Masaüstü bilgisayar yardımı!!!

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok sağol kardeşim Allah razı olsun...

crysis 2 gibi bi oyunu sorunsuz oynatabilecek mi peki???

crysis2 daha çıkmadı ama şu an zirvedeki oyun o

Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle Hazır bilgisayar almayın.

İçlerindeki bileşenler ilerde yenileme yapmaya çalıstıgınızda sorun çıkarır.

Ayrıca orantısız bileşenler kullanılmış , ekran kartı oldukça düşük tutulmuş.

2000TL ye Toplama Bilgisayar Her şey dahil , Çok daha ileriye dönük çe çok daha iyi oyun oynatır.

GIGABYTE 790XT-USB3 AMD 790X+SB750 - 215TL
AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz - 330TL
SAPPHIRE HD5830 GDDR5 1GB 256Bİt - 460TL
GSKILL 4GB (2x2GB) Ripjaws DDR3-1333Mhz CL7 - 230TL
SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM - 145TL
AEROCOOL PGS SERIES VX-E PRO 600W - 250TL
INCA 22" IL-1022 DVI GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR 2Ms - 275TL

Klavye-Maus vs. sen seçersin.En yakın Vatan Computer e gidip şu yazdıklarımın listesini uzat oradaki adama , hepsini düşünmeden al.

Hayırlı olsun.

Toplam : 1905 TL

çok başarılı bir sistem yapmış arkadaş ... dvd rw klavye mouse falan filan derken aynı paraya gelir ama senin aidata sistemden daha fazla performans verir...

Chris Brown

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Crysis 2 optimizasyon ve kullanılan oyun motoru geregi ( Cry Enginie 3 ) , ilk Crysis ten daha agır olmayacak.Yani daha oynanabilir olacak. HD5830 piyasadaki tüm oyunları yüksek çözünürlükte oynatabilir.

Hayırlı olsun şimdiden.

Hepsini Vatan Computerden yazdım. Ücretsiz montaj var. Aklında soru işaret kalmasın.

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
peki vatan computer yaptığı bilgisayarın garantisini veriyo mu???

OzkNC

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
parça garantisi var tüm toplama bilgisayarlarda olduğu gibi eğer almayı düşünüyorsan yarın akşama kadar kampanya var vatanda anadolu yakasında oturuyorsan bostancı mağazasına gel ben yardımcı olurum sana :))

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Kesinlikle Hazır bilgisayar almayın.

İçlerindeki bileşenler ilerde yenileme yapmaya çalıstıgınızda sorun çıkarır.

Ayrıca orantısız bileşenler kullanılmış , ekran kartı oldukça düşük tutulmuş.

2000TL ye Toplama Bilgisayar Her şey dahil , Çok daha ileriye dönük çe çok daha iyi oyun oynatır.
Nedir arkadaşım sendeki bu marka pc düşmanlığı!
1-İçindeki parçalar upgrade yapmaya kalktığında hiçbir sorun çıkarmaz.
2-hiçte orantısız bileşenler kullanılmamış hepsi birbiriyle uyumlu. Ekran kartı düşük değil. O ekran kartıyla full detail oynayamayacağın bir oyun ismi söylermisin?
Eğerki bilgisayardan anlıyorsanız (donanım/yazılım) toplama daha mantıklı. Lakin bu konularda pek bir bilginiz yoksa marka almak daha avantajlı olacaktır. 2 Yıl süreyle her türlü arızada (yazılım/donanım)marka güvencesi var sonuçta.

Crysis 2 optimizasyon ve kullanılan oyun motoru geregi ( Cry Enginie 3 ) , ilk Crysis ten daha agır olmayacak.Yani daha oynanabilir olacak. HD5830 piyasadaki tüm oyunları yüksek çözünürlükte oynatabilir.
Hepsini Vatan Computerden yazdım. Ücretsiz montaj var. Aklında soru işaret kalmasın.
Crysis 2 daha çıkmadan bu tür bir yorum yapman çok şaşırtıcı. Sanki oyunu oynamış gibi yorumlar yapman çok yanlış. Lütfen gerçekçi olalım.
HD 5830 un crysis 2 yi medium/High ayarlarda yüksek çözünürlükte oynatabilmesi muhtemeldir. Çünkü oyun 2010 yılı içiresinde çıkacak.

