Macbook white ram

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan azel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

azel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaslar bir sorum olacaktı macbook uma ram takıcam elımde 1333 mhz lık ram var ama mac ın anakartı 1067 mhz ı goruyor acaba taksam bır sorun olurmu bazı sıtelerde 1333 luk takmıslar 1067 olarak gormus ama calısmıs sızce taksam stabıl bı sekılde gorurmu sımdıden tesekkurler

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Anakartın desteğini öğrenip ona göre işlem yapmanız gerekiyor.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Apple pcler ecc rem kullanmıyo mu ki, onu stabil yapan da o rem diye biliyorum, non ecc olursa sorun olur heralde. Iyice araştırmak lazım.

Serkisoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşım,
Sorunsuz bir şekilde takabilirsin. Hatta sana daha ilginç bir tüyo vereyim. Datasheet inde 4GB ram desteği olmasına rağmen 8 GB ram kullanabilirsin. Hiç sorunsuz tanınıp kullanılıyor işletim sistemi tarafından. Şu an benim mecbook'umda 8GB 1333Mhz Kingston ram var.

azel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşım,
Sorunsuz bir şekilde takabilirsin. Hatta sana daha ilginç bir tüyo vereyim. Datasheet inde 4GB ram desteği olmasına rağmen 8 GB ram kullanabilirsin. Hiç sorunsuz tanınıp kullanılıyor işletim sistemi tarafından. Şu an benim mecbook'umda 8GB 1333Mhz Kingston ram var.
sizinkisidemi beyaz macbook? 1333 luk 1333 dıyemı goruyor yoksa 1067 mhz olarakmı goruyor

Serkisoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi şöyle bir durum var. Anakart 1067 Mhz ram desteklediği için bunun üzerinde taktığın bütün ramleri 1067 mhz de çalıştırır. Bu Pc de de böyledir mac de de böyledir. Ve evet ben de beyaz macbook var. Yalnız dikkatli olman gereken husus bu macbooklara ram takmak oldukça sıkıntılı. Slot Tırnaklarını kırmamaya çok özen göster.

Tavsiye edebileceğim bir diğer hususta SSD Hd takman. Bütçen yeterli değilse en azından 7200 rpm bir harddisk takarsan performansın çok farkedecektir.

Sonuç olarak ben kendimin ve ortağımın macbookuna aynı işlemi yaptım. En ufak bir problem yaşamadım. Harddisk 7200 rpm kullanırsan biraz daha ısınma hissedebilirsin. Ama hiçbir problem çıkarmıyor.

---------- Post added at 15:32 ---------- Previous post was at 15:15 ----------

Küçük bir düzeltme yapayım Hocam. Apple sadece MacPro'larda (MAcbook Pro değil) ecc ram kullanıyor. İlahi makinelerdir. Diğerleri standart ram kullanıyor. Apple'ı stabil yapan şey kendi donanımına işletim sistemi yazıyor olması.