Masaüstü toplayacağım yardım eder misiniz?

of.duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar kendi bildiklerime göre bi bilgisayar topladım
sizlerinde yorumlarınızı almak isterim.
ayrıca ram olarak ne alacağıma kara veremedim
4GB 2000Mhz olacak önerilerileriniz yazarsanız sevinirm.

İşte toplacağım sistem;

Phenom II X6 1100T Black Edition 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci
http://www.vatanbilgisayar.com/amd-...-cache-islemci/productdetails.aspx?I_ID=50933

M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart
http://www.vatanbilgisayar.com/asus...z-(oc)-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44576

HD6850 Toxic GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
http://www.vatanbilgisayar.com/sapp...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=51219

FSP EPSILON 80PLUS 800W GÜÇ KAYNAĞI
http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-...0w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=45349

Dark Knight HotSwap Disk Yuvalı ve USB 3.0 Destekli Oyuncu Kasası
http://www.teknobiyotik.com/donanim...yuvali-ve-usb-3-0-destekli-oyuncu-kasasi.html

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bütçenizi ve ne amaçla topladığınızı yazmadığınız için genel bir yorum yapacağım.

Seçtiğiniz parçalar uyumlu, kasa da hotswap ve usb 3 destekli olması bakımından güzel ve fiyat olarak da gayet iyi. Fakat o güç kaynağı bence gereksiz, 650W bir güç kaynağı bu konfigürasyon için rahatlıkla yeterli olur. Ekran kartı da normal bir ev kullanıcısını rahatlıkla tatmin eder ama siz oyun ağırlıklı olarak düşüyorsanız bütçenizi biraz daha zorlayıp 6870 almanız daha mantıklı olur. Ram de ise Mhz olayına takılmayın, 1333 Mhz bir ram gayet yeterli. Zaten 2000 Mhz ile arasında ki farkı anlamanız imkansız gibi bir şey. HDD olarak da Sata 3 destekli bir HDD bu kasanın performansını bir adım öne taşır. Ama SSD düşünüyorsanız onu bilemem.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Fakat o güç kaynağı bence gereksiz, 650W bir güç kaynağı bu konfigürasyon için rahatlıkla yeterli olur.

Hiçte gereksiz değil, ilerde Crossfire yapmaya veya parça eklemeye kalkarsa 650 watt yetmeyebilir, 800 Watt uygun olmuş. Ekran kartı konusunda ise hemfikirim.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hiçte gereksiz değil, ilerde Crossfire yapmaya veya parça eklemeye kalkarsa 650 watt yetmeyebilir, 800 Watt uygun olmuş. Ekran kartı konusunda ise hemfikirim.

Ben o yorumumda mevcut sistem için düşüncelerimi belirttim. Herkesin ne yapıp ne yapmayacağının hesabını yapma gibi bir durumum yok.

of.duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HDD olarak WD Cavier black var elimde onu kullanıcam SSD beni biraz aşar şimdilik ileride belki

800W PSU ileriye döenük olsun diye seçtim

bellek olarak Mhz olayını performansı etkiler diye duydum
makina mühendisliği okuyorum ağır programlarla uğraşmam gerekiyor yani performans lazım bana! ram mhz düşürüp ekran kartını 6870 yapabilirim.

ve parayada mecburen kıyıyorum :)

monitörüde netten seçmek istemiorum gidip vatandan bakıp görüp almak istiyorum önerileriniz varsa onlarıda alabilirim.

---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

arkadaşlar lütfen önerilerinizi söyleyin gerçekten yardıma ihtiyacım var...

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Lcd tv alabilirsin monitor olarak: )
Ayrica 2000 mhz almicaksan ramleri anakartin 1600 destekleyenlerinden secersen biraz paran kalir cepte: )

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Phenom II X6 1100T Black Edition 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci

M4A89GTD PRO/USB3 AMD 890GX/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O/C) Anakart

HD6850 Toxic GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

FSP EPSILON 80PLUS 800W GÜÇ KAYNAĞI

Dark Knight HotSwap Disk Yuvalı ve USB 3.0 Destekli Oyuncu Kasası

+ İşlemcin güzel fakat ben intel i tercih ettiğim için, eğer zamanın varsa intelin yeni işlemcilerini bekle ocakta çıkacak sanırım
+ RAM 1333 MHZ bence yeterli. RAM in yüksek olması belirli bir seviyeye kadar iyi ancak işlemci, ekran kartı ve HDD nin bu hız ayarında olması lazım. Biri bile yavaş kalırsa boşuna para vermiş olursun.
+ ekran kartı iyi ancak ati bazen adamı çıldırtabiliyor. Eğer elinden gelirse nVidia seç derim
+ güç kaynağı iyi yalnız soğutucu olarak sessiz sistemleri seçme şansın olursa iyi olur :) (ben maden mühendisiyim bazı geceler sabah kadar çalışıyordum. sırf kasanın fan sesinde bıktığım için gittim notebook aldım. şimdi kafam rahat taşınabilir ve performanslı :))

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
x6 gereksiz değilmi, şuan 6 çekirdek kullanacak bir uygulama varmı?,
onu x4 yapsak, tabi para varsa o ayrı mesele ama , ordan kalan TL ile Ekran a destek oluruz, iyi bir LCD alırız...

cokyurur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Listede bir kasa var ama yeterlimi sizce

İşlemci:
INTEL Intel Core i7 950 Soket 1366 3.06GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

Anakart:
ASUS P6X58D-E Intel X58 DDR3 2000MHz (O/C) Sata 3.0 USB 3.0 Anakart

Ekran kartı:
ZOTAC GTX460 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

Ram:
CORSAIR 6GB (3*2GB) DDR3 2000MHz CL8 AirFlow Fan D.GT Üç kanal

SSD:

CORSAIR 128GB Nova Serisi Sata 2.0 64MB Cache SSD

Kasa:

XIGMATEK PANTHEON BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA

işletim sistemi win7 pro 64 bit

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Teknoloji öyle bir gelişiyor ki şimdi topladığın orta-iyi derecede bir pc seneye oluyor alt sınıf. Almışken biraz paraya kıyıp daha iyisini almak gerekiyor. Geleceğe dönük bir pc olmalı. Gördüğüm sistem ise gayet iyi. Şimdiden hayırlı olsun :)

of.duman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bu bilgisayarı şubat ayında alıcam o zamana kadar beklemek zorundayım
sandy bridge stoklara gelirse onlarıda değerlendirebilirim
bide sıvı soğutma yapmayı düşünüyorum amd işlemci için bu konuda sıvı soğutma sistemi önerebilir msnz?