Sapphire iki de bir yeni ekran kartlari cikariyor cünkü, sorunlu..
Onun yerine HIS 5830 Alin..
bu çok yanlış bir yaklaşım! Bir firmanın yeni ekran kartlarını piyasaya sürmesinin sorunlu olmasıyla ne gibi bir alakası var. Yeni bir gpu üretiyorsa ati firması sapphirede bir üretici olarak bunu piyasaya sürecektir elbette. Ayrıca Sapphire firması ATI nin en büyük iş ortağıdır.
Bilginize....

Son olarak eğer uğraşmak istemiyorum diyorsan parçalarla, kafam rahat olsun diyorsan ilk başta linkini verdiğin sistem alınabilecek bir sistem.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Gecen gün Sapphire HD 5850 Vapor-X in 50 MHZ cekirdek hizi eksik cikmis Bios güncellemesi gerektigini okudum Sapphire bu yönden problem cikartabiliyor.

---------- saat 00:55 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:51 eklenmişti ----------

ATi Radeon HD 5770 için hazırlanan özel tasarımlı ilk modellerden birisi olan Sapphire'in HD 5770 Vapor-X modelinde BIOS sorunu olduğu bildirildi. Yurt dışında kartı alan bazı kullanıcıların GPU-Z ekranında 800 yerine 720 paralel işlem birimini görmesiyle ortaya çıkan bu sorunun BIOS kaynaklı olduğu tespit edildi. Kutusundan 012.014.000.004 versiyon numaralı ve 2009/12/03 tarihli BIOS ile çıkan kartlarda, paralel işlemci sayısının Radeon HD 5750'de olduğu gibi 720 olarak görüntülendiği ancak burada yayımlanan 012.013.000.001.034705 sürüm numaralı düzeltici BIOS ile sorunun aşılabildiği belirtildi.

Kaynak

Sapphire'nin bugüne kadar cikarttigi bütün ekran kartlarinda Bios sorunu ortaya cikmis..

---------- saat 00:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:55 eklenmişti ----------

Arkadasin alinabilecek dedigi bilgisayari almak cöpe para atmak demektir..
Baskasina bilmiyor demis ama asil kendisi bilmiyor :)
Chris Brown arkadas gayet güzel bir sistem toplamis.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Gecen gün Sapphire HD 5850 Vapor-X in 50 MHZ cekirdek hizi eksik cikmis Bios güncellemesi gerektigini okudum Sapphire bu yönden problem cikartabiliyor.

---------- saat 00:55 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:51 eklenmişti ----------

ATi Radeon HD 5770 için hazırlanan özel tasarımlı ilk modellerden birisi olan Sapphire'in HD 5770 Vapor-X modelinde BIOS sorunu olduğu bildirildi. Yurt dışında kartı alan bazı kullanıcıların GPU-Z ekranında 800 yerine 720 paralel işlem birimini görmesiyle ortaya çıkan bu sorunun BIOS kaynaklı olduğu tespit edildi. Kutusundan 012.014.000.004 versiyon numaralı ve 2009/12/03 tarihli BIOS ile çıkan kartlarda, paralel işlemci sayısının Radeon HD 5750'de olduğu gibi 720 olarak görüntülendiği ancak burada yayımlanan 012.013.000.001.034705 sürüm numaralı düzeltici BIOS ile sorunun aşılabildiği belirtildi.

Kaynak

Sapphire'nin bugüne kadar cikarttigi bütün ekran kartlarinda Bios sorunu ortaya cikmis..

