Haber MANSUR YAVAŞ’TAN TÜRKİYE’DE BİR İLK: Dizelden Dönüştürülmüş %100 Elektirikli Otobüs Üretildi

Bu konuyu okuyanlar

Mr.Pavarotti

Doçent
Katılım
21 Mayıs 2017
Mesajlar
964
Reaksiyon puanı
584
Puanları
93
Yaş
32

Not: 7 ay evvelinin haberidir
Bugün 21 Ekim Perş.
 

OzkanK.

Rektör
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Ülkemizin henüz Elektirikli otobüslere hazır olmadığını düşünüyorum. Ama bu yöndeki çalışmaları destekliyorum. Kısa vadede olmasa bile 5-10 yıl sonra dünya ile entegra bu teknolojilere geçilebilir.

Dünya çapında teknolojinin dahada gelişmesi lazım. Türkiye gibi engebeli ve bozuk yollarda veya normal kapasitenin neredeyse 2-3 katı yolcu binen elektirikli otobüslerde yeteri kadar performans alınamıyacağını düşünüyorum. Üstüne 3-5 saat şarj olmasını bekle yolda şarjı biterse tekrar seferi durdur bekle flan sıkıntı.

Not: Bu arada bu otobüslere AB Hibe desteği vermiş nedenini anlayamadım ! AB normalde babasının hayrına bile ücretsiz bir şey vermez gider çöper atar gene vermez iken Konu İstanbul - Ankara olunca hibe etmiş...
 

Mr.Pavarotti

Doçent
Katılım
21 Mayıs 2017
Mesajlar
964
Reaksiyon puanı
584
Puanları
93
Yaş
32
Cumhurbaşkanı talimatıyla üretilen TOGG otomobil de elektirikli olacak ya. Belki onunla paralel hizmete girer. Problem değil şarj istasyonları kurulur yapılır ya vardır bi bildikleri.

AB konusuna gelince.Bütçesi yok belediyelerin e geri kalmış ülkelerden de bulamayacaklarina göre. Ordan buldularsa bütçeyi hibe konusu çarpıtma da olabilir. Yâda çeşitli parçalar ithal edilmiştir..
 

Son mesajlar

Üst