Maximum güvenlik nasıl sağlayabilirim?

qarizma1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler arkadaşlar win8 laptopuma max güvenlik nasıl sağlayabilirim önerilerinizi bekliyorum...
1_Antivirüs 2_spyware 3_casus yazılım engelleyici 4_mail güvenliği vs... bunları tek başına yapabilen bir program varmı?varsa nedir zone alarm norton avira vs gibi programlar öneriliyor neye göre öneriliyor veya linuxa mı geçmeliyim?

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çokta güvenlik hastası olmamak lazım en nihayetinde internette dolaşırken birazcık dikkatli olmak çoğu zaman yeterli oluyor. heleki içeriklerinizi yasal yollardan elde ediyorsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. aksi halde zaten ne yapsanız boş. saygılar

qarizma1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çokta güvenlik hastası olmamak lazım en nihayetinde internette dolaşırken birazcık dikkatli olmak çoğu zaman yeterli oluyor. heleki içeriklerinizi yasal yollardan elde ediyorsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. aksi halde zaten ne yapsanız boş. saygılar

geçenlerde mail yoluyla hacklendikten sonra win8 den vazgeçmeyi ve linux kurmayı düşünmüştüm şu an kararsızım

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
microsoft security essentials kullanıyordum sonradan farkettim 2 ay kadar önceleri yeniden yüklemiştim bilgisayarımı meğersem hiçbirşey kullanmıyormuşum unutmuşum yüklemeyi virüs programını :D. sık kullandığım birisi iş için birisi kişisel kullanıma yönelik 2 ayrı mail adresim var. yasal olmayan hiçbir indirme yapmıyorum birde SDN gibi kaliteli bir forumu takip ediyorum virüste neymiş :D sanırım tamamen kullanım alışkanlıklarımızla alakalı bu virüs olayları.

qarizma1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
microsoft security essentials kullanıyordum sonradan farkettim 2 ay kadar önceleri yeniden yüklemiştim bilgisayarımı meğersem hiçbirşey kullanmıyormuşum unutmuşum yüklemeyi virüs programını :D. sık kullandığım birisi iş için birisi kişisel kullanıma yönelik 2 ayrı mail adresim var. yasal olmayan hiçbir indirme yapmıyorum birde SDN gibi kaliteli bir forumu takip ediyorum virüste neymiş :D sanırım tamamen kullanım alışkanlıklarımızla alakalı bu virüs olayları.

hocam kulladığınız programlarla ilgili lisansları hakkında detaylı pm atabilirmisiniz windowsum orjinal zaten

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
tamamen lisanslı kullanmak kaydı ile
Windows7 home premium
itunes
excell
outlook
tivibu
birkaç adette oyun var playstore dan alınma (ttnet playstore)
tarayıcı olarakta internet explorer
birde corel draw
virüs programı microsoft security essentials bazende sınırsız internet abonelerine hediye olarak verilen ttnetin hediyesi mcafee

qarizma1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamen lisanslı kullanmak kaydı ile
Windows7 home premium
itunes
excell
outlook
tivibu
birkaç adette oyun var playstore dan alınma (ttnet playstore)
tarayıcı olarakta internet explorer
birde corel draw
virüs programı microsoft security essentials bazende sınırsız internet abonelerine hediye olarak verilen ttnetin hediyesi mcafee

winrar falan yok sanırım

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bu saydığın kapsamda çalışan Internet Security veya Smart Security olarak adlandırılan programlar var. Eset, Kaspersky, Avast vs.

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Har şey sizin elinizde. Yazılımlara fazla da güvenmeyin. İndireceğiniz her yazılımın bir kalıntı sorunu yaşatma potansiyeli olduğunu unutmayın.

Her şey sizin elinizde. Yazılımlara fazla da güvenmeyin. İndireceğiniz her yazılımın bir kalıntı sorunu yaşatma potansiyeli olduğunu unutmayın.

