Manchester Üniversite Müzesinde Kendi Kendine Dönen Heykelcik

CyberShot

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[video=youtube;gUHDp2q8e0I]http://www.youtube.com/watch?v=gUHDp2q8e0I[/video]

İngiltere, dönen heykelin sırrını bulmaya çalışıyor

Manchester Üniversitesi'ne ait müzede sergilenen Firavun heykelinin kendi başına hareket etmesi, müze çalışanları arasında korkuya neden oldu. Müzenin antik Mısır eserleri bölümünde cam çerçeve içinde sergilenen heykelin, dışarıdan hiçbir müdahele olmadan hareket etmesi kamera tarafından da görüntülendi. M.Ö. 1800'lü yıllara ait olduğu belirtilen heykelin 80 yıldır müzede olduğu ve ilk kez bu şekilde kendi etrafında döndüğünün tespit edildiği belirtildi. Mısır tarihi uzmanı Campbell Price yaptığı açıklamada, "Bir gün heykelin, kendi etrafında hareket ettiğini farkettim. Tuhaf bir durumdu, çünkü heykelin anahtarı sadece bendeydi. Ertesi gün aynı şeyin tekrarlandığını gördüm" dedi. Price, bu gözleminin ardından olayın gizemini çözmek için bir kamera sistemi kurduklarını ve heykelin hiçbir müdahale olmadan 180 derece kendi etrafında döndüğünün ortaya çıktığını söyledi. Price, olayın sebebini araştırdıklarını belirterek, şu ana kadar mantıklı bir açıklama getiremediklerini kaydetti.

kaynak

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Müzeye ilgiyi arttırmak için ortaya atılan bir iddiadır ve vardır bir hilesi...

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Reklam gülüm reklam, duyan duymayan koşar müzeye.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Dön dön heykelcik hacı baba gelecik..

Müzede kamera yokmuş heykel dönünce kurmuşlar :D Yiyelim mi bunu.? :dil:

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Müzeye ilgiyi arttırmak için ortaya atılan bir iddiadır ve vardır bir hilesi...
Adamlar bi eyfel kulesinin nasıl milyarlarla liraya reklamını yaptıya, bununda böyle afedersin tırttan bahanelerle ilgi çekip reklam yapmaya çalışıyorlar.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
[video=youtube;XDBTOgmeU6c]http://www.youtube.com/watch?v=XDBTOgmeU6c[/video]

Mısır döneminden kalma heykelin kendi etrafında hareket etti güvenlik kamerasına yansıdı.Manchester kentindeki müzede 80 yıldır sergilenen heykelin hızlandırılmış görüntülerini inceleyen yetkililer, neye uğradıklarını şaşırdı. Antik Mısır döneminden kalan bir mumyanın mezarında bulunan heykel, neredeyse kendi ekseninde 180 derece döndü.Neb-Sanu’ adını taşıyan 3 metrelik heykel, M.Ö 1800 yılına ait.

Heykelin sanki kendi iradesiyle hareket ediyormuşçasına kendi etrafında nasıl döndüğü, nasıl bilinmiyor. Manchester Müzesi’nde Mısır bilimci olan Campbell Price, ‘müzenin antik bir lanete çarpılmış olabileceğini’ öne sürdü.Manchester Evening News gazetesine konulan Price, “Bir gün kendi etrafında döndüğünü fark ettim. Bu çok tuhaf biri durum çünkü heykelin bulunduğu dolaba ait anahtar sadece bende bulunuyor” dedi.

Hürriyet

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yayinini tellevizyonda yaparlarken '' Lutfen karanlikta olanlar,cocuk olanlar,yalniz olanlar bu videoyu izlemesin.'' Demisler izledim 11 yasindayim sabah habberlerinde herkes uyurken izledim oyle boyle inanmistim ama artik inanmiyorum :-) :clap: