MacBook Pro Alıcam Ama Aklımda Soru İşaretleri Var. Yardım Lutfen!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ILR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ILR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba Arkadaslar;

Ben Yazılım Mühendisligi Öğrencisiyim. Okuldaki pc ler Mac. Bu yuzden bende MacBook Pro nun MD103TU/A modelini almayı dusunuyorum. Fakat MacBook u hem okulda ders amaclı hem de evde oyun amaclı kullanmayı dusunuyorum. MacBook un MD103TU/A modelinde 512mb Nvidia 650M bulunmakta. Sizce bu Ekran Kartı günümüzün oyunlarında iş görürmü? Herhangi bi problemle karşılaşırmıyım?

Şimdiden yorumlarınız için Teşekkür Ederim.
Herkese İyi Forumlar.

hck48

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun performansı olarak bu sitede yaklaşık değerleri görebilirsin.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-650M.71887.0.html
Yüksek çözünürlük ve detaylarda sıkıntı çıkarabilir ama zaman geçsin yeter diyorsan işini görecektir.

Tabi oyunları oynayabilmek için bir de Windows kurman gerekecek makinaya, bilmiyorsan aklında olsun.

ILR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. Oyunları oynayabilmek için Windows a gerek kalmadıgını bir yerde okumustum. Sanırım o sorunu çözmüş Apple yetkilileri.

hck48

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyunların mac sürümü olup olmadığına bağlı. Eğer varsa tabi ki kurup oynarsın fakat oyun sadece Windows içinse(ya da sende sadece Windows sürümü varsa) o zaman ya ikinci işletim sistemi olarak Windows kurman gerekir ya da Windows'u sanal olarak OS X üzerinde çalıştırman gerekir(Virtual PC vb.)

Benim bildiğim bu şekilde, eğer farklı yeni bir sistemle bunun üzerinden geldilerse benim henüz haberim yok o konudan.

fk555897

Asistan
Reaksiyon puanı
0
GT 650M ekran kartı bildiğim kadarı ile 2 GB. Oyunlarda yeteri kadar iş görür ancak MACOS için oyun bulmak oldukça zor. Oyunları bildiğim kadarı ile internetten direk indirip kuramıyorsun. Apple'ın mağazasından indirmen gerekiyor.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Pek çok oyunu rahatlıkla oynarsın ama gidip windows kurarsan üzgünüm o zaman işler değişir. Mac olması sistemin için bir artı daha organize ve tam performansta çalışıyor sistem. Ama win öyle değil o zaman çok kayıp yaşarsın. Örneğin BF3 alabilirsin internetten ve ortalama bir grafiğe kendisi ayarlar tahmini 5-6 ay daha oynarsın gibi...

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Eğer macbook' u bilkom' dan almayı düşünüyorsan, istersen apple.com' dan konfigüratörden donanımı değiştirebilir ve donanım listesini bilkom mağazalarından (pupa, troy vs.) birine götürürsün, onlar da o modeli senin için amerikadan getirirler. Ama sanırım macbook proların gpu upgrade' i yok, cpu ve ram miktarıyla oynayabilirsin.

ILR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Apple Agustosta Türkiye'ye AppleStore acıyormus. Yani ben MacBook u Agustos gibi almayı dusunuyorum. Yorumlar için saolun arkadaslar.