MacBook Pro Bataryası Nasıl Kullanılmalı

0deep0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
56
Merhaba. Çok yakın zamanda bir MacBook Pro 16'' aldım. Fakat ne yapacağıma karar veremediğim bir konu var. MacBook'umun bataryasını nasıl kullanmalıyım? Yani hep şarjda mı kullanmalıyım yoksa şarj edip 20ye kadar düşene kadar kullanıp sonra tekrar şarj mı etmeliyim. Bu konuda beni bilgilendirir misiniz?

STB

Profesör
Reaksiyon puanı
740
Merhaba. Çok yakın zamanda bir MacBook Pro 16'' aldım. Fakat ne yapacağıma karar veremediğim bir konu var. MacBook'umun bataryasını nasıl kullanmalıyım? Yani hep şarjda mı kullanmalıyım yoksa şarj edip 20ye kadar düşene kadar kullanıp sonra tekrar şarj mı etmeliyim. Bu konuda beni bilgilendirir misiniz?
Hayırlı olsun. Bence hep şarjda tutma uzun vadede zarar verebilir.

0deep0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
56
Hayırlı olsun. Bence hep şarjda tutma uzun vadede zarar verebilir.
Peki nasıl bir döngü izlemeliyim? Doldur boşalt gibi mi yoksa hep 50 civarında tut gibi mi? Bilgi verirseniz sevinirim.

Reaksiyon puanı
6,371
Şarjda kesinlikle tutmayın. Şarjda kullanmak şarja takılı olmadıkça performans kısıtlaması olan oyun bilgisayarları için geçerli.

Şarjı bitirin, takın %100 olsun çıkarın. Yoksa o kadar para kısa sürede çöp olur.

• Beğen
Reactions: STB

STB

Profesör
Reaksiyon puanı
740
EFI Shell
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şarjda kesinlikle tutmayın. Şarjda kullanmak şarja takılı olmadıkça performans kısıtlaması olan oyun bilgisayarları için geçerli.

Şarjı bitirin, takın %100 olsun çıkarın. Yoksa o kadar para kısa sürede çöp olur.
Katılıyorum.

0deep0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
56
Şarjı tamamen bitirmeyi kast etmiyorsunuz galiba. Çünkü benim okuduğum her yer istisnasız olarak %20nin altına düşürmeyin diyor. Eğer sizi doğru anladıysam bir gündür doğru yoldayım :)

Reaksiyon puanı
6,371
Şarjı tamamen bitirmeyi kast etmiyorsunuz galiba. Çünkü benim okuduğum her yer istisnasız olarak %20nin altına düşürmeyin diyor. Eğer sizi doğru anladıysam bir gündür doğru yoldayım :)
Evet %20 civarı takın. Genelde %15 ve %20 arası takın.

• Beğen

0deep0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
56
Evet %20 civarı takın. Genelde %15 ve %20 arası takın.

Anladım teşekkürler cevaplarınız için.

...

macbook pro şarjı akşama kadar götürse akşam yatarken tak sabah çıkart. Ama akşama kadar dayanmazsa %20 civarı şarja koyun.

Benim kullanım durumunda günde 280 dakika teamsde toplantı oluyor 15dk aralıklarla. Bütün gün gitmiyor. Bugün 2 kez şarj ettim. Ama baya yoğun kullanıyorum bilgisayarı.

Ekran süresine baktım, toplam 7 saat 25 dakika teams açıkmış. Ya da 6 saat 18 dakika safari. Yani yoğun bi kullanım ve günde iki kez şarj etmem gerekiyor.

• Beğen

STB

Profesör
Reaksiyon puanı
740
Anladım teşekkürler cevaplarınız için.

...

Benim kullanım durumunda günde 280 dakika teamsde toplantı oluyor 15dk aralıklarla. Bütün gün gitmiyor. Bugün 2 kez şarj ettim. Ama baya yoğun kullanıyorum bilgisayarı.

Ekran süresine baktım, toplam 7 saat 25 dakika teams açıkmış. Ya da 6 saat 18 dakika safari. Yani yoğun bi kullanım ve günde iki kez şarj etmem gerekiyor.
o zaman %20 civarında şarj edin.

GhostTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Elektrikli araçlarda da tavsiye edilen %20-%80 arası kullanımdır!

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Hayırlı olsun. Şarjı 100 olduğunda çıkarın, %20-15 civarına gelince şarja takmanı öneririm. Sürekli şarjda tutmak cihaza zara verir.

0deep0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
56
Hayırlı olsun. Şarjı 100 olduğunda çıkarın, %20-15 civarına gelince şarja takmanı öneririm. Sürekli şarjda tutmak cihaza zara verir.
Dün apple desteği arayıp gerekli bilgiyi almak istedim. Bana şarjda tutmamın ayrı bi sıkıntı yaratmayacağı söylendi. Ama ben gene de sizin dediğiniz gibi yapmaya devam ediyorum.

Elektrikli araçlarda da tavsiye edilen %20-%80 arası kullanımdır!
Anladım teşekkürler bilgilendirme için.