Matematiksel Formüller [PowerPoint 2007]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan utku-k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar ben Word 2007'de (PowerPoint 2007'de yazılmıyor!) aşağıda bulunan resimdeki gibi bir formül yazdım. Ancak bunu yapacağım PowerPoint sunusuna koyamıyorum. Kopyala yapıştır yaptığımda ikinci resimdeki gibi kalitesiz bir resim olarak kopyalıyor. Formülü beyaz yapayım öyle kopyalayayım yapacak bir şey yok dedim ama öyle yaptığımda da arkaplan rengiyle aynı bir resim olarak kopyaladı. Ben bu formülü aynen resimde görüldüğü gibi PowerPoint 2007'ye nasıl aktarabilirim. Lütfen yardımcı olun, çok zamanım yok. Microsoft Office Enterprise 2007 kullanıyorum.

20090428214048.jpg

20090428214130.jpg

Bu tür formülleri yazabileceğim başka bir program biliyorsanız söyleyin lütfen. OpenOffice'de denedim ama yapamadım, bu kadar saçma bir program olamaz. Kendi yazdığı şeylere beklenmeyen karakter diyor. Eğer Math programını kullanan varsa bilir. FreeHand MX denedim ancak o da daha çok grafiksel falan takılıyor galiba aradığımı bulamadım.

Cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ne zamandır uğraşıyorum bunun için tam konu açtım buldum. Biraz zahmetli bir yol fakat oluyor. Birkaç dakika sonra editleyeceğim mesajı ;).

_Edit_

İlk önce Word 2007'de yazdığımız formülü kopyalıyoruz. Ardından PowerPoint'i açıyoruz. Yukarıdaki sekmelerde Ekle (Insert) sekmesine tıklıyoruz.

20090428221906.jpg

Sonra yukarıdaki resimde Object seçeneğini seçiyoruz. Karşımıza küçük bir pencere geliyor. Microsoft Office Word Document'e tıklayıp Tamam diyoruz.

20090428222009.jpg

Gördüğünüz gibi slaydın içinde bir Word sayfası açıldı, buraya daha önce kopyaladığımız formülümüzü yapıştırıyoruz. Formülü seçip yazı rengini beyaza ayarlıyoruz ve işte bu kadar. :)

Daha kolay bir yol bilen arkadaşlar varsa lütfen paylaşsınlar. ;)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
photoshoptan powerpointe aktarmayı gosterde bizde yapalm mudurum, sen iisn bu işlerde anlasılan...

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
tmm hallettm saolasın yardımların icin ;-)

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Math Type diye bir program vardı ama 2007'yi destekliyormu bilmem. Onu araştır istersen.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Durumu çözmüşün, yinede bilgilendireyim.
Open Office Math isimli programı var. Açıklama şöyle

Math: Matematiksel formüller için yardımcınız

Math, matematiksel denklemlerle çalışanlar için tasarlanmış bir yazılımdır. İster Writer belgeleri içinde kullanılabilen formüller üretebilir, isterseniz ürettiğiniz formülleri diğer OpenOffice.org yazılımlarıyla birlikte (Calc, Impress vb) kullanabilirsiniz.

Bir formülü Math yardımıyla bir kaç şekilde girebilirsiniz.

• Denklem düzenleyici içinde formülü tanımlayarak
  • Denklem editörü üzerine sağ tıklayıp içerik menüsünden karşılık gelen sembolü seçerek
  • Seçim araç çubuğundan (Selection toolbox) uygun bir sembolü seçerek

OpenOffice Math yazılımı hakkında daha geniş bilgi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

kaynak

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Durumu çözmüşün, yinede bilgilendireyim.
Open Office Math isimli programı var. Açıklama şöyle

Math: Matematiksel formüller için yardımcınız

Math, matematiksel denklemlerle çalışanlar için tasarlanmış bir yazılımdır. İster Writer belgeleri içinde kullanılabilen formüller üretebilir, isterseniz ürettiğiniz formülleri diğer OpenOffice.org yazılımlarıyla birlikte (Calc, Impress vb) kullanabilirsiniz.

Bir formülü Math yardımıyla bir kaç şekilde girebilirsiniz.

• Denklem düzenleyici içinde formülü tanımlayarak
  • Denklem editörü üzerine sağ tıklayıp içerik menüsünden karşılık gelen sembolü seçerek
  • Seçim araç çubuğundan (Selection toolbox) uygun bir sembolü seçerek

OpenOffice Math yazılımı hakkında daha geniş bilgi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

kaynak

math yazılımını biliorm dostm, resimlern altında yazdm hatta okumamıssn, cok kullanıssız bir program kesnlikle! bi turlu toplam sembolu (sigma) iceren bir denklem kuramadım. secenege tıkladıımda kendi bir karakter koyuyor, sonra da durum cubugunda beklenmeyen karakter yazıyor. yine de saol.;)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bence sen sunumun.Tasarı bölümüne gidip tasarıyı değiştirsen kalitesiz görüntü ortadan kalkar ama koyu renklerde yapıyor.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bence sen sunumun.Tasarı bölümüne gidip tasarıyı değiştirsen kalitesiz görüntü ortadan kalkar ama koyu renklerde yapıyor.

hayr arkadasm alakası yok. arkaplan beyaz olsa da (denedm de biliorm) goruntu cok kalitesiz olduundan hos durmuyor.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
math yazılımını biliorm dostm, resimlern altında yazdm hatta okumamıssn, cok kullanıssız bir program kesnlikle! bi turlu toplam sembolu (sigma) iceren bir denklem kuramadım. secenege tıkladıımda kendi bir karakter koyuyor, sonra da durum cubugunda beklenmeyen karakter yazıyor. yine de saol.;)
Evet haklısın resimlerin altını farketmedim. OOMath kullanışsız olduğu doğru, işini görebilir diey tavsiye ettim. FreeHand MX kullanmayı denemişsin CorelDrawX4 daha kullanışlı ama bunlara gerek yok. Güzel bir program bulmuşsunuz zaten ama.
Şunuda tavsiye edebilirim. Wordde sayfa arkaplan rengini PowerPoint sunumuyla aynı yap. Wordun ekran görüntüsünü al. Paintte formülü kopyala PPye yapıştır tamadır. Görüntü kalitesi iyi. Buda bir yöntem. :)

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Evet haklısın resimlerin altını farketmedim. OOMath kullanışsız olduğu doğru, işini görebilir diey tavsiye ettim. FreeHand MX kullanmayı denemişsin CorelDrawX4 daha kullanışlı ama bunlara gerek yok. Güzel bir program bulmuşsunuz zaten ama.
Şunuda tavsiye edebilirim. Wordde sayfa arkaplan rengini PowerPoint sunumuyla aynı yap. Wordun ekran görüntüsünü al. Paintte formülü kopyala PPye yapıştır tamadır. Görüntü kalitesi iyi. Buda bir yöntem. :)

eeth haklısın ama o kadr da ugrasılmaz:D hic yapmiim daa ii:D bide word de arkaplanı o renge ayarlamak kolay bisiy diil renk standart diil galib, farklı. tam bilemicem onun ne kadr verimli olucaını ama tavsiyem, mathtype tır gercekten mukemmel, yukledikten sonra office in icine kendi pluginini yukluor zatn, cok kullanıslı.