MacBook tavsiyesi?

0deep0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
56
Merhabalar,
Şu anda yanlış bir seçim yaparak bir laptop aldım ve 6 ay içerisinde neredeyse her gün mavi ekran verir hale geldi. Para iadesi alıp MacBook almayı planlıyorum. Fakat bir konuda kararsız kaldım. Yaklaşık olarak maks. 11.500 lira bütçem var. (Eğitim indirimi ile alacağım.) Ek 1 ve Ek 2 'de kararsız kaldığım modellerin özelliklerini ekledim. (İkisinde de 11.500 lirayı geçmeyene kadar yükseltme yapabilirim yükseltme önerisi de alabilirim) (Sadece airde yükseltme yapabilirim neyi yükseltmemi tavsiye edersiniz? Ram / İşlemci / Depolama)
Kendim öğrenciyim ve günlük işlerde kullanıyorum bilgisayarı. Hiç oyun oynamıyorum daha çok inernette sörf. Ama beni 10 yıl götürecek bir bilgisayar da tercihim.
Şimdiden teşekkürler fikir verdiğiniz için.

1asx.jpg
2ascxas.jpg

yusufozkan58

Profesör
Reaksiyon puanı
1,393
Sadece surf yapıyorsan air i al her türlü yeter

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
10 yıl götürecek bir bilgisayar yok. Şimdi 2010 yılındaki bilgisayarı düşünüyorum, kralı olmuş olsa o zamandan şimdi yapılabilecek işlemler çok çok kısıtlı. Benden tavsiye, sörf amacı ile kullanacaksan bilgisayarı Mac yerine iPad Pro 12.9" alabilirsin.

0deep0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
56
10 yıl götürecek bir bilgisayar yok. Şimdi 2010 yılındaki bilgisayarı düşünüyorum, kralı olmuş olsa o zamandan şimdi yapılabilecek işlemler çok çok kısıtlı. Benden tavsiye, sörf amacı ile kullanacaksan bilgisayarı Mac yerine iPad Pro 12.9" alabilirsin.
Anladım. Öyle ne yazık ki (son bilgisayarım 10 yıl gitmişti vallaha). Sadece sörf için demek biraz benim için abartı oldu yoğun bir word excel kullanıcısıyım. Ayrıca cd çoğaltıyorum bilgisayarda. Bir de ipadlerin kullanım ömürleri daha kısa gibi geliyor bana. 512 gb cell ve wifi aldığım bir cihaz neredeyse mbp kadar pahalı. Değer mi emin değilim. Sizce kullanılabilirliği nasıl?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece surf yapıyorsan air i al her türlü yeter
Bir değişiklik yapayım mı özelliklerde peki? (tabii ipade kaymazsam ;))))

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Anladım. Öyle ne yazık ki (son bilgisayarım 10 yıl gitmişti vallaha). Sadece sörf için demek biraz benim için abartı oldu yoğun bir word excel kullanıcısıyım. Ayrıca cd çoğaltıyorum bilgisayarda. Bir de ipadlerin kullanım ömürleri daha kısa gibi geliyor bana. 512 gb cell ve wifi aldığım bir cihaz neredeyse mbp kadar pahalı. Değer mi emin değilim. Sizce kullanılabilirliği nasıl?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir değişiklik yapayım mı özelliklerde peki? (tabii ipade kaymazsam ;))))
Fazla yazı yazıyorsanız ve CD çoğaltıyorsanız o zaman Mac daha iyi olur. Air'i işlemci yükselterek almanızı öneririm.

0deep0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
56
Fazla yazı yazıyorsanız ve CD çoğaltıyorsanız o zaman Mac daha iyi olur. Air'i işlemci yükselterek almanızı öneririm.
Bana fikir verdiğiniz ve ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. Daha eski bilgisayarımın iadesini bile yapamadı ama bakalım ne olacak. İyi günler...