Masa Üstu Bilgisayarım Bozuldu Acil Yardım.

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar geçen gün bilgisayarı açtım ve sonra faceye girdim. Sonra susadım su içmeye gittim ve geldiğimde pc nin mouseyi oynattIm ve oynamadı. Bende klavyeye bastım oda çalışmadı sonra pc ye res attım pc acılmadı ve siyah bir ekranda yazılar çıktı. Sora fomat denedim %10 da mavi ekran cikti ve atmadi. Sora kuzeni cagirdim o pc okuyor. O bakti ve harddiskin bozulmus dedi. Gittim harddisk aldim. Sonra taktim gene format denedim fakat gine mavi ekran cikti sorunum bu pc acilmiyor formatta atmiyor napcam pc masaustu

DJSaint

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk aklıma gelen kablolar.Özelliklede harddiskin kabloları.Sorun harddiskteyse tabi.Ama tabi emin değilim.Ayrıca yanılmıyosam harddiskin iletişiminde bir sorun olsa bir kaç saniye içinde yada hemen mavi ekran gelmesi gerek.Daha açıklayıcı olsan.Mesela mavi ekranda ne yazıyodu.Boot Failure yada Harddisk Failure gibi bişey.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
format attığın cd yi değiştir ondan kaynaklıdır... Bozulan harddiskide taşınabilir harddisk gibi kullanabilirsin. Sadece sistem kuramazsın o kadar...

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
format cd si ile alakası yok. 4 tane cd değiştirdim diğer pc lerde çalışan olmadı :(

Bide o mavi ekranda bir suru yazi çıkıyo ve ortalarda bois felan yaziyo

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Harddiski değiştirince yine aynı yerde mi %10 hsts veriyo?
nerde veriyo??

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windows kurarken bazen %4 de bazende %7 de takılıp mavi ekran çıkıyor. pardusda denedim ondada hep %12 de takılıyor 1 saat beklesmde ilerlemiyor. lütfen yardım edin napayım ben ?

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
biosu varsayılana çek
tekrar dene
ram i çıkar, pinlerini silgi ile sil, sokete üfle sonra geri tak
tekrar dene(eğer ramler 1 den fazla ise 1 ramle çalıştırmayı dene)

MertKARA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Muhtemelen sorun ramlerinde, zebaninin de dediği gibi tek ramle dene format atmayı. ram uyuşmazlığı gibi geldi bana.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
ramdan kaynaklanabilir sata veya ıde kablolarında arıza olabilir ama başlangıçtaki problemleride ele alırsak aklıma ram geldi.tek ram ile dene yine olmassa ramı çıkarıp diğer slota takarak dene.

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim pc de aslında bi slotta 1 gb dierindede 1 gb olmak üzere toplam ram 2 gb idi. geçen gün kuzenimde fazladan 2 gb lık ddr2 ram varmış. ondan aldım toplam 3 gb ram oldu. ama 2 hafta felan kullandım sorunsuz. onlardan olabilir o zaman ben çıkarıp kendi ramimi felan takayımyerlerini değiştireyim öyle deniyim. sonucunu sizlere bildiririm arkadaşlar.

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar eski ramimi taktım ve ramları yer değiştirdim format atıldı hiçbir sorunda yok şuan. fakat kuzenimin yüzünden 130 tl boşu boşuna para vermiş oldum harddiske daha dün aldım bunu geri götürsem alırlarmı? paketi falan herşeyi duruyor.

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar eski ramimi taktım ve ramları yer değiştirdim format atıldı hiçbir sorunda yok şuan. fakat kuzenimin yüzünden 130 tl boşu boşuna para vermiş oldum harddiske daha dün aldım bunu geri götürsem alırlarmı? paketi falan herşeyi duruyor.

Harddisk i beğenmedim de
yavaş
birazdaha para biriktirip dha büyüğünü alcam de:)
geri ver sorun çıkarmazlar:)

blackbatuhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten degistirirlermi bak ona gore goturucem.

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
geri alırlar tabi cayma hakkın var sonuçta...

baktın itiraza yelteniyolar 7 gün içinde cayma hakkım var de...

akemmim

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
aynı sorunu bende yaşıyorum fakat bir çaresi var mutlaka biliyorum ve inanıyorum çünkü teknolojide çareler tükenmez hele sdn formun dikkatli tekniker uzmanlar olduktan sonra mutlaka bir yolunu bulurlar ve bizim gibi safları çaresizlikte bırakmazlar ben aradım araştırdım biraz fakat şuna karar verdim minareyi çalan kılıfını hazırlar bana verilen talimatları aynen uyguladım fakat benim teknik bilgim yetersiz kaldı ben şunu denedim başaramadım 1.explorer 2.araçlar 3. internet seçenekleri 4.gizlilik 5. gelişmiş 6.otomatik tanıma bilgileri işlemini geçersiz kıl tıkla 7.1. ve 3. şahıs için kabul etişaretle 8.tamam denirve siteler düğmesine basılır 9. yönetilen sitelerin kısıtlanan ve kısıtlanmayan sitelerin tümünü kaldırıp 10. bulisteyi temizle deyip tamam der çlkarsın bilgisayarı yeniden başlatırsın olay biter dediler denedim olmadı neden olmadı dersen o sitelerin silinmediğini tahmin ediyorum çünkü ne kadar silsem hep yenileri türediğinigördüm sonra ümidimi kestim yani benim boyumu aşıyor sana kolay gelsin ben burdayım çare bulursan sdn de okuruz belki bizde senin fikirlerinden istifade ederiz yaşasın sdn form ve teknik kadro bilgisinin zekatını verenlere şimdiden akıllarına bereketler arkadaşlar...

akemmim

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
ustalar nerdesiniz sdn formdaki teknoloji devleri bi el atsanız da şu çaresizliğe düşmüş kardeşinizi kurtarsanız başındaki teknik beladan olmazmı heyyy ordamısınız kimse yokmu yardım edecek.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
eğer sorun donanımdan kaynaklı değil ise güvenli modda combofix yada drwebcureit programını denemelisin o zararlı her ne ise sistemden silmeden bu işin çözümü olamaz!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim bilgisayarım bozuldu
şöyle oldu ben cd açtım resimlere bakıyordum bir tane resmide arka plan yaptım o da kasmış olabilir bilgisayarı birden resimlere bakarken programı kapat veya çözüm ara dedi bende düzelir diye laptoptaki kapat tuşuna bastım ama sadece ekran kapandı şuan ekran simsiyah

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
grafik ağırlıklı takılmak ramleri ve ekrankartını zorlar bir anlık kapanma ekran kartının artık arızalı bir parça olduğu anlamına gelir ama sistemi uygun bir şekilde kapatmaya zorlayarak çıkan bu tür hatalarda ilk akıla gelen ramdir.
bilgisayarınızda 2 veya 4 ram vardır muhtemelen bunlardan 1 tanesini çıkararak deneyiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Öncelikle kolay gelsin benim bilgisayarım Mt2 v.b oyunları açtığım zaman (ATI Redon Family Görüntüsü Yanıt Vermeyi Kesti) diyor ve ekran 1 2 saniye kararıyor bu durumdan nası kurtula bilirim