MEB'den devrim gibi proje! Artık her snıfta bilgisayar olacak!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Türk eğitiminde devrim yaratacak nitelikte önemli bir proje Pazartesi günü açıklanıyor.

i.php


M.E.B'den devrim gibi proje!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni projesiyle her sınıfta internet bağlantılı dizüstü bilgisayar ile elektronik projeksiyonlar olacak. Öğrenciler evlerinde de okulun bilgisayar ağına bağlanarak ödevlerini güncelleyebilecek...

'F@tih' Projesi"nde sona gelindi

Eğitim ve öğretimde niteliği artırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla geliştirilen "Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (F@tih) Projesi"nde sona gelindi. Üzerinde uzun süredir çalışılan ve eğitimde reform sayılacak köklü değişiklikler içeren projenin tanıtımı Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Mahmut Tuncer, projenin teknolojik gelişmeleri eğitime yansıtacak bir proje olduğunu belirterek, tüm öğrencilere aynı imkanı sunmayı istediklerini, eşitliği sağlamak amacıyla proje kapsamında okullarda teknolojiyi kullanacaklarını söyledi.

Tüm okulları kapsayacak!

Projenin ülke genelinde tüm okullarda uygulanacağını kaydeden Tuncer, bilişim teknolojisi araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde etkin kullanımı için, okul öncesi, ilköğretim ile ortaöğretim okullarındaki 570 bin dersliğe dizüstü bilgisayar, projeksiyon cihazı ve internet altyapısı sağlanacağını söyledi. Tuncer, şöyle devam etti: "Proje kapsamında artık okullarda bilgisayar sınıfı olmayacak. Her sınıfta bir bilgisayar olacak. Her sınıfta internet olacak.

Köy okullarında da uygulanacak


Her sınıfta projeksiyon cihazı bulunacak. Sadece şehir merkezleri değil, köy okullarında da uygulanacak. Proje, kademeli olarak üç yıl içinde tamamlanacak. Öğretmenlerin hizmet içi eğitimi, donanım ve yazılım alt yapısının tamamlanması da projenin amaçları arasında bulunuyor."

Sınıflar 'akıllı' olacak!

Proje kapsamında her okulda akıllı tahta bulunacağını söyleyen Tuncer, getirilecek yenilikleri şöyle sıraladı: "Akıllı e-kitaplar kullanılacak. Her okula en az bir adet çok amaçlı fotokopi makinesi, doküman kamera ile mikroskop kameranın bulunduğu akıllı sınıf oluşturulacak.

Programlar 'BT' içerekli olacak

Öğretim programlarında yer alan ders içerikleri için öğrenme nesneleri hazırlanacak ve e-kitap formatında elektronik ortama aktarılacak. Bu e-içeriklere öğretmenler ve öğrenciler web tabanlı ortamlarda hem çevrimiçi hem de çevrimdışı biçimde ulaşabilecek. Öğretim programlarının BT içerecek hale getirilmesi proje bileşeni kapsamında, öğretmen kılavuzlarının programları okullarımızın dersliklerine sağlanan donanım altyapısının ve eğitsel e-içeriğin etkin kullanımını içerek şekilde yinelenmesini içermektedir."

Proje 3 yılda tamamlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek olan projenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından üç yılda tamamlanacağını söyleyen Tuncer, "Birinci yıl ortaöğretim okulları, ikinci yıl ilköğretim ikinci kademe, üçüncü yıl ilköğretim birinci kademe ve okul öncesi kurumlarının BT donanım altyapısı, e-içerik, öğretim programı, hizmetiçi eğitim ve bilinçli güvenli internet kullanımı aşamalarının tamamlanması amaçlanmaktadır" dedi. Tuncer, okullarda görev yapan yaklaşık 600 bin öğretmenin sınıflara sağlanan donanım altyapısını etkin bir şekilde kullanabilmeleri için eğitileceğini de söyledi.

