Merhabalar öncelikle bilgisayarımı tanıtmak istiyorum. Yaklaşık 2 yıl önce çekilişten gelen bir laptoptan bahsediyorum. Beko markası. İntel pentium işlemcisi var. Başka da pek bir bilgim yok. İstanbulda öğrenciyim. Yeni bir pc almaya gücüm yetmez. Dün yurtta yaşadığım internet sorunu yüzünden sinirimi laptopa yansıttım. Mouse pad'in sağ tarafına sağlam bir yumruk indirdim. Bu yumruktan 5-6 dakika sonra ekran dondu. Oyun oynuyordum aynı zamanda. Oyundan kaynaklandığını düşündüm. Ekran düzeldi. Yaklaşık 5 dakika daha devam ettim. Sonra mavi ekran hatası ardından reset. Windowsa tekrar girmeye çalıştım olmadı. Tam girerken aynı hata ile tekrar reset. Benim zaten canım sıkkındı, iyice delirdim. Açtım bilgisayarın altını. Fanı kontrol ettim. Yumruk attığım yerde harddisk varmış bunu öğrendim. Ona dokunamadım. Bir kaç yere daha baktım. Tekrar topladım. Sonra şunu farkettim, eğer bilgisayar başlarken windowsun varlığını kabul ediyorsa başka bir işletim sistemini de kabul edecektir. Demek istediğim şey "windowsa girmeden önce hatayı vermiyor,girdikten sonra alıyorum". Buna dayanarak bilgisayardaki diğer işletim sistemini açmayı denedim. Ubuntu. Ve şuan onun sayesinde buraya yazıyorum. Okuduğunuz kadarıyla nerede bir terslik var? Ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.