Matematik yeni nesil soruları çözemiyorum.

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Öğretmenler sürekli çalışın falan diyor. Haklılar da. Ancak şöylenbir sıkıntık var. Ben kitabı açıp yeni nesil soru çözmeye çalıştığımda sanki bilmediğim bir şeyi görmüşüm gibi oluyorum. Kendimi 8. sınıf değil 10. sınıf soruları çözüyormuş gibi hissediyorum. Yani ben bilmediğim bir şeyin üstüne nasıl çalışabilirim? İlk başta nasıl bu soruların mantığını anlarım ve bilgili bir şekilde soru çözmeye başlarım?

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Hemen yeni nesil sorular çözülmez zaten. Seviyene göre zorluğu belirle, gitgide arttır sonra.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekleme : Ah ah, ben de o zamanlar 10. 11. sınıf soruları çözüyorum gibi hissediyordum. Sonradan anladım ki yanılmışım, 10 11 çok daha zor :(

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Öğretmenler sürekli çalışın falan diyor. Haklılar da. Ancak şöylenbir sıkıntık var. Ben kitabı açıp yeni nesil soru çözmeye çalıştığımda sanki bilmediğim bir şeyi görmüşüm gibi oluyorum. Kendimi 8. sınıf değil 10. sınıf soruları çözüyormuş gibi hissediyorum. Yani ben bilmediğim bir şeyin üstüne nasıl çalışabilirim? İlk başta nasıl bu soruların mantığını anlarım ve bilgili bir şekilde soru çözmeye başlarım?
aşırı normaldir ezberci eğitim sisteminden anında mantığa geçtiler

daily.Chavo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,494
Bol bol kitap okumak lazım.Ben mesala pasta alıyordum 20 dilime bölüyordum 50 soruya 40 dk süre koyuyordum.Her doğru yaptığım başına bir dilim yiyordum.Eğer süreyi 20 dk aştım diyelim 40 dk daha fazla çalışırdım ve o pastadan bir şey yemiyordum süreyi aşarsam.Yada bir peçeteyi her yanlış soru başına parçalıyordum.Sonra Hepsini kendim topluyordum.Ve 384 puan aldım

daily.Chavo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,494
Ama hocam sıkıntı şurada denemelerde falan yeni nesil sorular çıkıyor. Ve işin garip yanı öğretmenler kızıyorlar.
Denemelerden kötü yapınca hocalar meslek lisesine gider demiş aileme ben şimdi Antalyanın en iyi Fen Lisesindeyim.İlk denemelerden moralini bozma

yosar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Ama hocam sıkıntı şurada denemelerde falan yeni nesil sorular çıkıyor. Ve işin garip yanı öğretmenler kızıyorlar.
Problem etme dostum sıkı çalış kendine seviyeler belirle geçen sene bende böyleydim şu anda Galatasaray'dayım iyi çalışmalar

Reaksiyon puanı
181
Sınava çalıştım sonra soru bankasını bir açtım yok abi çözemiyorum

AlperShal

Profesör
Reaksiyon puanı
2,547
Hocam yukarıda demişler ezberci sistemden mantığa geçtiler diye ancak öylr sayılmaz. Bu 1 yıl içinde LGS'ye hazırlanırken aynı yeni nesil soru kalıplarını farklı değerlerle göreceksin. Hâlâ ezber sistemindeyiz. Kitap okuma vs. hızlı okuma için lazım. Eğer hızlı okuma becerisine sahipsen bence gerekli değil ama seviyorsan oku tabii. Tek ihtiyacın ilk önce normal sorularla konuyu çözmek, sonrasında okulda ve ya kursta hocaların çözdüğü yeni nesil soruları takip etmek. Bir ay sonra hep aynı soruları çözdüğünün farkına varacaksın ve o aynı sorulardan bir tanesini anlarsan diğer sorularda gerekli şeyleri ilk çözdüğün mantığa göre doldurabilirsin. Çok zor değil, ilk başta bana da böyle geliyordu. *Ayrıca çok zor olmayan paragraf soruları da öneririm. Kitap okumaya göre soru okuyarak soru anlaman gelişiyor.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
aşırı normaldir ezberci eğitim sisteminden anında mantığa geçtiler
Mantıklı sisteme geçmediler. Keşke geçselerdi. Yeni nesil soruları çözenler benzer soru kalıplarını ezberleyip çözüyor. İyi derece yapan tüm arkadaşlarım böyle yaptı. Çoğu %15'e bile giremezdi eminim. Bende dahil.
Hocam yukarıda demişler ezberci sistemden mantığa geçtiler diye ancak öylr sayılmaz. Bu 1 yıl içinde LGS'ye hazırlanırken aynı yeni nesil soru kalıplarını farklı değerlerle göreceksin. Hâlâ ezber sistemindeyiz. Kitap okuma vs. hızlı okuma için lazım. Eğer hızlı okuma becerisine sahipsen bence gerekli değil ama seviyorsan oku tabii. Tek ihtiyacın ilk önce normal sorularla konuyu çözmek, sonrasında okulda ve ya kursta hocaların çözdüğü yeni nesil soruları takip etmek. Bir ay sonra hep aynı soruları çözdüğünün farkına varacaksın ve o aynı sorulardan bir tanesini anlarsan diğer sorularda gerekli şeyleri ilk çözdüğün mantığa göre doldurabilirsin. Çok zor değil, ilk başta bana da böyle geliyordu. *Ayrıca çok zor olmayan paragraf soruları da öneririm. Kitap okumaya göre soru okuyarak soru anlaman gelişiyor.
Aynı anda aynı şeyi yazmışız hocam. Kesinlikle haklısınız.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Ben böyle sınav taktikleri vermek istemiyorum aslında. Hedefim ilin en iyi fen liselerinden iken sıradan, aklımın ucundan bile geçmeyen bir anadolu lisesindeyim şuan.
Stresi yen. Tek tavsiyem bu.

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Kitap oku. Ben paragraf çözmedim hemde hiç. Kitap okudum ve türkçe 20d.