Mahkeme: Google Gizliliği Bozmuyor

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Google Earth'teki Street View özelliği için mahkeme; "gizliliği bozmuyor" diyerek suçlamaları durdurdu.

Google Earth'ü duymayanınız yoktur sanıyoruz. Google'ın Dünya simulasyon yazılımı olan Google Earth, yenilikleriyle de adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz senelerde yazılıma eklenen Street View özelliği, birçok kesim tarafından "gizliliğimiz kalmadı" şikayetiyle mahkemeye verilmiş, bir o kadar da tepki çekmişti.
gogea1247641576.jpg

Google Earth ile tüm dünyayı dolaşmak mümkün.
Pittsburgh'daki bir mahkemenin yargıcı, Google Earth'teki Street View'ın toplum gizliliğini deşife etmediğini, gizlilik bakımından bir sorun teşkil etmediğini açıkladı. Street View özelliği, şehirlerin sokaklarını kamerayla adım adım fotoğraflayarak simulasyonda sokak sokak dolaşabilmemizi sağlayan bir özellik.
:: Street View özelliğini kullandınız mı?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

Ahmed Han

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Street View özelliğini bilmiyordum.
Hemen deniycem...

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
bende hemen indiriyorum deneyecem hadi bakalım

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Street View anlamı Sokak Görünümü demek . Bu özelik sadece çekilmiş resimlerin uydudan görünmesini sağlıyor. daha doğrusu kameradan çekilmiş resmin uydudan internet aracılığıyla paylaşılması .yani uydudan direk bir görüntü yok:D

Mahkemenin kararı yerinde. yoksa tüm fotoğraf makinelerini kaldırmak, internete paylaşılan tüm resimlere yask koymak gerekecek.