MathType (Matematiksel Denklemler)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
20090508200835.jpg

MathType programı ileri düzey matematiksel denklemler, formüller yazmaya yarıyor. MathType tam öğretmenlere göre bir yazılım aslında. Öğrenmesi kullanması çok kolay, toplam ve çarpım sembolü konusunda bir ödev yaptım bu programla, herhalde bu alanda en iyi program diye düşünüyorum. Office ile uyumlu, yüklenirken Office'e de küçük bir eklentisini yüklüyor. Denklemleri ayrıca GIF resim formatında da kaydedebilirsiniz.

Nasıl olduğuna bakmak için sununun bir kopyasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Toplam Çarpım Sembolü.pptx - File Shared from Box.net - Free Online File Storage

Program ücretsiz değil, 30 günlük deneme sürümünü aşağıdan indirebilirsiniz. İndirirken ve yüklerken sorun yaşayanlar öm atabilirler.

http://www.dessci.com/en/dl/mtw6.5c.exe

Not = Programda rastladığım tek kötü nokta, x elemanıdır reel sayılar yazarken reel sayılar sembolünü (ve diğer değişik sembolü olan kümeleri) her bilgisayar gösteremediği için normal düz olarak yani yazı olarak "R" şeklinde yazmak zorunda kaldım ki bu çok önemsiz bir ayrıntı aslında ama kullanırken buna dikkat edin.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Maple adlı programı da öneririm. ayrıca Maple, verdiğiniz denklemi çözüyor bide.. =)