Mekatronik Mühendisliği Nedir?

astronash

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar böyle karışım bölümleri tavsiye etmiyorum, gideceğiniz bölümler ana bilim dalları olsun, %10 ondan %5şundan bölümlerin peşinden koşmayın, önce anabilim dalında uzmanlaşın, sonra istediğiniz alana kayarsınız..

Katılıyorum. Bi mak. müh. olarak ya makina yada elektrik elektronik müh. okumanı tavsiye ederim. Biraz kendini geliştirdikten sonra mekatronik müh.nin yaptığı herşeyi yapabilirsin.

mekatronx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Katılıyorum. Bi mak. müh. olarak ya makina yada elektrik elektronik müh. okumanı tavsiye ederim. Biraz kendini geliştirdikten sonra mekatronik müh.nin yaptığı herşeyi yapabilirsin.

4 yıllık okuma hayatında mekatronik dalında gelişmek varken makine yada elektronik okuyup sonradan artı 1 - 2 yılını daha vermenin manası yok ;)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
4 yıllık okuma hayatında mekatronik dalında gelişmek varken makine yada elektronik okuyup sonradan artı 1 - 2 yılını daha vermenin manası yok ;)

O artı 1-2 yıl yan dal yapmak için verilecekse bence verilebilir, sonuçta kendi alanında uzman biri olarak başka alanda uzmanlaşmaya devam etmek, insanın kendini geliştirmesi, mühendislik bilimlerinde var olan bir durum...

mekatronx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
diyorum ki zaten birden fazla alanı kapsıyor mekatronik okurken farklı dallarda kendini geliştiriyorsun birde stajı sağlam bir yerde yaptığın zaman hayatından 1-2 yıl boşuna geçirmene gerek yok zaten herkes makine -elektronik-bilgisayar mühendisliği okuyor eğer mekatronik okursan 1 adım önde olmuş oluyorsun kendimi başka bölümlerde de geliştiriyim kaygın olmaz ;)