---------- saat 00:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:55 eklenmişti ----------

Arkadasin alinabilecek dedigi bilgisayari almak cöpe para atmak demektir..
Baskasina bilmiyor demis ama asil kendisi bilmiyor :)
Chris Brown arkadas gayet güzel bir sistem toplamis.
koskoca sapphire firmasını bir kalemde sildin ya helal sana!
Senin o çok övdüğün HIS markasınıda buna benzer sorunları olduğunu biliyor musun? %100 sorunsuz bir kart hiçbir firma üretemez zaten bunu bilmen gerekir.
Parayı çöpe atmak diye bir tabir kullanman senin bilgisayardan ne kadar anladığını açık ve net gösteriyor zaten.
Sen hiç hayatında Core i7 + 6 GB ram H55 anakart alıp çöpe attın mı?

AMD sistemi yazan arkadaşın sisteminin kötü olduğuna dair bişey yazdım mı ben!
Yazılanları doğru okuyalım....

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yaw arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun ama şu an bir sürü farklı görüş var ne yapacağımı bilmiyorum:cursing:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Hazir bilgisayara para verilmez.
Chris Brown önerdigi sistem arkadasin almak istedigi sistemden cok daha iyidir...

---------- saat 01:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:21 eklenmişti ----------

yaw arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun ama şu an bir sürü farklı görüş var ne yapacağımı bilmiyorum:cursing:
Arkadasin önerdigi sistemi alin iste daha iyisini bulamazsiniz..
Ekran kartini HIS 5830 alirsiniz, diger parcalar iyi..

Chris Brown

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Hazır Pc alınmaz , Alınır diyen ve yazdıgım sistem ile kıyaslamaya çalısan birisinden şüphe edebilirsiniz. :closedeyes:

Ekleme : Ekran kartı markaları ve sorun oranları ile ilgili kendi yapmış oldugum anktten bazı veriler sunayım.

''

Ati pazarında Sapphire %47 lik dilime sahip. His Arkasından %13.5 ile takip ediyor. Tüm Sapphire kartlar içinde hata oranı , %21.5 . Tüm His kartlar içinde hata oranı , %19.

Nvidia Pazarında en büyük dilim , Zotac,Palit ve Leadtek de. Yeni serilerde Zotac ve Palit üstün oldugu için , 2si içinde tek degerlendirme yapıyorum. ZOtac+Palit toplam %38 lik dilime sahip. Hata payı ise %7 .

''

Sonuç : Sapphire ye sorunlu demek kesinlikle yanlış.Ati ın en büyük iş ortagı şu anda sapphiredir.
Okadar çok kart üretilince sorun yüzdeside dogal olarak artıyor ve sappire suçlu gibi ilan ediliyor.
His almanıza gerek yok , sapphire her yönüyle tercih edilebilir.

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok sağolun arkadaşlar herhalde toplama bilgisayar alacağım:) ama vatan bilgisayar kocaeli'de yok o biraz kötü oldu:( vatan bilgisayarın internet sitesinden toplama bilgisayar sipariş verebilir miyim acaba

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hazır Pc alınmaz , Alınır diyen ve yazdıgım sistem ile kıyaslamaya çalısan birisinden şüphe edebilirsiniz. :closedeyes:

Ekleme : Ekran kartı markaları ve sorun oranları ile ilgili kendi yapmış oldugum anktten bazı veriler sunayım.

''

Ati pazarında Sapphire %47 lik dilime sahip. His Arkasından %13.5 ile takip ediyor. Tüm Sapphire kartlar içinde hata oranı , %21.5 . Tüm His kartlar içinde hata oranı , %19.

Nvidia Pazarında en büyük dilim , Zotac,Palit ve Leadtek de. Yeni serilerde Zotac ve Palit üstün oldugu için , 2si içinde tek degerlendirme yapıyorum. ZOtac+Palit toplam %38 lik dilime sahip. Hata payı ise %7 .

