Mazda 6 Test Sürüşü [Alıntı]

Aksunguuur

Doçent
Katılım
9 Mayıs 2012
Mesajlar
619
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
mazda6_4door_b.jpg


Mazda ‘Zoom-Zoom’ sloganıyla başladığı değişime d segmentindeki aracı 6′yla devam ediyor.155 hp’lik yeni motoru,tasarımı bu detaylardan önemli olanları.
Araca bindiğiniz zaman klasik bir japon aracı görüntüsünden çok uzaksınız,daha çok Avrupalı araç hissi veren Mazda’nın yakışıklı üyesi ince ayrıntılarla da müşterilerin gönlünü çalıyor.(örn: gözlük koyma,bardaklık,iki şekilde açılan saklama-kol dayama bölgesi).Kullanılan malzemenin kalitesi oldukça iyi.Parmak izlerini belli etmesi ise dezavantajı…Ne yazık ki bu güzel havayı arkada yakalayamıyoruz.Arka bölmede bulunan kapı saklama gözleri malesef yok.Kolçaksa bulunmakta.Bose müzik sistemi harika denilebilecek kalitede.Diğer firmalarda böyle bir sistem için ekstra bir ücret ödemek zorundasınız.
Tasarım konusunda ise oldukça özgün.Sportif sedan yaratmak kesinlikle Mazda’nın işi.Kardeşi Mazda 3′te yakaladığı başarılı havayı 6′ya aktaran Mazda bu konuda oldukça başarılı.Sportif çizgileri muhteşem bir bütünlük sağlıyor.Aracın tasarım konusundaki başarısı alkışa değer.Aracın yeni tasarımıyla beraber yakalanan 0.26cd’lık sürtünme yüksek hızlarda sessiz bir sürüş sağlıyor.
Yalıtım oldukça başarılı.Yüksek hızlarda bile çok az hissedilen rüzgar hissi başarılı.Yol sesi ize kabul edilebilir seviyede.Arka taraftaki yolcular sesi az da olsa kabul edilebilir.
Performans konusunda istediğimiz değerleri elde ettiğimiz Mazda 6 rakiplerine oranla iyi bir fren mesafesinede sahip.Kendisine has DSC teknolojisi sayesinde sayesinde üstün güvenlik sağlıyor.Euroncap testlerinde aldığı başarılı notlar bu aracın güvenliği konusunda ne kadar çok çalışıldığının kanıtı.Atmosferik motora sahip olan Mazda 6 muadillerine oranla gayet başarılı bir performans sunuyor.155 hp’lik motor kasayı gayet iyi bir biçimde kaldırıyor.
Yakıt tüketimi standart verilere çok yakın.Buda neredeyse 1.6 motor bir aracın yakıtıyla aynı düzeyde.Alt devirleri sevmeyen bir motora sahip olan Mazda 6 üst devirlerde benzin konusunda oldukça cimri.Şehirler arası yolculukta 100 km’de 5.8 litre yakmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz.
Klima konusunda da oldukça başarılı bir araç olan Mazda 6′nın klima düğmelerinin daha şık yapılabileceği görüşündeyiz.
Arka araç takip sistemi(rvm) oldukça yararlı bir sistem.Sollama konusunda fazlasıyla yardımı bulunacak bu sistem Mazda’yı rakiplerinden bir adım öne atma adına yeterli.
Sert süspansiyonlara sahip Mazda 6 sınıfına göre oldukça başarılı bir yol tutuşu sağlıyor.Yüksek hızlarda girdiğimiz virajlardan savrulmadan çıkmamızda bizi oldukça memnun etti.
Sonuç olarak Mazda 6 bu fiyata alınabilecek başarılı bir araç.Yakıt tüketimi konusunda sıkıntı yaşanılacağını düşünmüyoruz.Broşürde yer alan verileri tutturmak mümkün.Agresif kullanıma,sportif çizgilere sahip Mazda 6 herkesin ilgisini çekebilecek bir araç.

Tasarım : 8/10
Performans : 8/10
Yalıtım : 7/10
Yakıt Tüketimi : 7/10 (Türkiye şartlarında biraz fazla)

Yazının alındığı adres ; http://otodunyam.wordpress.com/2011/02/11/mazda-6-test-surusu-izlenimlerim/
 
Üst