Soru Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka'nın Geleceği Ne Olacak?

alikocunsoforu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
1627286469142.png

Yapay zeka ve makine öğrenmesi son yıllarda hayatımıza iyice girdi. Sosyal medyayı kullanma şeklimizden alışveriş alışkanlıklarımızı öğrenmeye kadar pek çok alanda kullanılıyorlar. Peki sizce bu teknoloji insanoğluna çağ mı atlatacak, yoksa kendi sonunu mu getirtecek?

Makinelerin bu denli insanlaşması gerçekten korkutucu. Sizce insanoğlu olarak bu değişimi yönlendirebilecek miyiz? Fikirlerinizi merak ediyorum!

walledia

Profesör
Reaksiyon puanı
6,928
Yapay zeka ve makine öğrenmesi son yıllarda hayatımıza iyice girdi. Sosyal medyayı kullanma şeklimizden alışveriş alışkanlıklarımızı öğrenmeye kadar pek çok alanda kullanılıyorlar. Peki sizce bu teknoloji insanoğluna çağ mı atlatacak, yoksa kendi sonunu mu getirtecek?

Makinelerin bu denli insanlaşması gerçekten korkutucu. Sizce insanoğlu olarak bu değişimi yönlendirebilecek miyiz? Fikirlerinizi merak ediyorum!
Ben kendi sonumuzun geleceğini değil de dünya olarak çağ atlayacağımızı düşünüyorum.

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,941
Şahsen bize çağ atlatıp belli bir seviyeye geldikten sonra da Sonumuzu getireceğini düşünüyorum .
Çok iyi bir şey ancak her şey de olduğu gibi fazlası zarar .
İlerdi savaşların bunlarla geçeceğini bile düşünüyorum .D

supermale

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
gün gelecek yapay zeka insan beynini yakalayacak. hatta çoğu işte insanlara gerek kalmayacak ve makineler yerimizi alacak. bu gidiş hayra alamet değil bence.

Eratosthenes

Profesör
Reaksiyon puanı
854

Ben çağ atlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü denilenlere göre son 20 yılda teknoloji 500 yıl kadar gelişmiş ve böyle gelişmeye devam ederse çok büyük işler olabileceğini düşünüyorum. Tabi teknolojiyi kötüye kullanan ülkeleri saf dışı bırakılırsa. Bence bu dönemde çoğu ülke yok olacak teknolojisi iyi olanlar dünyaya hakim olacak bu yüzden Türkiye'nin teknolojik alanda gelişmesi şart yoksa sonumuz hayrola

gokbuluttoprak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Robotlar bizi ele geçirecek en yakın zamanda suriyeye kaç dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu robotlar kesin battlefield yapay zekasından aptal olcak gkdfnghopdfngpığdıfnıgdf

Reaksiyon puanı
5,164
gün gelecek yapay zeka insan beynini yakalayacak. hatta çoğu işte insanlara gerek kalmayacak ve makineler yerimizi alacak. bu gidiş hayra alamet değil bence.
İnsan zekası ile makine zekasını karşılaştırmak biraz elma ile armutu karşılaştırmaya benziyor.

İnsan beyni tekli işlemde iyidir. Yaşanan bir olayı rahatlıkla analiz edebilir ancak o olayın doğuracağı sonuçları tam saptayamaz.

Makine zekası ise çoklu işlemde iyidir. Bir olayın ortaya çıkmasından kaynaklı meydana gelen milyonlarca değişimi analiz edebilir ancak olayın ne olduğunu tam olarak algılayamaz.

Bence her zaman insanlar makinelere makineler insanlara muhtaç bir şekilde bu düzen devam edecek.

FastRoad

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

makineleri biz yaptıgımız için kontrolü de tamamen bizim elimizde , bir tehlike olacagını zannetmıyorum , birçok mesleği sonlandıracagının aksine de yeni meslek gruplarını doğuracağına inananıyorum