Mavi ekran??

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya ben bilgisayarda pek birşey yapmıyorum vista teması var ve de sadece shiftdelete.net'e girerken ve de birkaç sekme açıkken(10,15)500 mb'e ulaşmıyor ram kullanımı, işlemci kullanımı da %60a zor geliyor.Ama böyle ne zaman güncelleştirme yapsam(otomatik güncelleştirmeler)Ram kullanımı(1gb ramim var)650 küsüre ve de işlemci kullanımı (amd athlon 3200)%100e çıkıyor mavi ekran geliyor.Hadi 1 gb ram var 650ye gelince niye mavi ekran veriyor ve de işlemci kullanımı yüzünden olduğunu düşünürsek işlemci kullanımı da ilk açıldığında pc %100 de 100 oluyor sonra yavaş yavaş düşüyor ama mavi ekran geliyor sorun nedir?Sanırım galiba yaz gelince yeni işlemcinin yanında 1 buçuk gbde ram alacam.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım sorun işlemci,hdd,ram,vista teması bile mavi ekran vermeye neden olabiliyor.sıcaklıktanda olabilir hdd yi bi kontrol et işlemciyi sök güzelce macundan vede tozdan arındır sonra işlemcinin tam ortasına nohut tanesi kadar thermal macun sür ve işlemci soğutucusunu tak,

Reaksiyon puanı
189
ramlarden birinin bozuk olma olasılı var o halde. ram aşırı şiştiğinde (yani 2. ram'e geçtiğinde) sistemde patlak veriyor olabilir. başka ramlar değiştire değiştire test etmeni tavsiye ederim. eğer imkanın yoksa bir teknik servis'e pc'ni götürüp durumu anlatırsan yardımcı olurlar...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Yardımlarınız için teşekkürler en kısa zamanda dediklerinizi yapacam şu temizlik olayını bu akşam yaparımda ramleri kontrol ettirme falan bugün yapamam onları ikinize de yardımlarınız için teşekkürler.Deneyecem zaten ben formatı basacam ama şimdi gta 4 yüklüyom internetten %60ı doldu 3 günde.Yoksa formatı atarım boşuna indirecem diye üzülüyorum.Ramleri de en kısa zamanda kontrol ettircem şu thermal macundan da alayım bakalım.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Abi ya hadi 10 tl olsa neyse de 1 gb ram parası yani ezik bir ram olsa da kulanılıyorsa 1 gb ramler satıyorlar bu fiyata.20 tl.En fazla 15 hiç şansları yok.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Linkler için sağol abi alırım valla birgün.Sağolun ikinizde.