Yardım Mail Adresim Hacklenmiş gibi mesaj geliyor

Enes Kol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Merhaba arkadaşlar. Fotoğraflardan anlatıcam. İlk fotoğraf bana 10 Şubat günü geldi ve 2. fotoğrafta da göründüğü gibi biri benim mail adresime giriş yapmış. İlk oturum açma tarihine de bakarsan büyük ihtimalle ben o zaman crackli oyun denilince en çok kullanılan sitelerden birinden oyun indirmiştim . En fazla 10 gün oynayıp silmiştim ve mail adresimi hiçbir yere kesinlikle girmemiştim. Neyse mail geldiği gün şifremi değiştirdim arkadaşlarıma sordum bir şey olmaz dediler, bende unutmuştum. Bilgisayarımıda sıfırladım.Bugün 15 dk önce 3. fotoğraftaki mail geldi bende sizin gibi bu konuda ustalamışmış birilerinin olduğu foruma yazmak istedim. Bu mesajları durdurabilirmiyim, hesabıma neler olur ..
Screenshot_20220210-161531_Gmail.jpg
Screenshot_20220210-171716_Chrome.jpg
Ekran Alıntısı.PNG

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,710
Mail adresinizin daha önce bağlı olduğu cihazları mümkünse sıfırlayıp, şifreyi değiştirip iki faktörlü doğrulama yaparsanız yüksek ihtimalle bir daha giremezler.

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Google hesabınızda tüm oturumları kapatıp şifrenizi değiştirin. Esktra olarak numaranızla ya da alternatif e-posta ile çift doğrulama yapın.

Enes Kol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Şifremi de değiştirmiştim 2 cihazım var yaptım, kurtarma mail adresi, telefon numarası ,çift doğrulama hepsini yapmıştım ilk mail gelince

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Şifremi de değiştirmiştim 2 cihazım var yaptım, kurtarma mail adresi, telefon numarası ,çift doğrulama hepsini yapmıştım ilk mail gelince
Crack ve warezden olabildiğince uzak durun. Ne olduğunu bilemeyiz, o kadar fazla yöntem var ki oyun indiriyorum zannederken belki de makineye bir exploit, trojan yüklediniz. İlk mailden sonra tekrar bu durumla karşılaşmanız dolayısıyla enteresan. Tavsiyem, bilgisayara yüklediğiniz tüm illegal (crack) yazılım ya da oyunları kaldırıp (Defender da olabilir) makineyi tarayın. Keylogger benzeri bir yazılımla e-posta bilgileriniz çekiliyor olabilir. Önlem alın.

Enes Kol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Mailden sonra korkmuştum çok virüs taraması yapmıştım, dayanamayıp sıfırladım tekrar virüs taraması yaptım ve 1 aydır asla internetten en ufacık şüpheli olan bir şey indirmedim. Hala bilgisayarımda virüs var olabilirmi?

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Mailden sonra korkmuştum çok virüs taraması yapmıştım, dayanamayıp sıfırladım tekrar virüs taraması yaptım ve 1 aydır asla internetten en ufacık şüpheli olan bir şey indirmedim. Hala bilgisayarımda virüs var olabilirmi?
Derin tarama yapmadan bilemezsiniz. Hatta bu durum kritik güvenlik ihlaline girdiği için fırsatınız varsa bilgilerinizi yedekleyip format dahi atarsanız mantıklı olacaktır. En azından içiniz rahat olur.

Enes Kol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Bugün format atarım fakat düzeleceğine emin misin?

Enes Kol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Defender tam tarama yaptım, backdoor çıktı. Hırsımı alamadım windows çevrimdışı tarama, malwarebytes tarama, avast tam tarama, avast çevrimdışı tarama, kaspersky tarama yaptım bir şey bulunamadı. Bundan sonra ne yapmalıyım yine öyle mailler gelirmi

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Tehditi kaldırdıysanız gözlemleyin, duruma göre hareket edersiniz.

Enes Kol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Dün de kaspersky ağ salsıdırsı algılamış. Bem de format atmaya karar verdim. Usb sürücümü ayarladım . Formatlıyorum