McAfee Binlerce bilgisayarı çökerti!..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ta2ccc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ta2ccc

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Bilişim güvenlik şirketi McAfee'nin anti-virüs programındaki bir hata tüm dünyada onbinlerce bilgisayarın çökmesine neden oldu.

509811_detay.jpg

Şirketten yapılan açıklamada, normal ve sorunsuz çalışan bir Windows dosyasını bir virüs olarak gören yazılımın çok sayıda bilgisayarda arızaya yol açtığı belirtilerek, bu "yanlış virüs teşhisi" sorununa son vermek için hazırlanan yamanın müşterileri tarafından indirilmesini istedi.

Hatasından dolayı özür dileyen, ancak sorundan tüketicilerin fazla etkilenmediğini savunan McAfee, özellikle Microsoft'un Windows XP Service Pack 3 işletim sistemini kullanan şirketlerin bilgisayarlarında sorun görülebileceğini belirtti.

Bilgisayarların çökmesine ya da defalarca "reboot" yapmasına neden olan sorundan dolayı ABD'de okulların, üniversitelerin, hastanelerin, polisin hatta cezaevlerinin bilgisayarları çöktü.

Polisten raporlarını el yazısına geçirmeleri ve önlem olarak araçlarındaki bilgisayar terminalini kapamaları istenirken, bazı cezaevleri ziyaretleri iptal etti ve hastaneler acil serviste durumları ağır olmayan hastaları gönderip bazı ameliyatları ertelemek zorunda kaldılar.

Uzmanlar, sorundan etkilenen bilgisayar sayısının bilinmediğini, ancak onbinlerce olduğunun tahmin edildiğini belirtirken, mikro-blog sitesi Twitter, dünyanın en büyük anti-virüs bilişim güvenliği sistemi sağlayıcılarından birisi olan McAfee'den şikayet mesajlarıyla dolup taşıyor.

AnnArbor.com sitesine göre, ABD'de aralarında Michigan Üniversitesinin de bulunduğu birçok üniversite sorundan etkilendi. Üniversitenin tıp fakültesindeki 25 bin bilgisayarın 8 bini devre dışı kaldı. New York eyaletinin Syracuse kentindeki Upstate Üniversite hastanesindeki 6 bin bilgisayarın 2 bin 500'ünün de çöktüğü bildirildi.
KAYNAK

Aerop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anti - Virüs kullanmıyorum. Mutluyum :) Anti Anti-Virüs :):):)

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
15 gün önce de bitdefender da oldu 1 senelik ücretsiz abonelik verdiler abonelerine :)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Microsoftun gizli anlaşmaları bunlar :) ne hikmetse daha önce combofixin bir sürümü illegal xpleri devredışı bırakıyordu sonra arkadaşında deği gibi benzer olay avg de yaşandı şimdi ise mcafee anlaşılan xp kullanıcılarını bill amca bunaltacağa benziyor...

Ayrıca bende Mcafee kullanıcısıym windows 7 64 bit kullanıyorum çökme problemim olmadı şuana kadar:)
neden windows 7 ler çökmemiş xpler çökmüş araştırmak gerekid :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Sıklaşmaya başladı bu aralar bu hatalar. Antivirüs kullanmasak mı acaba :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Antivir kullanıyorum.:)

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
ben bugün bu hatanın kurbanı oldum.yamayı bekleyemedim. işlerim dolayısı ile hemen format attım.lisanslı xp pro. sp3 kullanıyorum.yıllardır mcafee kullandım. bugün itibariyle bir daha kurmamaya karar verdim. 1 günüm heba oldu.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Sırayla bütün antivirüs programları PC yi göçertiyor.Kaldırın bari şu antivirüslerinizide sıra size gelmesin :D

mhmtmtl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bitdefender'ın yanlış update'inden sonra ortaya bir sürü bitdefender düşmanı çıkmıştı. kendileri buraya da uğrayacaklar mı merak ediyorum.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Kullanmayı bildikten sonra antivirüse felan gerek yok :) Kullanmıyorum mutluyum

osmanhasimcan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
kaspersky internet security 2010 veya kaspersky pure kullanın bu işi ustasına bırakın geride kalan cıvık yazılımları sallayın size tavsiyem...