Manchester City 44 yıl sonra ŞAMPİYON

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Premier Lig'de son hafaya zirvede giren Manchester City, son dakikaya 2-1 geride girdiği maçta QPR'ı 90+1 ve 90+4'te bulduğu gollerle 3-2 mağlup ederek, mucizevi bir şekilde İngiltere'de şampiyonluğa uzandı.

city3_ASA8U.jpg

Premier Lig'de son hafaya zirvede giren Manchester City, son dakikaya 2-1 geride girdiği maçta QPR'ı 90+1 ve 90+4'te bulduğu gollerle 3-2 mağlup ederek, mucizevi bir şekilde İngiltere'de şampiyonluğa uzandı.

MANCHESTER MAÇTAN SONRA YIKILDI

Maçın 20'inci dakikasında Wayne Rooney ile öne geçen Manchester United, mücadelenin ilk yarısını da 1-0 önde kapattı. Ancak City'nin de ilk yarıyı 1-0 önde kapatması, United'ın şampiyonluk umutlarını azaltt.

İkinci yarıda Sunderland - Manchester United maçında değişen birşey olmasa da Etihad'da gelen QPR golleri, United'ın da büyük bir moral kazanmasına neden oldu.

Maçın sonuna kadar oyunun kontrolünü elinde tutan ve sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan Manchester United, QPR'ın galibiyetinin ardından, City maçından gelecek sonucu beklemeye başladı.

BU BİR FUTBOL MUCİZESİ!

Maçın ilk bölümünden itibaren ev sahibi Manchester City'nin üstün oyunu vardı. Ancak Manchester United'ın, Sunderland deplasmanında golü erken bulması, Cityli oyuncuları da paniğe sevk etti.

QPR'ın da kümede kalmak için verdiği mücadele de Manchester City'nin işini ilk yarı boyunca zorlaştırdı. Buna rağmen 39'uncu dakikada Zabaleta'nın golü geldi. Toure'nin pasıyla ceza sahasına giren Zabaleta'nın sert şutu, kaleciden sekti ve kaleye doğru yöneldi. Ağlara giden top, City'nin 1-0 öne geçmesini sağladı.
Nefesleri kesen ilk yarı, ev sahibi Manchester City'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

QPR'ın kümede kalmak için mücadele ettiği Bolton'ın da Stoke City deplasmanında ilk yarıyı önde kapatması, konuk takım QPR'ın ikinci yarıya etkili başlamasına neden oldu.

City savunmasında Lescott'ın inanılmaz hatasını değerlendiren Djibril Cisse, 1-1'lik beraberliği sağladı.
Ancak bu golün ardından ilginç bir pozisyon yaşandı. QPR'ın savunma oyuncusu Joey Barton, Carlos Tevez'e attığı dirseğin ardından direkt olarak kırmızı kartla oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bu kırmızı kartın ardından City'nin baskısı daha da arttı. Ancak sol kanattan ani gelişen QPR atağında Armand Traore, çok etkili bir orta yaptı. Arka direkten hareketlenen Jamie Mackie de güzel bir kafa vuruşuyla takımını, Manchester'da 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda ise City'nin olağanüstü baskısı karşısında, 10 kişiyle direnen QPR, 90'ıncı dakikaya kadar önde gitmeyi başardı. Ancak City'nin yıldızları, 90+2 ve 90+4'te sahneye çıktı. Edin Dzeko ve Aguero'nun uzatma dakikalarında gelen golleri, City'ye yıllarca unutulmayacak bir şampiyonluk getirdi.

Kaynak

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
90 artıda 2 gol gelmiş

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Adamlar 90+1 ve 90+4 gol attı.

Helal olsun.

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Helal olsun adamlara.Tebrikler.

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Müthiş bir maçtı... Son dakika golünde ben bile gool diye ayağa kalktım sanki bana ne oluyor...!

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
nasıl 2-1 gerideyken 90+ da 2 gol attı hayret Helal olsun adamlara.her sene utd arsenal chelsea görmekten gınağ gelmişti artık.

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
manchester united'ı hiç ama hiç sevmen Manchester city'nin maçını izledim 18 korner 30 dan fazla gol poziysonu adamlar 3 pozisyonun 2 sini gol yaptılar taki stoke city boltun maçı 2-2 olduktan sonra film koptu 3 2 olunca nasıl sevindim bağırdım anlatamam harika oldu :) sonuna kadar hak ettiler sonuçta manuyu 2 maçtada yendiler.

Şehzade~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1
Ben MANCHESTER UNITED olsun istiyordum ama olmadı:(

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
@footballove
"Sir Alex Ferguson; "Elimizden gelenin en iyisini yapıp maçımızı kazanmaya çalışacağız ve City maçında aptalca birşey olmasını bekleyeceğiz."
adam kahin :P

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İşte o müthiş maçın son 5 dakikası

[video=youtube;eJqd7c8xlZ4]http://www.youtube.com/watch?v=eJqd7c8xlZ4&feature=player_embedded[/video]

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Şampiyonluk böyle istenir, böyle kazanılır.