Makine müh. hangisi daha iyi ODTÜ mü İTÜ mü?

yunusseven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bildiğiniz üzere LYS sonuçları açıklandı beklediğimden daha iyi bir sonuç geldi. (MF3:4400 MF4:5800) Makine mühendisliği istiyorum ama hangisi daha iyidir bilmedim. İstanbul'da yaşıyorum. İTÜ nün İstanbul'da olması üniversite sanayi işbirliği açısından büyük avantaj. Ancak Makine kampüsü biraz dışlanmış gibi ODTU'nün kampüsü çok daha iyi. Verdikleri eğitim ikisinin de çok iyi düzeyde. Ancak yine de kararsızım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa ve fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Ben tıp fakültesi fikrini de iyice bir düşün derim ama illa ki makine mühendisliği dersen ODTÜ.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
İki üniversite de iyi ama makine mühendisiliği?

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
neden makina mühendisliği?

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
İşte!

Ülkemizde bu anlayışı anlamıyorum arkadaş!

Orada yazıyor diye, bilgisayarcılar, mühendisler işsiz mi kalıyor?

Belki yurtdışına gideceğim? Belki master düşünüyorum?

Hey Allahım, sen sabır ver!

Ya sabır! Aynı tonda cevap verirdim ya neyse Oruçluyuz.

passkeys

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayar Mühendisliği okuma arkadaşım neden dersen? imza yetkin yok mezun olunca anlarsın ,rekabet daha fazla , düz memur gibi sanıyorlar adamı, ayrıca türkiyenin herhangi bir yerinde okuyup + ingilizce + 2-3 defa yurt dışına çık gel tamam işin hazır bu ülkede :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
İşte!

Ülkemizde bu anlayışı anlamıyorum arkadaş!

Orada yazıyor diye, bilgisayarcılar, mühendisler işsiz mi kalıyor?

Belki yurtdışına gideceğim? Belki master düşünüyorum?

Hey Allahım, sen sabır ver!
oruç'dan dolayı çok agresifsin, biraz sakin:closedeyes:

Konumuza dönecek olursak ODTÜ derim, her meslek gibi bunda da kendini iyi geliştirirsen Türkiye standartlarının üstünde para kazanırsın,
sana birkaç nasihat edeyim, bende makine mühendisliği okuyorum, ilk başlarda kolay geldi yata yata geçebileceğimi sandım ama yanılmışım,
sonrasında dersleri toparlayamadım ve uzattım, sen aynı hataya düşme.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ülkemizde bilgisayar mühendisleri maalesef olması gereken konumda değiller. Mezun sayısı üretim/ihtiyaç oranına göre oldukça fazla olmakla birlikte,bilgisayar mühendislerinin çoğu devlet dairelerinde, telekomda neredeyse bir memur maaşına çalışıyor.

Ayrıca ben olsam ODTÜ makineyi tercih ederdim, ODTÜ'lü olmak ayrıcalıktır..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
...bilgisayar mühendislerinin çoğu devlet dairelerinde, telekomda neredeyse bir memur maaşına çalışıyor.

Ayrıca ben olsam ODTÜ makineyi tercih ederdim, ODTÜ'lü olmak ayrıcalıktır..

ODTÜ makineye Katılıyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam [MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] telekomda mühendis için 6000 TL den bahsediyordu.

Tavsiye: Aptalca bir şey de olsa hiç bir zaman şu konu ne işime yarayacak diye öğrenmemezlik yapmayın. Öğrenim hayatınızda öğrenmediklerinizi sonradan para ile dahi alamayabilirsiniz.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
kesinlikle itü derim :) itü makine ing 30 kişi odtü 190.

ayrıca yetkin mühendislik ünvanı Türkiye'de sadece itü'de alınıyo :) istanbul olması da büyük avantaj.

makineye soğuk bakan arkadaşlar neden soğuk bakıyolar merak ettim. Asla işsiz kalınmayacak kendini geliştirirsen çok yüksek maaşlar alınabiliecek bi bölüm :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ODTÜ makineye Katılıyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam @topalsolucan telekomda mühendis için 6000 TL den bahsediyordu.

