Mandriva linuxte bilgisayarım simgesi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ikspi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Herkeze merhabalar,
Mandriva linux kde 4.4 kullanıyorum. Masaüstünde bilgisayarım simgesi yok. Linux kodlardan anlamam. KDE ve GNOME ilgili bilgim yoktur. Masaüstü simgelerini ve sürücüleri windowsa benzer veya sda1.... şeklinde daha rahat anlayabileceğim işletim sistemi hangisidir? Ubuntu ve mint hariç. Mint kurduğum bir notebookta 2. bölüme hiç bir şey yazamadım. İznim yokmuş. İzin için root ile girdim yine yok.... Hayal kırıklığı içindeyim. Linuxu sevmek istiyorum ama o da beni sevsin... :) Teşekkürler....

htmandrivap
htmandrivap
mandriva.png

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Pardus dene :) 2011 iddialı diyolar :)
Linux da bilgisayarım gibi bir simgeye hiç ihtiyacım olmadığı için ve şu an yüklü sadece windows olduğu için yardım edemiyorum fakat "ev dizini" smgesini tıkladığın zaman bilgisayarım ya da sd1 sistemine ulaşabiliyor olman gerekiyor. olmadı kısayol ata :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Linux, win'deki gibi değil. Onu kullanmak istiyorsan onun öğrenmek durumundasın. Ubuntudan şikayet etmişsin. Oysa harddiskine "Yerler" menüsü altından bulunan "Bilgisayar" simgesini kullanarak şifre istemeden sorunsuzca girip istediğini yapabilirsin. Yeterki öğrenmek iste...

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Linux, win'deki gibi değil. Onu kullanmak istiyorsan onun öğrenmek durumundasın. Ubuntudan şikayet etmişsin. Oysa harddiskine "Yerler" menüsü altından bulunan "Bilgisayar" simgesini kullanarak şifre istemeden sorunsuzca girip istediğini yapabilirsin. Yeterki öğrenmek iste...

ubuntuda pencere tuşlarısol tarafta. Muhakkak bir yerden değişiyordur. Ama....

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İstediğini istediğin yere alabilirsin, hepsinin çaresi var..

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ubuntuda pencere tuşlarısol tarafta. Muhakkak bir yerden değişiyordur. Ama....

Yazdığın konu ile son yazdığının ilgisi yok fakat Ubuntu Linux kullanmanı engelleyen tek sıkıntın buysa o kolay. Masaüstünde boş alanda sağ tıkla "Masaüstü Arkaplanını Değiştir" tıkladığında açılan pencerede "Tema " sekmesini tıkla. Orada "Temiz Bakışlar" temasını seç. Hem teman değişecek hemde temaya bağlı olarak pencere tuşları sağda yer alacaktır. Eğer tek sorunun buysa. çözümü bu.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sanırım en iyisi bu. Ubuntu ve pardus 2011 i deneyeceğim.
Teşekkürler.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Aslında Mandriva Linux'u da kullanabilirsin. Linux sistemleri kullanmayı düşünüyorsan soru sormadan önce çok okumanı tavsiye ederim. Çünkü sistemin işleyişi win gibi değil. Özellikle ubuntu-tr.net ve ozgurlıkicin forumlarının acemiler bölümünde yararlı bilgiler bulunmakta.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
arkadas kod dan anlamam demissin de kod ney :) bende kod dan anlamam genelde kumas takilirim ,arkadas artik linuxda snei ugrastiracak kod yok ,özellikle kde ile arkadasin dedigi gibi kullanacaksan pardus 2011 kullan ,digerlerine bakma bile gerci su an beta yani deneme süreceinde ama o haliyle bile final olan dagitimlara on basar ,ama tek simdilik kötü yönü paket eksikligi oda final oldugunda yerine gelecektir ,

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Pardus 2011'i bende tavsiye ederim. 2011 Nisan ayında Ubuntu 11.04 çıkacak, Pardustan Ubuntuya geçiş yapabilirsin. Linux dünyasına bomba gibi düşecek bir dağıtım olacak. Kod ile de uğraşmayacaksın merak etme.