''

Sonuç : Sapphire ye sorunlu demek kesinlikle yanlış.Ati ın en büyük iş ortagı şu anda sapphiredir.
Okadar çok kart üretilince sorun yüzdeside dogal olarak artıyor ve sappire suçlu gibi ilan ediliyor.
His almanıza gerek yok , sapphire her yönüyle tercih edilebilir.
Hazır PC alan bu kadar insan keriz mi? Türkiyedeki PC üreticileri bu işi sizden daha az bildiğini mi sanıyorsunuz. Arkadaşım yazdığın o sisteme Win 7 lisansı dahil mi? Yazdığın sistemle kıyaslanamaz bir sistem midir? Aidatanın ürünü? Pehh! Görende bu işi gerçekten biliyosun sanır. Sadece ekran kartı bir üst model olunca yazdığın sistemin tartışılamaz olduğunu mu sanıyorsun. Core i7 yazdığın AMD işlemciden 2 gömlek üstündür.

Chris Brown

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Estagfirullah üstadım ben tanıyamamışım sizi bu konudaki engin tecrübelerinizi bilemiyorum :dirol:

Normalde Bu tür bir açıklamayı bu tip kişiliklere pek yapmam ama dogruları öğrenecegine inanıyorum.

Sözkonusu olan pc ye 2GB lık HD5750 konulması , sadece satış politikasıdır. Bu , Sadece ekran kartından anlamayan kullanıcılar için ekran kartını iyi göstermektir.Ekran kartı zaten turbocashe toplam ayrılmış bellek 1gb diyor.

İ7 860 işlemcisi , X4 965 işlemcisinden biraz öndedir , bu dogru.Ama kullanılan anakarta baktıgınızda intelin H55 çipseti var. 6Gb bellek gereksiz ve dual çalışmayacak.

Monitör olarak 19 aidata markalı bir monitör koyulmuş,ne oldugu belli değil.
Kasa çok küçük , İçerisinde Psu nun ne oldugu belli değil.Çakma psu ve ilerdeki upgradede kesinlikle değişmesi gerekecek.

Önerdiigm sistem 22 Dvı monitör dahil 1900TL , yani 250TL daha ucuz ve çok daha iyi oyun performansı var. Sata 3 ve usb 3 e de destek veriyor.

Fazla söze gerek yok.

ilgicekici

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba;

Önerdiğiniz sistem arkadaşın gösterdiği sistemden iyi bir sistem değil ki? Hatta hazır sistem daha iyi işlemci olarak. Ekran kartları arasında da çok fark yok ayrıca Win 7 işletim sistemi orjinal.

Bende toplama alınması taraftayım, hazır pc almam ama bilgisayarla çok haşır neşir olmayan tanışlarıma hazır pc öneririm. Hem garanti olayında başları ağrımaz hem de işletim sistemi orjinal olduğu için.

apotaha; toplama alman daha iyi olur tabii ki. Aynı fiyata daha iyi bir sistem alabilirsin. Ama orada ki sistem özellik olarak çok iyi. O sistemi toplama olarak alırsan daha ucuza getirebilirsin.

Chris Brown

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Orada önerilen sistem 19 monitörlü.Benim önerdigim 22 dvı ve 2ms monitörlü.
550TL lik işlemci konulmuş ama 150TL lik anakart var sistemde.
2GB HD5750.

Benim önerdigim sistem oyunlarda 2 kat daha iyi ve 250TL daha ucuz.
Sistemin ilerde yenilemeye elverişli olmasıda cabası.
Ama halen hazır sistem savunuluyor.

Buradaki kullanıcıların daha bilgili olmasını beklerdim , yanılmışım.

ilgicekici

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Orada önerilen sistem 19 monitörlü.Benim önerdigim 22 dvı ve 2ms monitörlü.
550TL lik işlemci konulmuş ama 150TL lik anakart var sistemde.
2GB HD5750.

Benim önerdigim sistem oyunlarda 2 kat daha iyi ve 250TL daha ucuz.
Sistemin ilerde yenilemeye elverişli olmasıda cabası.
Ama halen hazır sistem savunuluyor.

Buradaki kullanıcıların daha bilgili olmasını beklerdim , yanılmışım.
Olay bilgili olup olmamak değil ki. Sen bilgilisin biz değiliz yani. Sadece önerdiğin sistemle hazır pc arasında dağlar kadar fark yok diyoruz. Orada ki anakart'ın 150 TL olduğunu nereden biliyorsun? Büyük ihtimalle Gigabeyt anakart var onun üzerinde de. H55 çipsetli anakart ne kadar kötü olabilir? Monitör konusunda haklısın, 22" ile 19" kıyaslanmaz. Ama orjinal işletim sistemi avantajı ve garanti rahatlığıyla tercih edilebilir. Çünkü senin dediğin gibi kötü bir sistem değil.

Ben de toplama almasını öneriyorum, sadece topladığım sistem ondan çok daha iyi ve kıyaslayandan bile şüphe edebilirsiniz dediğin için yazdım.

Chris Brown

Asistan
Reaksiyon puanı
8
:) Hazır sistemlerin birçogu intel marka anakart kullanırlar.Bunlarda kullanılan işlemciye destek veren en kötü anakart olur. Aidata bu markaşardan birisi.

Ben 250TL daha ucuza çok daha iyi oyun performansı veren bir kasa yazdım , hem ilerde upgradeye elverişli olsun , hemd eoyun performansı 22 monitör için ortalamanın üzerinde olsun diye.

Size bilmiyorsunuz demiyorum , ama ben ihtimaller ile konuşmam.
Hazır Pc de kullanılan kasayı , kasa içinden çıkan psu nun kalitesinin ne derece kötü olacagını biliyormusunuz ?

Hazır sistem Alınmaz.Ne olursa olsun alınmaz.
Önerenlerin bilgisinden şüphe etmeye bile gerek duymam,çünkü yoktur.

İsterseniz araştırın bakalım,nasıl sonuçlar bulacaksınız.

ilgicekici

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayar firmasında çalışıyorum. Kurumlara hazır pc'ler satıyoruz. Yeni sistemlerde çok kötü kasalar ve anakartlar görmedim. Çoğu Gigabeyt ya da MSI oluyor. Bende gözlemlerime dayanarak söyledim. Hazır sistem alınır, bunu tavsiye etmeyle bilgimi ölçemezsiniz.

Ben almam orası ayrı, ama hazır sistem çoğu kullanıcı için en uygunudur.

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
sadece şunu diyorum;

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?productId=bd54291&categoryId=34 verilen sistemdeki parçalar oem alınırsa tutan fiyat:

http://www.vatanbilgisayar.com/inte...e-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=40038 - 550tl

içindeki anakart %90 budur: http://www.vatanbilgisayar.com/msi-...c)-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=43040 - 148 tl

3 tane de bundan koymuşlardır içine http://www.vatanbilgisayar.com/bigb...-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=44148 - 89*3=267 tl

http://www.vatanbilgisayar.com/sams...0-rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=33504 - 146 tl

valla ben 5750 nin 2gb lik modeli olduğunu bilmiyordum. tamamen kandırmaca. http://www.vatanbilgisayar.com/msi-...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=43163 bu veya aynı fiyatta 3 tane marka var - 252tl

içinde sahte 400w psu olan çakma bir kasa vardır. misal http://www.vatanbilgisayar.com/ever...atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=40012 - 82tl

http://www.vatanbilgisayar.com/sams...ata-dvd-yazici/productdetails.aspx?I_ID=42151 - 42tl

tahminimce 7ms lik bir moitör vardır. bu verdiğim 2kat iyi bir örnektir http://www.vatanbilgisayar.com/acer...an-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=37219 - 204tl

windows 7 nin premium diye bir sürümü olduğunu bilmiyordum. heralde home premium sürümüdür http://www.vatanbilgisayar.com/micr...t-turkce---dvd/productdetails.aspx?I_ID=40924 - 177 tl ama bu oem sürümü olduğu için. yoksa bu firmalara 100tlden aşağı geliyordur.

sonuç=1868tl 353 tl elinizde kaldı ve bazı bileşenleriyle daha güçlü bir sistem oldu elinizde... bu zamanda zaten kinse işletim sistemine para vermiyor. yani kısaca 530 tl elide :)

---------- saat 16:51 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:49 eklenmişti ----------

artı olarak diyelim bir parçayı upgrade ediceksiniz ama hopba kasayı açamıyorsunuz çünkü garanti dışı kalır. ama toplamada öyle bir problem yok...