Tavsiye: Aptalca bir şey de olsa hiç bir zaman şu konu ne işime yarayacak diye öğrenmemezlik yapmayın. Öğrenim hayatınızda öğrenmediklerinizi sonradan para ile dahi alamayabilirsiniz.

telekmun mühendislere verdiği para bürüt 5 bin. ele geçen 3 bin falan. tecrübesinden dolayı anlaşmalı sözleşme yaptıysa biraz daha fazla alıyor.

gerçi bu sektörde yerinde duran mühendis görmedim. gsm şirketleri, huawei, superonline ve telekom arasında mühendisler dönüp duruyor. hangisi biraz fazla para verse oraya geçiyorlar. kesinlikle işsiz kalma söz konusu değil.

yunusseven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İki üniversite de iyi ama makine mühendisiliği?
Diğer mühendislikler ilgimi makine kadar çekmiyor. Makinelere ilgi duyuyorum yani sadece mühendislik okumuş olmak için değil bu bölümü gerçekten okumak istediğim için yazıyorum. Hem makine mühendisliği çok geniş bir alanı kapsıyor ve iş imkanları da oldukça geniş. Ayrıca her zaman popüler olan hiç eskimeyecek meslek dallarından biri. Enerji sistemleri gibi bir alanda uzmanlaşıldığı takdirde gelecek vaadeden bir mühendislik.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Diğer mühendislikler ilgimi makine kadar çekmiyor. Makinelere ilgi duyuyorum yani sadece mühendislik okumuş olmak için değil bu bölümü gerçekten okumak istediğim için yazıyorum. Hem makine mühendisliği çok geniş bir alanı kapsıyor ve iş imkanları da oldukça geniş. Ayrıca her zaman popüler olan hiç eskimeyecek meslek dallarından biri. Enerji sistemleri gibi bir alanda uzmanlaşıldığı takdirde gelecek vaadeden bir mühendislik.

madem enerji sistemlerinde uzmanlaşmak gelecek vaadediyor, direk Enerji sistemleri Müh. seçebilirsin. Hangi üni lerde var o konuda bir bilgim yok ama.

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ikiside çok güzel üniversiteler mühendislik zaten teknik üniversitede okunmalı ama ben seçimimi itüden yana kullanırdım

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
ilk mesajında beklediğimden iyi puan geldi makine mühendisliği istiyorum yazmışsın, son yazdığın ile ikisi arasında dağlar kadar fark var.
Normalde bir lise öğrencisinin lise 2'ye ulaştığında kafasında artık sabit bir hedefinin olması gerekir, Üniversite puanına göre bölüm tercihi yapılmaz.

Eğer gerçekten Makine Mühendisliğini istiyor isen ve bu işe ilgin merakın var ise Üniversite'nin ismi senin için güzel bir referans olur o kadar.
Geri kalanı senin kendini ne kadar geliştirebileceğin ile ilgilidir. Sen İTÜ bitirsin, Üniversiten ile övünürsün elin adamı Anadolu'da herhangi bir üniversite'nin Makine Mühendisliği'ni bitirir ama okurken aynı zamanda üniversitenin verdikleri ile yetinmez sürekli kendini geliştirir, Özellikle Almanca'yı anadili gibi öğrenmek için çaba sarf eder, bir bakmışsın sen Üniversite'nin adıyla övünürken o adam almış başını yürümüş gitmiş.

Mesele burada.
Puanın yettiği için mi yoksa bu işi geleceğin olarak görüp ilgin ve yeteneğin olduğu için mi?

yunusseven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk mesajında beklediğimden iyi puan geldi makine mühendisliği istiyorum yazmışsın, son yazdığın ile ikisi arasında dağlar kadar fark var.
Normalde bir lise öğrencisinin lise 2'ye ulaştığında kafasında artık sabit bir hedefinin olması gerekir, Üniversite puanına göre bölüm tercihi yapılmaz.

Eğer gerçekten Makine Mühendisliğini istiyor isen ve bu işe ilgin merakın var ise Üniversite'nin ismi senin için güzel bir referans olur o kadar.
Geri kalanı senin kendini ne kadar geliştirebileceğin ile ilgilidir. Sen İTÜ bitirsin, Üniversiten ile övünürsün elin adamı Anadolu'da herhangi bir üniversite'nin Makine Mühendisliği'ni bitirir ama okurken aynı zamanda üniversitenin verdikleri ile yetinmez sürekli kendini geliştirir, Özellikle Almanca'yı anadili gibi öğrenmek için çaba sarf eder, bir bakmışsın sen Üniversite'nin adıyla övünürken o adam almış başını yürümüş gitmiş.

