Marguerite Duras Sözleri

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
  • Bütün koşullar bir araya gelip işler iyi gitmeye başlayınca, insanlar rahat duramaz, bunu bozmak için ellerinden geleni yaparlar. Çünkü mutlulukta acı bir şey vardır.
  • İnsan henüz başlamadığını sanır, oysa başlamıştır. Bir şey yapmadığını sanır, oysa yapmıştır. Bir amaca doğru yürüdüğünü sanır, oysa amaç arkasında kalmıştır.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Allah(C.C) rahmet eylesin.
  • Şarkı söyleyişinizi ya da konuşmanızı dinlemek üzere para verenler, yaşayabilmek için 'alt etmeniz' gereken düşmanlardır.
  • Öyküm falan yok. Tıpkı yaşamımın olmayışı gibi. Öyküm her gün, her günün her anında,yaşamın şimdiki zamanında toz olup gidiyor ve hani şu:'yaşamımız' denen şeyin ne olduğunu açık seçik görebilme olanağım yok. Yalnız ölüm düşüncesi beni derleyip toparlıyor. Öteden beri, herhangi bir yaşayış biçimine yaklaşabilmek olanağından yoksunmuşum gibi yaşadım. İnsanların yaşamlarını anlatırken dayandıkları şey nedir, merak ediyorum.
  • Kadınlar... Her kadın yaşamında en az bir kez, boş yere valizlerini hazırlamıştır. Karşısındaki, gitmesine engel olsun diye.