Manjaro Linux - Arch Linux'un Ubuntu'su

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Biliyorsunuz ki Ubuntu başta basitleştirilmiş Debian diye çıktı ve şu an Debian'dan çok daha farklı, son kullanıcı için nimet bir dağıtım haline geldi. Debian'da olmayan şeyler bugün Ubuntu'da var. Aynı şeyi Manjaro Linux için söylemek yanlış olmaz. Kimler Manjaro kullanmalı ?

1- PPA'ları kafa karıştırıcı bulanlar
Herkesin kullanımı farklı ve eleştiremeyiz. Bazı kişiler için PPA'lar kafa karıştırıcı, bir kod kalabalığı halini alabiliyor. Manjaro buna çözümü depolarında bulmuş gibi

2- Güncel donanımı olanlar veya Qualcomm Wifi kartı bulunanlar
Manjaro'nun kerneli Ubuntu ve Ubuntu tabanlı herhangi bir dağıtımın kernelinden günceldir üstelik Manjaro çoğunlukla bizim kurmamız gereken sürücüleri kendi otomatik kurar. Bu sürücüleri kurmak son kullanıcı için imkansız. En azından sadece kendi bilgileriyle, yardım almadan. Bu kısım sizi bir Google aramasından kurtaracak. Ayrıca grafik kartı sürücüleri konusunda daha az uğraştırıyor.

3- En güncel paketleri kullanmak isteyenler
Çoğu zaman güncel paketlerin eksilerinden çok artılarını görürüz çünkü bir önceki versiyonda olmayan geliştirmeler vardır. Kararsızlık Manjaro'da sık raslayacağınız bir problem değil. Aslında Manjaro piyasadaki çoğu sabit sürüm dağıtımdan daha kararlı bir deneyim sunuyor. Manjaro geliştiricilerinin işlerini ciddiye aldıkları belli.

Mint'i artık önermiyor muyum ?
Bu soru gelecek kafalara onun için netleştireyim. Mint benim son kullanıcı için 1 numaralı dağıtmım eğer yukarıdaki nedenler biri durumunuzda mevcut değil ise. Ama var ise kesinlikle Manjaro tavsiyem olacaktır. Manjaro tecrübeli, daha önce 1 aydan fazla bir Linux dağıtımını kullanmış ve sisteme alışmış birine önerebileceğim bir dağıtım. Google.com yazmayı bilene önerebildiğim bir dağıtım. Dediğim gibi hala Manjaro 2. favorim ve nedenleri bunlar. Sizin bildiğiniz kullanıcının işini kolaylaştıran, bir göz atmamı tavsiye ettiğiniz dağıtım var mı ?