Melo: Taffarel'in verdiği taktikler işe yaradı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Spor Toto Süper Lig'de Elazığspor maçının son dakikasında kaleye geçerek, uzun yıllar unutulmayacak bir penaltı kurtarışına imza atan Felipe Melo, kaleye geçtikten sonra Taffarel'in verdiği taktiklerin çok işe yaradığını söyledi.

taffarelmelo3_W7U3L.jpg

Spor Toto Süper Lig'de Elazığspor maçının son dakikasında kaleye geçerek, uzun yıllar unutulmayacak bir penaltı kurtarışına imza atan Felipe Melo, kaleye geçtikten sonra Taffarel'in verdiği taktiklerin çok işe yaradığını söyledi.

Elazığspor maçında son kurtardığı inanılmaz penaltı hakkında konuşan Brezilyalı yıldız Felipe Melo, "Taffarel, gerçekten çok üst düzey bir kaleciydi. Onun kariyerinde böyle kritik anlar çok yaşandı ve o nedenle onun tecrübesi tartışılmaz. Son dakikada Muslera atıldıktan sonra kaleye geçtim ve Taffarel'in verdiği taktikler çok işime yaradı. Hem penaltı pozisyonunda, hem de serbest vuruş pozisyonunda bana bazı şeyler söyledi. Penaltıyı kurtarırken ve serbest vuruşta barajı kurdururken bana çok yardımları oldu" ifadelerini kullandı.

Böyle bir tecrübeyi daha önce La Liga'da da yaşadığını ifade eden Felipe Melo, "Daha önce Racing Santander'de böyle bir tecrübem olmuştu. Lig maçında Barcelona ile oynuyorduk ve penaltıyı da Ronaldinho atıyordu. O pozisyonda da kaleye geçmek zorunda kalmıştım. Ancak bu akşam galibiyeti hakeden zaten Galatasaray'dı. Benim penaltı kurtarmam da benim adıma çok güzel oldu." dedi.

NTV Spor

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
normal bir kaleci olsa bu penaltıyı kurtaramazdı büyük bir ihtimalle.top çok iyi yere gitti.
yabancı kanallarda falan gösterirler , futbolumuzu överlermi yoksa söverlermi merakla bekliyorum :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Kabak gibi hatalı hareket vardı. Melo 2 adım öndeydi ve penaltıının tekrarlanması gerekiyordu.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
iyiki bi penaltı kurtardı yakında kalecilere derste vermeye kalkar :hammer:

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Kaleci önde olduğu için tekrarlanan kaç tane penaltı gördünüz? Bu, kurallarda yazsa dahi nadiren uygulanıyor.

selim97

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kabak gibi hatalı hareket vardı. Melo 2 adım öndeydi ve penaltıının tekrarlanması gerekiyordu.

Hadi ama neredeyse kullanılan bütün penaltılarda kaleci 1-2 adım öne zıplar ve atlar.
Büyük ihtimalle Fenerbahçe lisin Volkan ın kurtardığı penaltılara bak mesela.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
B_15167_b.jpg

Fernando Muslera’dan Felipe Melo’ya Tebrik

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Spor Toto Süper Lig’in 13 haftasında Sanica Boru Elazığspor ile karşılaştı. Takımımız, Elazığ Atatürk Stadı’ndaki karşılaşmadan Yekta Kurtuluş’un attığı golle 1-0 üstün ayrılarak ligdeki liderliğini sürdürmeyi başardı.

Maça damgasını vuran an ise son dakikada yaşandı. Ev sahibi Sanica Boru Elazığspor’un 89. dakikada kazandığı penaltı vuruşunun ardından pozisyonun içinde yer alan kalecimiz Fernando Muslera, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Oyuncu değişiklik haklarını ikinci yarıda Aydın Yılmaz, Emre Çolak ve Hakan Balta ile kullanan takımımızda Fernando Muslera’nın eldivenlerini Felipe Melo taktı. Ve Brezilyalı orta saha oyuncusu, bordo-beyazlı ekipten Göksu Türkdoğan’ın kullandığı penaltı vuruşunda doğru köşeyi seçerek yaptığı kurtarışla o anda 1-0'lık skor avantajı bulunan takımımızın galibiyeti korumasını sağladı.

Felipe Melo, penaltı pozisyonunun ardından Elazığspor’un kullandığı bir serbest vuruşta da ceza alanına hâkim oldu. Brezilyalı yıldız, Racing Santander forması giydiği 2006-2007 sezonunda takım arkadaşı Tono’nun kırmızı kart görmesinin ardından kaleye geçmişti. Ancak Barcelona’nın Brezilyalısı Ronaldinho’ya engel olamayarak 3-0 yenilen tarafta kalmıştı.

Fernando Muslera, kendisi yerine kaleye geçen Felipe Melo'yu Elazığ'dan dönüş yolunda özel olarak tebrik etti. Uruguaylı kalecimiz, 2011-2012 sezonunun 34. haftasında Manisa 19 Mayıs Stadı’nda Galatasaray adına bir penaltı vuruşunu gole çevirmeyi başarmıştı.

Galatasaray.org

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Adam penaltı kurtarıyor ama onu bile çekemiyorlar arkadaş. :D

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Hadi ama neredeyse kullanılan bütün penaltılarda kaleci 1-2 adım öne zıplar ve atlar.
Büyük ihtimalle Fenerbahçe lisin Volkan ın kurtardığı penaltılara bak mesela.

Ya sabır ey yüce rabbim... Sevgili dostlar ben Fenerbahçeli değilim. Bu kıt zihniyete üzülüyorum gerçekten. Feneri eleştirdiğim zaman Gsli damgası yiyorum, Gs ye bi laf söylediğim zaman Fenerli damgası yiyorum. Yanlış her yerde yanlıştır. At gözlüğünü çıkarında şu melonun pozisyonuna bir daha bakın allah aşkına... eğer futbol bilginiz yeterli değil ise inandığınız yorumculara bakın onlar ne diyor.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Bizim Pancu sizin Melo'yu döver. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
evet penaltı nizami değildi ancak o penaltı kurallarına bakacak olursak dünyada atılan her 10 penaltıdan 9 tanesi gayri nizamidir.

ayrıca dünyanın en iyi hakemi de olsa o penaltıyı iptal edemezdi.