Maslak ve Ayazağa Sarıyer'e bağlanıyor, 13 il büyükşehir oluyor!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
4c0c1da1-4faf-4a24-a988-5750d4ad3b66.jpg


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u onayladı. Söz konusu tasarı, tartışmalı bir oturumun ardından, 12 Kasım tarihinde Meclis'te yasalaşarak Gül'ün onayına sunulmuştu.

Yasa, nüfusu 750 bini aşan illerin, büyükşehir belediyesi kapsamına alınabilmesine imkan tanıyor.

Kanuna göre, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van, büyükşehir belediyesi olacak.

Düzenlemeyle Türkiye genelinde 34 yeni ilçe kurulması ve İstanbul ile Kocaeli'nin köylerinin mahalle statüsüne alınması da öngörülüyor.

İstanbul Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer'e, Ankara Yenimahalle'nin bazı mahalleleri Etimesgut ve Çankaya'ya bağlanacak.

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırları olacak.

İSTANBUL'DA KÖYLER MAHALLE OLDU

Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içindeki köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erecek, köyler mahalle olacak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak. Bu illerin, bucak teşkilatları da kaldırılacak.

Bu illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği ile İstanbul ve Kocaeli'ndeki orman köyleri de dahil köylerin tüzel kişiliği sona erecek.

MASLAK SARIYER'E BAĞLANIYOR

Aydın'da Efeler; Balıkesir'de Karesi, Altıeylül; Denizli'de Merkezefendi; Hatay'da Antakya, Defne, Arsuz; Manisa'da Şehzadeler, Yunusemre; Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu, Önikişubat; Mardin'de Artuklu; Muğla'da Menteşe, Seydikemer; Tekirdağ'da Süleymanpaşa, Kapaklı, Ergene; Trabzon'da Ortahisar; Şanlıurfa'da Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü; Van'da Tuşba ve İpekyolu, Hatay'da Payas, Zonguldak'ta Kozlu ve Kilimli ilçeleri kurulacak. Denizli'nin Akköy ilçesinin ismi de Pamukkale olarak değişiyor.

İstanbul Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer'e bağlanacak.

İstanbul Arnavutköy ilçesine bağlı Nakkaş, Bahşayış mahalleleri ile Büyükçekmece ilçesine bağlı Muratbey mahallesi Çatalca belediyesine katılacak.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu dışında kalan kısımları Şehitali mahallesi ile birleştirilecek.

Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye Mahalleleri Etimesgut'a bağlanacak.

Yenimahalle'nin Dodurga ve Alacaatlı mahalleleri de çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri Çankaya'ya katılacak.

Cumhurbaşkanı Gül, yasayı Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdi.

ntvmsnbc
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Yenimahalle'nin Dodurga ve Alacaatlı mahalleleri de çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri Çankaya'ya katılacak.

Boşa bağlamasaydınız keşke bu semtlerden ekmek çıkmaz :D
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Böyle saçma yasa olmaz. Benim köyümün nüfusu 500'ü bulmadığı için mahalle statüsü kazanamıyor bu nedenle başka bir köye birleştirilerek mahalle haline gelecek muhtarlık da o köyde olacak.

Bunun sakıncaları çok.
Öncelikle köyümüzün demografik yapısı, geleneklerimiz, dilimiz, kültürümüz tamamen çevredeki diğer köylerden farklı. Köy tamamen dışarıya kapalı bir büyük aile havasında bu yüzden dışarıdan kimse alınmıyor bu köye. Siz evinize yabancı birini alır mısınız?
Muhtarlık yabancı köylerin eline geçtiğinde köyümüz hakkında bazı kritik kararları artık bizim köylüler veremeyecek, yabancı köylerin muhtarlarının inisiyatifine kalacağız. Dışarıdan yerleşmeler ile köy içi dengeler bozulacak kültürümüz baskın kültür altında asimile edilecek.

İkinci husus köyümüzün su kaynağı, köyümüzün suyu sadece köyümüze yetecek kadar olmasına rağmen çevredeki diğer köylerin su kaynakları bizimkinden az olduğu için diğer köyler bizim köyün suyunu dillerine dolamış durumdalar, komşunun tavuğu komşuya kaz görünür durumu. Şimdiden köyün suyunu borularla başka yerlere çekme hayali görmeye başladılar

köyümüzün suyu köy içerisindeki şebeke tarafından köylüye ücretsiz ulaştırılıyor, bir miktarı da havuzda biriktirilerek sırayla köylünün bahçe sulama işlerinde kullanılıyor.

Yeni yasaya göre artık bu ücretsiz su kullanımı ortadan kalkacak! Devletin burada bir yatırımı olmadığı halde su için artık ücret ödeyeceğiz.

Bu büyük şehir yasası kesinlikle köylüler düşünülmeden yapıldı, mevcut haline sonuna kadar karşı çıksak da artık onaylandı 2014'ten sonra köyümüz işgal edilecek.
 
Üst