AhmetYasir
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Mediafire, hertürlü dosyayı direct olarak upload etmemize izin veren ayrıca çok ta kullanışlı bir site. 50 GB ücretsiz depolama alanı var.
Bu sitede dosyalarımız ""205.196.120.161/u1mghi9ja9ng/totx2czt5gtnlec/sevimlicanavarlar.flv"" gibi bir adreste bulunuyor. Fakat biz mesela bu videoyu web sitemizde kulanmak istiyoruz, oradaki /u1mghi9ja9ng/ kısmı ara sıra değişen bir kısım.
Sanırım bu biz web sitelerimizde kullanamayalım diye bir güvenlik önlemi. Ben bu sorunu Action Script 3.0 ile kod yazarak çözdüm. Action Script bilgisi olmayanlar da açıklamalara bakarak anlayabilirler ve başka bir dile uyarlayabilirler.
Kimler kullanır bilmem ama, 50 GB güzel bir boyut. Özellikle video içeriği bol olan bir site yapmak isteyenler bu yöntemi kullanabilirler.
Swf uzantılı yayınlayınca nedense internet sitesinin datasını çekmedi :S Flash'ın içine ctrl+enter ile çalıştırınca çekiyor. Exe uzantılı yayınlayıncada çekiyor. Bu sorunu bir şekilde çözmeliyim.. O zaman iş bitecek.
Bu sitede dosyalarımız ""205.196.120.161/u1mghi9ja9ng/totx2czt5gtnlec/sevimlicanavarlar.flv"" gibi bir adreste bulunuyor. Fakat biz mesela bu videoyu web sitemizde kulanmak istiyoruz, oradaki /u1mghi9ja9ng/ kısmı ara sıra değişen bir kısım.
Sanırım bu biz web sitelerimizde kullanamayalım diye bir güvenlik önlemi. Ben bu sorunu Action Script 3.0 ile kod yazarak çözdüm. Action Script bilgisi olmayanlar da açıklamalara bakarak anlayabilirler ve başka bir dile uyarlayabilirler.
Kod:
//yeni bir yükleyici oluşturalım. .html olan uzantısını .txt yaptığınızı düşünün yani. datasını yüklüyor
var loader:URLLoader= new URLLoader
//videonun indirme linkinin bulunduğu adres
loader.load(new URLRequest("http://www.mediafire.com/?rguv4lgb5lrqf6s"))
//yükleme tamamlanınca;
loader.addEventListener(Event.COMPLETE,yuklendi)
//bu kodlar çalışsın.
function yuklendi(e:Event)
{
//dat adında bir yazı değişkeni oluşturdum. bu yazı, hedefin data sı olsun dedim.
var dat:String=e.target.data
//.flv uzantılı dosyanın linkide bu yazı olacak
var site:String=new String
//html kodlarını daha önce incelemiştim. "kNO = "dan 7 harf sonra http:// başlıyor.
//ve 73 harf lik bir video url si var. substr yazılardan bölüm çıkartmamıza yarıyor.
//kaçıncı harfden itibaren kaç harf alacağımızı bu kodlarla anlattık.
site=dat.substr(dat.search("kNO = ")+7,73)
//site linki doğrumu trace ile bi çıktı alalım.
trace(site)
//sahneye eklediğimiz hazır video component inin source yani hedefini bu adres yapalım.
film.source=site
}
Kimler kullanır bilmem ama, 50 GB güzel bir boyut. Özellikle video içeriği bol olan bir site yapmak isteyenler bu yöntemi kullanabilirler.
Swf uzantılı yayınlayınca nedense internet sitesinin datasını çekmedi :S Flash'ın içine ctrl+enter ile çalıştırınca çekiyor. Exe uzantılı yayınlayıncada çekiyor. Bu sorunu bir şekilde çözmeliyim.. O zaman iş bitecek.