Mesele burada.
Puanın yettiği için mi yoksa bu işi geleceğin olarak görüp ilgin ve yeteneğin olduğu için mi?
beklediğimden iyi geldi derken sonuçlar açıklanmadan önce İTÜ makine türkçeyi falan tuttururum diyodum. Yani yine makine istiyordum. Orası olmasa bile yıldız ya da iyte makine düşünüyordum. Hem zaten sadece puanım yettiği için yazıyor olsaydım boğaziçi inşaat yazardım. yine de yorumun için teşekkürler.

skyprotector

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar eğer üniversiteyi iyi bir üniversite de okursanız örneğin yurt dışında bilgisayar mühendisliği çok iyi'dir, benim seçimim de bilgisayar mühendisliği olacak. Bilgisayar mühendisleri işsiz kalmaz.

yunusseven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sadece İTÜ ya da ODTÜ demekten ziyade nedenleriyle açıklarsanız çok daha yardımcı olursunuz. Şimdiye kadar görüşlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

Reaksiyon puanı
189
Kendini geliştiremeyen insan ne olursa olsun işsiz kalır. İster bilgisayar mühendisi olsun ister makine mühendisi isterse de mekatronik mühendisi olsun. Kendini geliştirmeyen insan işsiz kalmaya mahkumdur. Üniversite temel bilgiyi verir ve bırakır artık gerisi senin elindedir. Araştırmalar yaparsın, kitaplar okursun ve bir bakıma kendi kendini eğitirsin...

caglarcb

Asistan
Reaksiyon puanı
46
ODTÜ de olsa İTÜ de olsa ikiside kendilerini kanıtlamış universiteler. Önemli olan bu universitelerden birinde okurken, kendini geliştirmen. CAD/CAM yazılımlarının (Unigraphics,3DS Max, Solidworks) hepsini özellikle parantez içine aldıklarımı aktif şekilde kullanabilmen. Ne mühendisler var. Şayet şuanda çalıştığım şirkette de mevcut, bırak makine revizyon, otomasyon, programlama yapmayı adam ampül değiştirmeyi bilmiyor.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bilgisayar mühendisiyim; ilk mezun olduğumda 5 ay izmirde iş aradım bulamadım, sonra daha fazla direnemyip istanbula geldim ve ilk haftadan güzel bir iş buldum. İstanbulda bilgisayar mühendisi işsiz kalmaz, tabi sınavda en az 30bin bandından alım yapan bilgisayar mühendislikleri için geçerli bu. olurda iş değiştirmeye kalksam 1 haftada 10 tane iş bulup arasından tercih etme durumunda kalırım ki hemen hemen herkes için geçerlidir bu durum. çalışma şartları diğer mühendisliklerden çok daha iyidir. ofis ortamında masa başı çalışırsın ve elite bir insan grubuyla diyalog içerisinde olursun. herkes zeki aklı başında insanlar olduğndan öyle birbirinin kuyusunu kazan çok fazla kişi olmaz. standartların üzerinde kazanırsın.

odtü mü itü mü dersen. ben itü derdim, istanbulda olması avantaj, sektörle iç içe olursun. ama odtü de çok iyi hakkını yemem.

tercihini gözden geçir bilgisayar müh düşün derim.

benden daha iyi üniversitelerden(odtü, itü, boğaziçi de dahil) mezun elektronik ve makineci arkadaslarımın çoğu bilgisayar mühendislerinden daha zor şartlarda ve düşük ücretlerde çalışıyor.

mstft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ODTÜ bir marka. İTÜ'nün eğitimi ODTÜ'ye göre nasıl bilemeyeceğim ama ODTÜ'lüyüm dediğin zaman piyasada kapışırlar.

Fakat böyle olman için okuldaki hocalar ciddi manada gayret gösteriyorlar. Gelirsen anlarsın :dil:

Özellikle 3. sınıfta birazcık zorlarlar. O zaman ne işim var lan benim burda diyebilirsin :)

Son olarak :lol:
tebrikler-odtu-makinayi-kazandiniz.jpg