Matematik yapamıyorum fakat yazılım yazabiliyorum?

Adalbert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
Başlıktaki gibi matematik yapamıyorum fakat yazılım yapabiliyorum? ve şuan 12 sınıftayım MF öğrenciyisiyim fakat YKS yaklaştıkça kafamdaki sorular artmaya başladı sizce yazılımın matematik ile alakası varmı? algoritma ve mantık kurabiliyorum ama sayısal rakama nedense dökemiyorum, temelimden kaynaklı sanırım.

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
Başlıktaki gibi matematik yapamıyorum fakat yazılım yapabiliyorum? ve şuan 12 sınıftayım MF öğrenciyisiyim fakat YKS yaklaştıkça kafamdaki sorular artmaya başladı sizce yazılımın matematik ile alakası varmı? algoritma ve mantık kurabiliyorum ama sayısal rakama nedense dökemiyorum, temelimden kaynaklı sanırım.

Derse çalışmadığın içindir. Yazılım elbette matematik içeriyor. Fakat derslerde aldığımız kadar değil.

567914

Asistan
Reaksiyon puanı
178
çalışıyorum olmuyor anlamıyorum :rolleyes:

Dediğiniz gibi temele biraz daha yüklenmek lazım. Eski konuları tekrar etmeniz, üstüne koyarak ilerlemeniz gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim de yazılım alanında biraz bilgim var, işletim sistemlerini test etmeyi ve yazılım dillerini ögrenmeyi seviyorum. Fakat matematik bende de bayağı geride. Sizin durumunuzdayım. Sayısala geçmek istiyorum fakat sanırım geçemeyeceğim.

Son düzenleme:

我喜欢人

Asistan
Reaksiyon puanı
75
1) yapamıyorum, olmuyor vs. bunları unutun. Yanlış Yöntem kullanmış olmanız ve zaman mekan yönetiminde sorunlar yaşamış olmanız ihtimaldir.

2) matematik lise matematiği ile de sınırlı değildir. Bildiğim bazı yazılımcılar özel olarak matematikte uzmanlaşmışlardır. (zaten tezli e doktora programlarında böyle geçişler olabiliyor)

3) matematik bir disiplin ve dildir aslında

ÖNERİLER - ÇÖZÜMLER

önce okuldaki derslerinizi bir kenara bırakın, zaten sihirli bir değnek gibi birşey hayal ediyorsanız böyle birşey yok. Okuldaki dersleri bir kenara bırakın dememin nedeni "onlar önemsiz, bırakın canım onları bir kenarı şimdi, bakın size ne diycem, şimdi beni dinleyin" gibi birşey değil. Tam aksine sorunu çözmek için o sadece orda kalsın önce anlatılanları dinleyin , oraya da gelicez ..demek.

önce bu disipline nasıl alışırım , doğru teknik nedir nasıldır ve matematik biliminin lise boyutunda kabul gördüğü doğru çalışma nasıl olmalıdır buna bakalım.

TANILAMA

lise matematikte genel olarak konular birbiri ile alakalıdır (aslında matematiğin genelinde böyle birşey var da...lise matematikte ki konular arasında daha sıktır)

bir manada hiyerarşi. ama bu tam olarak A konusunu öğrenemezsem B konusunu da öğrenemem çünkü B, A dan sonra geliyor demek değil.

mesela fonksiyonlar konusunu tam anlamıyla anlamıyor olsanız (şöyle böyle anlıyorum dediğinizi varsayın) temel türev ve integral kuralları ile tüev alabilir ve integral konusunu anlayabilirsiniz.

Bu dersten kopmamanız için aslında pozitif bir detay.

NASIL ÇALIŞMALI? BAZI İPUÇLARI...

önce şunu bilin. Öğretmen sizin her zaman bulabileceğiniz / ulaşabileceğiniz bir kimse olamayabilir.

Dahası her öğretmen her sorunuzu veya akademik beklentinizi karşılayamayabilir.

o zaman ipleri elinizde tutun derim ... NASIL MI?

şöyle bi bakın konuya nereyi anlamadınız ?

ama şu detayları gözönünde bulundurun : bunları siz biz gibi hoca olsada İNSANLAR YAZDI buldu.
.....

SİZİN ONLARDAN BİR EKSİĞİNİZ YOK.
(isterseniz yaparsınız)

İPUÇLARI

konuya bakarken cümle yargılarına dikkat ediniz. Kural ne söylüyor onu anlamaya ve uygulamaya çalışın.

matematik öğretmenleri dersi anlatırlarken sizin aklınızda bin tilki geçiyor olabilir , örneğin : ya bu hoca burda bu kuralı verdi ama öyle böyle örnekler var ki ...ben biliyorum bu adeta dipsiz kör bir kuyu misali ...olmaz olmaz kesin benim yapamayacağım örnekler var.

Bu cümleleri kurmuş olmanız ihtimaldir. Tamam burada bir hata yok.

evet öyle örnekler var. yok değil ancak sizin de çeşitli silahlarınız var ,onlarda yok değil.
önce internette bir sürü kaynak mevcut.

(yabancı dil bilmekte misiniz, bu işi daha da kolaylaştırır. Bu açıdan)

....

BOL BOL SORU ÇÖZÜN. İNTERNET TE YER ALAN KAYNAKLARA BAKIN , ÖRNEKLER VS

Bir Arkadasınızdan yardım da alabilirsiniz.

matematik ile alakalı bir sürü döküman var emin olabilirsiniz.

LÜTFEN BU DİSİPLİNE ZAMAN AYIRIN ...

çalışırken..

lütfen çerez , yemek , içecek ile meşgul olmayın. ama ortalama 2-3 saatlik bir çalışmanın ardından yarım saat hatta bir saatlik molalar verebilirsiniz. (benim önerim yarım saat ideal)

şöyle bir bakarsınız çevrede ne oluyor ne bitiyor evde felan..

sonra tekrar başlayın.

başarılar..