Max. 1500 liralık Laptop Önerisi

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar arkadaşım için arıyorum,maksimum bütçe şimdilik 1500 lira,1500 liraya alabileceği en iyi laptop hangisidir sizce,şimdiki oyunlarda ekran kartı vs. sıkıntı yaratmayacak bir laptopa ihtiyacımız var,önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
100 lira üzerine ekleyebilseydiniz keşke aşağıdakini almanızı şiddetle önerirdim:

Samsung ATIV Book NP510R5E-S01TR

Samsung kalite olarak Lenovo'dan iyi diye biliyorum. Teknik desteği Lenovo'dan iyi mi bilmiyorum. Ancak bu laptop'ı kaçırmamanızı isterdim.

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
100 lira üzerine ekleyebilseydiniz keşke aşağıdakini almanızı şiddetle önerirdim:

Samsung kalite olarak Lenovo'dan iyi diye biliyorum. Teknik desteği Lenovo'dan iyi mi bilmiyorum. Ancak bu laptop'ı kaçırmamanızı isterdim.

100 lira ufak bir detay,taksit konusunda daha da ufalıyor,o yüzden sorun olmaz,önerin için gerçekten çok teşekkür ederim kesinlikle değerlendireceğim gerçekten güzel bir cihaz.

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1

bunun yerine basbelası nın verdiği linktekini al gt 740m si var ve samsung dakinden daha iyi samsung yerine onu almalısın birde lenvo z500 var onada bakabilirsin

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Samsung kalitesi için ekran kartından hafif kırpabilir. Kendim Lenovo Z500 kullanıyorum (GT645M ekran kartlı). Ekran kartları arasında öyle ahım-şahım bir fark yok. Samsung almasından yanayım.

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Samsung kalitesi için ekran kartından hafif kırpabilir. Kendim Lenovo Z500 kullanıyorum (GT645M ekran kartlı). Ekran kartları arasında öyle ahım-şahım bir fark yok. Samsung almasından yanayım.
tabiki samsung da alınabilir ama daha iyi oyun oynamak istiyorsa 645m veya 740 m olanlara baksın. 8750 fifa 13.düşük 258 fps.medium158 fps.high136 fps.utra84 fps. 740m fifa 13.low293fps.medium 176fps.high146fps.ultra92 fps. biraz karışık oldu ama kısacası 740 m 10-15 fps daha iyi oynatır tabi bu fark şimdi fark edilmez ama ileride bilgisayarı zorlayacak oyunlar çıkıtığında bariz bir şekilde fark edilir tabi istiyorsa samsunguda alabilir kendi tercihi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada fifa pes gibi oyunlar oynayacaksa ikiside fark etmez ama bi call of duty de fark eder

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Eğer oyun oynamak istiyorsa düşük ayarları göze almak zorunda. Ne zaman ki oyunları dizüstü bilgisayar üzerinden daha iyi kalitede oynamak istedi, o zaman en az Nvidia GT750M ve üstü ekran kartlı dizüstü bilgisayar alması gerekirdi.

Bilgisayarı zorlayan oyunlar çıktığı zaman iki ekran kartı arasında 10-15 FPS değil 3-4 FPS fark olacak. Oranlı şekilde düşüyor.

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eğer oyun oynamak istiyorsa düşük ayarları göze almak zorunda. Ne zaman ki oyunları dizüstü bilgisayar üzerinden daha iyi kalitede oynamak istedi, o zaman en az Nvidia GT750M ve üstü ekran kartlı dizüstü bilgisayar alması gerekirdi.

Bilgisayarı zorlayan oyunlar çıktığı zaman iki ekran kartı arasında 10-15 FPS değil 3-4 FPS fark olacak. Oranlı şekilde düşüyor.
gt750 oyun için daha ideal ama o fiyat aralığında gt 750 ekran kartlı bir laptop bulmak zor o fiyat aralığında en iyi ekran kartları gt645 ve gt740 dır. tabi radeon 8750 de iyi bir ekran kartı ve tercih edilebilir fikrinize saygı duyuyorum ama bence 645 veya 740 olan alınmalı 8750 de alınabilir pek sorun olmaz

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Beni AMD taraftarı sanmayın sakın çünkü hiçbir markanın taraftarı olmadım bugüne kadar :) Sadece fikirlerimi belirtiyorum. Sizinde dediğiniz gibi GT645M ve GT740M biraz daha iyi. Sonuçta tercih meselesi :)

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Meraba arkadaşlar yeni konu açmak istemedim, Başlıkta belirtildiği gibi max 1500 liralık laptop tavsiyesi istiyorum, ne zamandır piyasadan uzak kaldım hangisi iyi kötü düşük yüksek bilemedim o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bide bu aralar malum dolar aldı başı gidiyor, onun piyasaya etkisi olur mu beklesem mi acaba. ?

besimbicer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyun grafik tasarım çizim için kesinlikle masaüstü bilgsayar alın. laptoptan uzak durun derim. aksi takdirde 150-200 tl lik tablet pcler internet ve diğer küçük işleriniz için idealdir paranızı çöpe atmış olursunuz.
tavsiye

erdemtas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, açıkçası 1500 liralık bilgisayar ile ahım şahım oyun oynanmayacağını belirtmem gerekiyor. Bundan ziyade oynayacağınız oyunlar da çok önemli. Örnek veriyorum bir LoL oynamak ile Battlefield 4 oynamak çok farklıdır. Oynanacak oyun online tabanlı, grafiğin önemsenmediği bir oyunsa, doların tavan yaptığı şu günlerde o fiyatlara bir bilgisayar almak çok da akıl kârı değil. Ama eğer oynayacağınız oyunları kararında çalıştırsın, ama yeter ki oynayabilelim diyorsanız Lenovo'nun i5 işlemcili, kendimin de kullandığı Z510 laptopını önerebilirim. Ses sistemi çok çok güzel. Zaten JBL kalitesinin adını duyduysanız, etkilendiğinizi hisseder gibiyim.

mavilacivert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dolarin %10 deger kazanmasi nedeniyle pclerde bir o kadar zamlandi su son 1 ayda. Vatandan lenovo g510 almistim %30 indirim var iken 1332 liraya aldigim pc suan o indirim oraninda bile ayni yerde 1500 kusur. Hepsiburada da haftasonu 1494 liraydi. Oyun icin tabi ileriki zamanlar icin yeterli degildir ama su zamanda 1500 liraya aldigina deger bir dizustu. Aluminyum kasasi beni almaya cezbetmisti magazaya plastik casper almayi gittigimde