Mandriva'dan Microsoft'a mesaj

Bu konuyu okuyanlar

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
En önemli Linux dağıtımcılarından birisi olan Mandriva'nın CEO'su Francois Bancilhon Microsoft ile dağıtım anlaşması imzalama arayışlarının olmadığını ifade etti.

En önemli Linux dağıtımcılarından birisi olan Mandriva'nın CEO'su Francois Bancilhon Microsoft ile dağıtım anlaşması imzalamak gibi bir arayışlarının olmadığını ifade etti. Microsoft ile dağıtım anlaşması imzalayarak Microsoft'un açacağı muhtemel bir patent davasından endişe etmeyen Novell, Xandros ve Linspire'ın yaptıklarını yapmayacaklarını belirten Bancilhon Mandriva'nın kimsenin korumasına ihtiyacı olmadığını ve bunun için para ödemelerinin söz konusu edilemeyeceğini ifade etti.

Daha önce de Ubuntu'nun üreticisi Canonical'ın CEO'su Mark Shuttleworth da benzer bir açıklama yapmış, Red Hat'ten de Microsoft ile işbirliği arayışı içinde olmadıkları yönünde bir açıklama yapılmıştı.

Tüm bu tartışmalar geçtiğimiz Kasım ayında Microsoft ile Novell arasında imzalanan anlaşmanın ardından başlamıştı. Linux komünitesini ikiye bölen bu anlaşmanın açık kaynak ruhuna aykırı olduğunu iddia edenlere karşılık, öte yandan Novell'in varlığını devam ettirebilmesi için bu tip bir anlaşmaya ihtiyaç duyduğu yönünde de değerlendirmeler yapılıyor.
Anlaşma uyarınca Microsoft'a belli bir ücret ödeyen Novell böylelikle Microsoft'tan gelecek telif hakları ihlali davalarının da önüne geçmiş oluyor.

Mandriva'nın CEO'su Bancilhon patent ihlali iddiaları konusunda da suçu ispat edilene kadar herkesin masum olduğu ilkesini hatırlatarak "İşimizi yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

hbr_994_d.jpg


Kaynak: teknoajan
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Haber için teşekkürler. Yalnız hangi patent haklarının çekişme konusu olduğunu da yazsaydın. Çünkü bu haber bir şeyin devamıymış gibi duruyor :)
 

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
haber kaynağı

http://teknoajan.com/mandrivadan-microsofta-mesaj-haber_994.html

daha önceden bildiğim suse linux un sahibi olan Novell firması microsoftla dağıtım anlaşması yapmıştı. Mandriva ise böyle bir anlaşma yapmayacağını duyurmuş bulunmakta. şahsi fikrimde zaten tüm linux dağıtmlarının böyle bir anlaşma yapmaması yönünde.
 

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Selamlar Arkadaşlar,

Kaynak sitedeki dostlar da haberi olduğu gibi çevirip koydukları için konunun geçmişiyle ilgili bilgi vermemişler.

Sorun şu:
Mikrosoft diyor ki: Linux benim bazı patentlerimi çiğniyor.
Linux çekirdek geliştiricileri diyor ki: Hadi göster inanalım
Mikrosoft cevap veriyor: Göstermem, ama çiğniyorsunuz işte telif haklarımı bana ne bana ne.


Daha öncesinde SCO'yu destekleyip Linux geliştiricilerini, Lİnux içinde bizden çalıntı kaynak kod var, iddiasıyla dize getirmeyi denediler ama maalesef amiyane tabirle babayı aldılar. Çünkü ortaya bir delil sunmadan sadece FUD yolunu izliyorlar. FUD, büyük firmaların pazarlama taktiği olarak Fear, uncertainity, doubt, Türkçesi'yle korku, kesinsizlik, şüphe kavramını kullanıyorlar. Görünene göre bazıları konuyu çok ciddiye almış. LG de geçenlerde bunla ilgili bir anlaşma imzaladı, haberi anasayfada görebilirsiniz.

Güzel günler.
 

tiko

Öğrenci
Katılım
1 Kasım 2006
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu microsoft varya çok adi tek kelimeyle...
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Mikrosoft diyor ki: Linux benim bazı patentlerimi çiğniyor.
Linux çekirdek geliştiricileri diyor ki: Hadi göster inanalım
Mikrosoft cevap veriyor: Göstermem, ama çiğniyorsunuz işte telif haklarımı bana ne bana


super ornek konuyu yenı anladım
 
Üst