Medyafaresi
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Güzel olur gerçekten..:)
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,352
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Güzel proje milli eğitim sonunda eğitimi iyileştirme çalışmalarına başlamış anlaşılan.
 

mned

Doçent
Katılım
9 Mart 2009
Mesajlar
715
Reaksiyon puanı
24
Puanları
18
İyi,güzel,maşallah, Allah başarıya ulaştırsın da???? hala Sakaryanın merkezinde prefabrik binada eğitim veren okullar var:D
 

mendocino

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2009
Mesajlar
11,032
Reaksiyon puanı
80
Puanları
48
ben ortaokuldaydim bundan 10 sene önce ozamanda her sınıfta tv olacak videodan dersler belgeseller izlenecek diyolardi.. hatta tv kafesi yapıp tv bile koydular sınıflara, ama sonra noldu ne tv'yi bi kere actılar ne baska bisey sonra tvleride kaldırdılar zaten...
 

Spy.94

Asistan
Katılım
30 Mayıs 2010
Mesajlar
302
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
işin içine teknoloji girdi mi müthiş olur :D:D ama evden okulun ağına bağlanırsam sadece ödevleri güncellemem ben :lol::lol:
 

LWMP

Doçent
Katılım
20 Mayıs 2009
Mesajlar
930
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
m.e.b yapıcak bundan 5 sene oncede alındı okula ders ıcın hıc bır sey yapılmadı velıler oduyor parasını sonra noluyor o makınalara bılınmıyor m.e.b bir yasa eli deymesi gerekiyor
 

ilahiyatci

Doçent
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
577
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
vallaha bu haber bana sanki seçim kokuyor gibi geldi. çok ayakları yere basan bir proje değil bence. yeni nesil öğretmenler bt'ye biraz daha aşina ama o kadar parayı, masrafı yapıp teknolojiyi en ücra köşelere kadar nasıl ulaştıracaklar. ulaştırdılar diyelim nasıl koruyacaklar. korudular diyelim bu sefer kimse dokunamadıktan, bozamadıktan sonra teknoloji olmasının ne anlamı olacak. hadi bozdular diyelim. kim yapacak. bozulduğunda tamir masrafları hizmet imkanlarının kısıtlığından meydana gelen hizmet kesintileri hizmeti daha da anlamsızlaştırmayacak mı?
eğer yedi seneden beri düşünüyorlar da şimdi ortaya koyduysalar ne ala. yok şimdi düşünüp yapmaya kalkıştılarsa ellerine yüzlerine bulaştırırlar.
 

ck-xe

Müdavim
Katılım
4 Nisan 2010
Mesajlar
5,558
Reaksiyon puanı
39
Puanları
48
Güzel olur ama her sınıfa koyduk bitti demesinler :p
 

virtual worms

Müdavim
Katılım
11 Ağustos 2010
Mesajlar
5,807
Reaksiyon puanı
66
Puanları
48
güzel...hatta süper...

keylogger:devil2: bu iş e-okul şifresine kadar gider:D:lol:
 

SiberWorm

Doçent
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
508
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Aslında programcılarda bu işten yararlanabilir :) Güzel bi program yapılıp Meb'e sunulabilir :)
 

maydin95

Öğrenci
Katılım
25 Kasım 2010
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bu bilgisayarlarda hangi işletim sistemi kullanılacak bilen var mı?

Eğer YERLİ İŞLWTİM SİSTEMİ PARDUS kullanılırsa virüs falan hiç bir şeyden bahsedilemez. Öğretmenin izni olmadan program kurulamaz. Sistem çöktürülemez.

İnşallah Pardus kullanılır.
 

needforspeed

Asistan
Katılım
21 Nisan 2008
Mesajlar
482
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
Olur olur çok bekleyin siz aydatları 30 lira alıyorlarsa böle alcaklar 60 tl.

Devlet kendi okulunun elektriğini suyunu yüzde 50 ediyor gidipte sana pcmi alcak.
 

FoSCo

Öğrenci
Katılım
18 Kasım 2007
Mesajlar
40
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben üniversitede Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum. Benim girdiğimde ilk öğrencilerdik bilgisayar olarak. Bilgisayarlarımız yoktu okulda. 2. dönemin 2. ayında geldi bilgisayarlarımız. Şu an 3. sınıfım ve şu an okuldaki tadilat nedeni ile o bilgisayarları kullanamıyoruz. 2. dönemin başında ancak kurabiliriz dediler. Adam akıllı bilgisayar görmeden, mühendis olmaya çalışıyoruz anlayacağınız. Bu haber gerçekten de çok güzel bir haber. Olursa çok sevinirim, inanmak isterdim ama gerçekten olabileceğine inanmıyorum.
 
Üst