Macbook harici depolama

drceaser2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Yukarıdaki ürünü okul için almayı düşünüyorum ancak depolama konusunda harici ssd kullanılabiliyor mu? Hangi modellere bakmam gerekir? Ayrıca asus, lenovo gibi markalardan bu fiyata iyi bir okul bilgisayarı var mı? (hafif, uzun pil ömrü, depolaması büyük)

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Merhaba. Harici depolama için apple ürünü olarak şunları tercih edebilirsiniz.

Bunun dışında alacağınız harici diskler için özel çevirici kablo gerekecektir. Çünkü bildiğim kadarıyla maclerde usb yok.

drceaser2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba. Harici depolama için apple ürünü olarak şunları tercih edebilirsiniz.

Bunun dışında alacağınız harici diskler için özel çevirici kablo gerekecektir. Çünkü bildiğim kadarıyla maclerde usb yok.

burda sormak istediğim LaCie ve G-technology aynı depolamada fiyat farkı aktarım hızından mı kaynaklanıyor? Bir de tüm dönüşümleri içeren bir kablo var mı bulamadım nette?

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
burda sormak istediğim LaCie ve G-technology aynı depolamada fiyat farkı aktarım hızından mı kaynaklanıyor? Bir de tüm dönüşümleri içeren bir kablo var mı bulamadım nette?
Biri SSD diğeri HDD olabilir. Aktarım hızında fiyat oynamasıda olur evet. Dönüştürücü kablo olarak tavsiyede bulunamam maalesef.

drceaser2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926

Bu cihaz da ilgimi çekiyor ama performans ve ekran kartı olarak gereksiz mi olur yoksa zaten çok zorlamayacağım için daha rahat mı olur?
Kullanım amacınıza bakılırsa ekran kartına fazla yük binmeyecek. Bu durumda işlemci / ram şeklinde ağırlık vermek daha doğru olur. Bu bilgisayarda siz parayı ekran kartına ödüyorsunuz.