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yok evet kullanmıyorum uzun zamandır. birkaç yıl öncesine kadar bende indirir kırar kurar herşeyden faydalanırdım sonra kendime bir söz verdim yasal olmayan hiçbirşey kullanmayacağım diye o gün bu gündür virüs gibi sıkıntılar beni sıkmıyor :D
winrar falan yok sanırım

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
güvenlik ile kullanım kolaylığı zıt şeylerdir. ne kadar az kullanım kolaylığı o kadar çok güvenlik anlamına gelir çoğu zaman. çünkü kullanım kolaylığı sağlayan otomatik ayarlar sayesinde virüsler geliştirilir. ayarlar ne kadar farklılaşırsa virüslerin işi o kadar zorlaşır.

linux kullanmanıza bir engel yoksa linux kullanın. eğer windows kullanmak zorundaysanız crackli yazılımlardan uzak durun. bir çok ihtiyaç artık tarayıcı üzerinden karşılanabiliyor. mümkün oldukça tarayıcı üzerinden halletmeye çalışın. güvenliğin en zayıf noktası çoğu zaman kullanıcıdır. cd rom, usb bellek gibi dışarıdan takılacak cihazları asla otomatik başlatmayın sağ tıklayıp klasör olarak açın. virüs tarama programlarının çoğu hemen hemen aynı sonucu verir. genelde virüs bulaştıkdan sonra farkederler. bu yüzden şüphelendiğiniz şeyleri manuel mutlaka taratın otomatik taratmasını beklemeyin. güvenlik duvarının kapasitesi de bir yere kadar.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Mail yoluyla nasıl hacklendiğini sorabilir miyim sakıncası yoksa?
Genelde bu tip bakalar basit bir trojanın bilinçsizce açılan bir dosya ile PC'ye kabul edilmesinden kaynaklanır.

Bu derece paranoyaklaşacak bir önem varsa bilgisayarında, konu başka yerlere gelmiştir ve buradan bir yardım alamazsın. Gerçek anlamda bir güvenlik, apayrı bir dünyadır, ucu bucağı da yoktur ve kırılamayacak bir güvenlik protokolü de yoktur.
Diğer ihtimalde, AVG free bile güzel bir koruma sağlar ve bilmediğin kaynaklara erişirken biraz dikkat herşeyi halleder.

USB sticklerle ilgili, antivirüs'e taratmanın dışında bir ufak not da ben vereyim, bu dediğim antivirüsle taratmayın demek değil tabii ki.
Winrar ile açıp bakın USB stick'in içeriğini. WinRAR'la açmadığınız sürece gizli dosyaları göremeyecek durumda olmanız muhtemel, her virüs/trojan/malware ben buradayım diye bağırmaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
olm bnde avast var bide mcafee yuklenmis eskiden ttnet kullanıodm die gliba onn dısında ne arrsan vat gta sa gta turkish city sta türk cs1.6 IDMan falan her sey var ama bisi olmuo bukadar sey olmayın

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
olm bnde avast var bide mcafee yuklenmis eskiden ttnet kullanıodm die gliba onn dısında ne arrsan vat gta sa gta turkish city sta türk cs1.6 IDMan falan her sey var ama bisi olmuo bukadar sey olmayın

Üye olmayan adamlara da söz hakkı verip milleti maymun ediyorsunuz ya diyecek bişey yok!

Eğer güvenlik istiyorsan Linux ve MAC geçsen daha hayırlı olacak.

Yok ben windows kullanacağım diyorsan ve güvenlik diyorsan. Cem Yılmaz'ın bir sözü var.
Kişi kendinin doktorudur.

Ben bunca yıllık bilgisayar kullanıcısıyım, virüs girmişliği çok nadirdir ki yıllardır antivirüs vs de kullanmam.
Eğer siz ne yaptığınızı biliyorsanız ve windows8 de bir güvenlik açığı yoksa anti virüs vs kullanmadan da güvenli PC kullanabilirsiniz.

Ancak siz her gelen maili açacak, eklentilerini tıklayacaksanız dünyadaki tüm antivirüsleri de kursanız emin olun o virüs girecek yolu gene bulur.