Massa, Spa'da 'joker motorla' yarışabilir

maxxdump

Dekan
Katılım
2 Nisan 2008
Mesajlar
6,377
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
Yaş
40
Konum
Kıbrıs
Ferrari, son iki grand prix'de yaşanan dayanıklılık probleminden dolayı sezonun bitimine altı yarış kala ciddi rahatsızlık içinde. İtalyan ekibi, Budapeşte'de bitime üç tur kala mutlak zaferi kaçıran, Valencia'da ise podyumun tepesine çıkan Felipe Massa'nın şampiyonluk şansını en yüksek seviyede tutmak amacıyla Spa'da joker motor hakkını kullanma ihtimalini değerlendiriyor.



2008 kuralları her bir sürücüye sezon içinde bir kez planlanandan farklı olarak, ceza almadan motor değiştirme hakkı tanıyor.

Ferrari, önümüzdeki Belçika Grand Prix'nin geçileceği Spa Francorchamps'da, bu joker hakkını kullanarak yeni motorla yarışmayı ve bu süre zarfında son olarak Kimi Raikkonen'in yaşadığı dayanıklılık probleminin çözümüne yönelik zaman kazanmayı da amaçlıyor.

Massa dün yarış sonrasında yaptığı açıklamada, "Gerçekten bir sorun yaşıyorsak, çok sıkı çalışmamız gerekiyor, joker kullanıp kullanmayacağımıza karar vereceğiz" dedi.




kaynak:Formula1, F1, GP2, DTM, MOTOGP, Indycar, WRC - Motorsporları haber, resim ve video merkezi
 
Üst