 3000mhz 8x2ram marka model ne ?
Çift kanal kit şeklindeSistemde çift kanal bellek mi kullanıyorsunuz tek kanal mı?
XMP Profili uyguladınız mı RAM'lere?Çift kanal kit şeklinde
Evet XMP açık şu anXMP Profili uyguladınız mı RAM'lere?
Profili sıfırlayıp dener misiniz mavi ekran alıp almadığınızı?Evet XMP açık şu an
Denemedim, çok sık aldığım bir hata değil ilk kez karşılaşıyorum bu hatayla.xmp yi kapayıp deneyin. Ayrıca ramleri tek tek denediniz mi?
Olsa bile uzun sürer olup olmadığını anlamam çünkü nadir oluyor, 1 saat stress testi yaptım hiçbir problem çıkmadı.Profili sıfırlayıp dener misiniz mavi ekran alıp almadığınızı?
Yukarıda söylediğim gibi XMP'yi kapatıp dener misiniz? Hatayı profilden kaynaklı alıyor olabilirsiniz.Denemedim, çok sık aldığım bir hata değil ilk kez karşılaşıyorum bu hatayla.
Peki hata profilden kaynaklıysa kapalı mı kullanmam gerekcek hep? O şekilde mantıksız olmaz mı?Yukarıda söylediğim gibi XMP'yi kapatıp dener misiniz? Hatayı profilden kaynaklı alıyor olabilirsiniz.
Hayır işte, önce kapatıp deneyelim ki hata ondan mı görmüş oluruz. Ona göre yeniden uygularız.Peki hata profilden kaynaklıysa kapalı mı kullanmam gerekcek hep? O şekilde mantıksız olmaz mı?
Kapatıp test mi yapayım ne yapayım?Hayır işte, önce kapatıp deneyelim ki hata ondan mı görmüş oluruz. Ona göre yeniden uygularız.
Evet kapatıp biraz kullanın. Memtest'de hata almadıysanız sorun başka birşeyden kaynaklı.Kapatıp test mi yapayım ne yapayım?
Tamam ama dediğim gibi ilk kez olan bir problem tekrar olması uzun sürebilir. Stress testi yapmak mantıklı mı?Evet kapatıp biraz kullanın. Memtest'de hata almadıysanız sorun başka birşeyden kaynaklı.
Memtest'i bir daha yapmanıza gerek yok, hata almadıysanız sorun XMP'den kaynaklı gibi duruyor.Tamam ama dediğim gibi ilk kez olan bir problem tekrar olması uzun sürebilir. Stress testi yapmak mantıklı mı?
Tamamdır.Memtest'i bir daha yapmanıza gerek yok, hata almadıysanız sorun XMP'den kaynaklı gibi duruyor.
XMP'yi kapattım eğer bir sorun olursa tekrar yazarım. Teşekkür ederim destek için.Eve ulaşınca Minidump dosyalarını da inceleyeceğim ancak şu anlık sorun XMP'den gibi duruyor.
Hocam minidump dosyalarına bakarsanız yazar mısınız konuya ayrıca?Eve ulaşınca Minidump dosyalarını da inceleyeceğim ancak şu anlık sorun XMP'den gibi duruyor.