- Konuyu başlatan
peki alınırmı kafam daha da çok karıştı yani işletim sistemi olarak okadar para verip verdiğim paranın kat kat fazlasını işletim sistemiyle donanımın uyumunu yakalaya bilirmiyim
Grafik işleri ile ugrasiyorsan herkesin önerdiği bir işletim sistemi Mac.peki alınırmı kafam daha da çok karıştı yani işletim sistemi olarak okadar para verip verdiğim paranın kat kat fazlasını işletim sistemiyle donanımın uyumunu yakalaya bilirmiyim
Öyle bir şey yokGrafik işleri ile ugrasiyorsan herkesin önerdiği bir işletim sistemi Mac.![]()
Doğru söylüyorsun ama uyum da önemli değil mi.Öyle bir şey yokWindows'ta da aynı programlar var, Mac'te de. Wacom Tablet desen ikisinde de çalışıyor ama Mac'te çalışmayan/mac'in tanıyamadığı donanımlar var. Wacom tablet ile çizim yapmak için bir program yeterli, işletim sistemi çok farkedeceğini sanmıyorum. Biraz kaleminin gücüne bakar bu
Ubuntu 16.04 for my digital painting workstation
Misal bu arkadaş da bunun için Ubuntu kullanmasının nedenlerini anlatmış ve ne kullandığını, benzer bir sistem kurmak isteyene kendisinin neler yaptığını anlatmış. İşletim sistemi çok farketmiyor, hangi kalemi kullandığın farketmiyor. Sadece senin becerin fark yaratır.