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hazır sistem yada toplama sistem tartışması çok saçma oldu gerçekten.
Yok işlemciydi yok şuydu yok buydu derken konu çok uzadı. Daha birçok emen var ama saymaya gerek yok herkesin fikirleri farklıdır.

Ben , Hazır sistem alınmaz diyorum.Koydugu 2gb HD5750 den belli zaten sistem.
İ7 860 , oyun için çok çok gereksiz bir işlemcidir.

http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/18

Yukarıda testlerde görüldügü üzre , i7 860 a verilecek +200TL yi ekran kartına yatırmak , Kat Kat daha mantıklıdır.

Oyunlarda çözünürlük arttıkça , yük işlemcide Gpu ya geçer ve İşlemci performansı yerini Ekran kartı performansına bırakır. Pc ye 2000TL ayırabilen birisi kalkıpta 1280x1024 te oyun oynamayacagı içinde , bu bütçeye çok daha iyi sistemler yazılabilir.

Verilen linkteki hazır sistem 2200TL.
Size bu fiyat civarında bir sistem daha yazarak konuya son mesajımı atıyorum.
Aşagıdaki sistemde size Max. 1440x900 çözünürlükte oyun oynamak yerine , 1920x1020 de Full HD oyun oynama olanagıda önermiş oluyorum aynı zamanda. İçinizde kalmasın diyede intel önerecegim. i5 750 , oldukça iyi bir işlemcidir. X4 965 ile başabaş çogu zamanda ilerdedir.

ASUS P7P55 LX 1156 DDR3 2200MHZ - 230TL
INTEL CORE I5 750 SOKET 1156 2.66GHZ 8MB - 380TL
HIS HD5870 GDDR5 1GB 256BIT ATI DX11 - 740TL
GSKILL 4GB (2x2GB) Ripjaws DDR3-1333Mhz CL7 - 230TL
SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM - 145TL
XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION 500W - 235TL
INCA 23" IL-1023 DVI Full HD 15.000/1 5Ms - 315TL

Toplam : 2275TL

Buyur sana her oyunu Full açan , upgradeye müsait , kasasında 3 fanı bulunan , gerçek 500W psu lu , 23 full HD monitör lü , kaliteli ramli , HD5870 li sistem.

Bunlar da bilgi edinmek isteyenler için testler.

http://www.xsreviews.co.uk/reviews/cpus/intel-core-i5-750/10/
http://www.pclabs.com.tr/2009/10/04/intel-core-i5-750-ve-asus-p7p55d-premium-incelemesi/10/
http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/18
http://www.overclockersclub.com/reviews/intel_corei5750_corei7870/10.htm
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=16
http://www.techspot.com/review/193-intel-core-i5-750/page9.html
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3641&p=7

İlerde Overclock yapmak istenirse stok fanla 3.5 Ghz , Ekstra fanla 4 - 4.2Ghz hızlarında kullanılabilir.

İyi forumlar.

iyi de hiç yaptığın bilgisayarlara dvd rw falan koymuyorsun ayrıca windows 7 falan da koymuyorsun hepsi birlikte fiyatta artış oluyo

Chris Brown

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yukarıda gösterdiginiz hazır sistem sizin işinizi çok rahat görür , bence onu alın.
Hemen siparişi verin.

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
son gösterdiğiniz sistem usb 3.0 mı acaba??

erdemmin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
izmir deysen bilg toplamana yardımcı olabilirim

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeşler ben kocaelinde oturuyorum