Mavi Ekran Sürekli Değişen Hata

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım sürekli olarak 10-15 günde bir mavi ekran hatası veriyor. Bir kaç kez fotoğrafını çektim ama hatalar sürekli değişiyor anlam veremedim her mavi ekranda farklı bir hata. Acaba HDD ömrünü yitirdiği için mi böyle ?

Format atınca düzeliyor fakat 15 gün sonra falan yine aynı bilgisayar açılıyor direk mavi ekran geliyor, donuyor, kitleniyor falan.

Ek olarak format atarken felaket bir yavaşlık var. Yavaşlıktan kastım format atmaya hemen başlamıyor uzun süre bekliyor sonra format atacağım disk seçenekleri ekranı geliyor. Önceden böyle değildi

Format atarken de sürekli hata alıyordum sonradan çözdüm olayı RAM'lerden birini çıkarınca format atarken hata almıyorum ama bu normal mi sizce ?

Dipnot: HDD 7-8 Yıllık.

Vp1E2n.jpg

Ramleri single modda çalıştırın dual modda çalışıyorlarsa bu tür sorunlar veriyor mümkünse boardın en güncel bios sürümünü kullanın.

ve eger ramlerin birini çıkarınca aynı hatayı almıyorsanız sorun ramdedir.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Katilin uşak olduğu kadar sorunun RAM olduğuna eminim, bir diğer düşük ihtimal de mainboard, HD arızası genelde mavi ekrana düşmeden başka hatalar da verir. HD çok sağlıklı değil belki ama sorunun nedeni de değil...

obfrau

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Katilin uşak olduğu kadar sorunun RAM olduğuna eminim, bir diğer düşük ihtimal de mainboard, HD arızası genelde mavi ekrana düşmeden başka hatalar da verir. HD çok sağlıklı değil belki ama sorunun nedeni de değil...
aynı görüşteyim...

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam bu seferde başka bir hata aldım mesela adı PFN_List_Corrupt

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yardımlarınız için teşekkür ederim önce bugün tekrar bir hatayla karşılaştım ve hemen ramleri 2x2GB olan ramleri söktüm ve eski olan 1GB rami taktım hiçbir hata çıkmadı HDD sağlammış kısaca ama ramlerden hangisi arızalı ? Nasıl test edebilirim yada hiç uğraşmadan 2 sini birden garantiye mi göndermeliyim ?
Birde ramlerin markası hi level ve 3 ay önce bozulan tabletimde hi leveldi 2 ay önce garantiye gönderdim hala elime ulaşmadı ve attığım maillere de cevap vermiyorlar Ramleri göndermeye korkar hale geldim ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz.

falcon291
obfrau
Max2Life
Shit Happens
honline

Ramleri single modda çalıştırın dual modda çalışıyorlarsa bu tür sorunlar veriyor mümkünse boardın en güncel bios sürümünü kullanın.

ve eger ramlerin birini çıkarınca aynı hatayı almıyorsanız sorun ramdedir.

Single mod dediğiniz nasıl acaba ? Az önce yaptım ama mesela bende 4 slot var sarı kırmızı sarı kırmızı şeklinde 2 gb sarı 2gb dıger sarıda takılı ıken hata verıyordu az önce bırını sarıya dıgerını kırmızıya takttım bır hata çıkmadı umarım çıkmazda single mod dedğiniz bu şekilde mi acaba ?

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Hocam bu seferde başka bir hata aldım mesela adı PFN_List_Corrupt

Yardımlarınız için teşekkür ederim önce bugün tekrar bir hatayla karşılaştım ve hemen ramleri 2x2GB olan ramleri söktüm ve eski olan 1GB rami taktım hiçbir hata çıkmadı HDD sağlammış kısaca ama ramlerden hangisi arızalı ? Nasıl test edebilirim yada hiç uğraşmadan 2 sini birden garantiye mi göndermeliyim ?
Birde ramlerin markası hi level ve 3 ay önce bozulan tabletimde hi leveldi 2 ay önce garantiye gönderdim hala elime ulaşmadı ve attığım maillere de cevap vermiyorlar Ramleri göndermeye korkar hale geldim ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz.

falcon291
obfrau
Max2Life
Shit Happens
honline

Öncelikle Hi Level bilgisi için teşekkürler. Neymiş Hi Level almıyoruz. Hi Level tablet için şikayetini üst mercilere çıkartmanın vakti gelmiş gibi. :-(

RAM için ise 2x2 olarak mı aldın, yoksa her iki RAM ayrı kutuda mıydı? 2x2 RAM olarak aldıysan garantiye göndereceksen ikisini birden istiyorlar zaten, en azından G-Skill için öyle benim 4x2 RAM'ler için böyle uygulanmış ve 1 haftadan daha kısa sürede sağlam RAM'lerimi almıştım. Eğer RAM'ler ayrı kutudaysa deneme yanılma metodu ile (önce bir 2'liği aynı porta sonra diğer 2'liği takarak)bulmalısın, zaten firma böyle bir aymazlıktaysa kesin bularak gönder, yoksa 2 yerine 4 GB RAM'den de uzun bir süre ayrı kalabilirsin.

Geçmiş olsun,

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Hi Level bilgisi için teşekkürler. Neymiş Hi Level almıyoruz. Hi Level tablet için şikayetini üst mercilere çıkartmanın vakti gelmiş gibi. :-(

RAM için ise 2x2 olarak mı aldın, yoksa her iki RAM ayrı kutuda mıydı? 2x2 RAM olarak aldıysan garantiye göndereceksen ikisini birden istiyorlar zaten, en azından G-Skill için öyle benim 4x2 RAM'ler için böyle uygulanmış ve 1 haftadan daha kısa sürede sağlam RAM'lerimi almıştım. Eğer RAM'ler ayrı kutudaysa deneme yanılma metodu ile (önce bir 2'liği aynı porta sonra diğer 2'liği takarak)bulmalısın, zaten firma böyle bir aymazlıktaysa kesin bularak gönder, yoksa 2 yerine 4 GB RAM'den de uzun bir süre ayrı kalabilirsin.

Geçmiş olsun,

Aynı kutuda geldi 2x2GB olarak çıktı yanı dual kit 2 sını bırden göndrecem ama bu seferde gerı gelmez dıye korkuyorum.
2 side sarıda takılıyken hata alıyordum sonradan birini sarıya birini kırmızıya taktım şuan hata vermedi acaba slotlarda mı bir arıza var yoksa ikiside aynı anda çalışırken mi oluyor bu

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Aynı kutuda geldi 2x2GB olarak çıktı yanı dual kit 2 sını bırden göndrecem ama bu seferde gerı gelmez dıye korkuyorum.
2 side sarıda takılıyken hata alıyordum sonradan birini sarıya birini kırmızıya taktım şuan hata vermedi acaba slotlarda mı bir arıza var yoksa ikiside aynı anda çalışırken mi oluyor bu
İkisini beraber göndermen gerekiyor. Geri gelmez diye korkmakta haklı olabilirsin ama hakkını sonuna kadar aramalısın....
Slotlarda mı RAM'de mi arıza var soruna buradan cevap vermek zor. Deneme yanılma metodu ile biraz daha deneyebilirsin. Hata vermezse o şekilde zaten sıkıntı yok gibi, değil mi?