Mars'ta şok eden buluş !

W

warkortali

SDN Okuru
muratcanberber dedi ki:
Dışarıda biryerde bilinmeyen zeki varlıklar olduğunu bilmek biraz ürkütücü. Bence dünya dışı yaşam bulunsa bile ilk olarak mikroorganizma'lar olarak ortaya çıkacaktır.

Zaten bizim şuan'ki teknolojimizle bu tür organizmalardan fazla bişi tespit edemeyiz :) hela bi galaksiler arası yolculuk yapmaya başlayalım o zaman evrenin kaç bucak olduğunu anlıyacaz :)

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
warkortali dedi ki:
Zaten bizim şuan'ki teknolojimizle bu tür organizmalardan fazla bişi tespit edemeyiz :) hela bi galaksiler arası yolculuk yapmaya başlayalım o zaman evrenin kaç bucak olduğunu anlıyacaz :)

Einstein ne diyor ışık hızı geçilemez. Işık hızı geçilemezse galaksiler arası yolculukta olmaz. Ayırca alt üst evrenler , solucan delikleri , kara deliklar falan . Çok karışık işler.

W

warkortali

SDN Okuru
Işık hızı şuan geçilemez ama dünya üzerinde çok ilginç bir çok şey yaşanmış, tırnak içinde ''Bilinmez şeyler'' halada şu an sırrı çözülememiş gizemler, bu yüzden ben ışık hızının geçilemeyeceğine inanmıyorum çünkü bu ''Bizim için bir şekilde sağlanıcak'' diye düşünüyorum ::

Belki hayal gücüm biraz fazla yada insanoğlu bekleyip görecek :)

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Işık hızına ulaştığınız zaman zaten siz ışınlanıyorsunuz demektir,Işığı yolda bir yere giderken göreniniz var mı hiç?
Önüne bir şey koymadıkça ordan geçtiğinin farkına bile varmazsınız ama ordan geçer saniyenin milyarda biri sürede de olsa o foton sizin baktığınız alandan mutlaka geçiyor.
Işınlanma da bundan ibaret siz yok olmuyorsunzu bir an için sadece muhteşem bir hızla yol alıyorsunzu atomların arasından geçiyorsunuz.
Işınlanabilseydik dümdüz bir duvarın içinden rahatça geçerdik hemde hiç bir şey olmadan.Tabi fazla fantazi yaptım :)
Benim asıl saştığım (ananemin tabiriyle) konu ışık yavaşlatılabilir mi?yavaşlatılırsa ne olur madde mi elde edecez ışıktan,nedir yani neeeeeee :)
Yavaşlatıldığına dair bir kaç şey okumuştum ama ne elde ettiklerine dair bir açıklama yok.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Işık hızı aşıldı zaten ama sürekliliği yoktu. Çok mikronluk bir zaman dilinde olsada ışık hızı aşıldı

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
muratcanberber dedi ki:
Işık hızı aşıldı zaten ama sürekliliği yoktu. Çok mikronluk bir zaman dilinde olsada ışık hızı aşıldı
Kaynak verebilir misin,konuyla ilgileniyorum ama böyle bir habere rastlamadım daha?

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kriptograf dedi ki:
Işık hızına ulaştığınız zaman zaten siz ışınlanıyorsunuz demektir,Işığı yolda bir yere giderken göreniniz var mı hiç?
Önüne bir şey koymadıkça ordan geçtiğinin farkına bile varmazsınız ama ordan geçer saniyenin milyarda biri sürede de olsa o foton sizin baktığınız alandan mutlaka geçiyor.
Işınlanma da bundan ibaret siz yok olmuyorsunzu bir an için sadece muhteşem bir hızla yol alıyorsunzu atomların arasından geçiyorsunuz.
Işınlanabilseydik dümdüz bir duvarın içinden rahatça geçerdik hemde hiç bir şey olmadan.Tabi fazla fantazi yaptım :)
Benim asıl saştığım (ananemin tabiriyle) konu ışık yavaşlatılabilir mi?yavaşlatılırsa ne olur madde mi elde edecez ışıktan,nedir yani neeeeeee :)
Yavaşlatıldığına dair bir kaç şey okumuştum ama ne elde ettiklerine dair bir açıklama yok.

İnsan vucudu ışınlanmayı kaldıramaz. Duvarın içinden geçme olayını bilmiyorum sanmıyorum. O zaman ışığında geçmesi gerekirdi. Işık eğilebilir ama yavaşlatılabilirmi belki. Ters bir akıma doğru akan fotonların geçişi yavaşlayabilir .

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kriptograf dedi ki:
muratcanberber dedi ki:
Kaynak verebilir misin,konuyla ilgileniyorum ama böyle bir habere rastlamadım daha?

Discovery'de izlemiştim .1-2 yıl önce. Çok eminim.

Not: discovery yazacağıma discography yazdım :)

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
muratcanberber dedi ki:
Kriptograf dedi ki:
muratcanberber dedi ki:

Discovery'de izlemiştim .1-2 yıl önce. Çok eminim.

Not: discovery yazacağıma discography yazdım :)
Kökeni aynı nasıl olsa :)
Işık hızını ışıkla aşmak diye birşey duymuştum bu da onun gibi birşey olmasın,zaten bi hayli hızlı giden ışığı kırılma indisi daha az bir ortama sokup hızlandırıyorlardı ne gülmüştüm ama :)

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yok bir elektro'nu bir yerden daha Uzaktaki bir yere ışık hızından daha yüksek bir hızla göndermişlerdi. Işınlamışlardı yani.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
muratcanberber dedi ki:
Bir gezegende hayat olması orada bizim yaşabileceğimiz anlamına gelmez. Ama yinede mars belki dünya'laştırabilir.

Atarsın 100 tane insan nasıl olsa evrimleşip marsta yaşayacak şekle dönüşürler. :D

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yuureii dedi ki:
muratcanberber dedi ki:
Bir gezegende hayat olması orada bizim yaşabileceğimiz anlamına gelmez. Ama yinede mars belki dünya'laştırabilir.

Atarsın 100 tane insan nasıl olsa evrimleşip marsta yaşayacak şekle dönüşürler. :D

Evrim için zaman'a ihtiyaç var öyle şak diye olsa dünyada ya kimse hasta olmazdı yada hastalık yapan organizmalar herkesi öldürürdü :D

bugrra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
belki içerler (ben olsam içerdim) hem rakı tadındaysa yaşam olmaz

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bugrra dedi ki:
belki içerler (ben olsam içerdim) hem rakı tadındaysa yaşam olmaz

Bira tadında olsa oraya yerleşirdim hemen :D . Belki marstaki canlılar rakıyla hayatta kalabiliyorlar.

Gerilerde kaldı

Yok bir elektro'nu bir yerden daha Uzaktaki bir yere ışık hızından daha yüksek bir hızla göndermişlerdi. Işınlamışlardı yani.

bugrra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eskiden ne güzeldi hiç böle dertlerimiz yoktu

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eskiden endustri bu kadar cok etrafimizi kirletmezdi, toksinleri yaymazdi. cok kanser olmazdik zart zurt.

ne de olsa "bugun boyle dertlerimiz yok" diyen eskiler pek aldirmadilar dogaya.