Mac OS X Snow Leopard' ı sistemim destekler mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DeepLune
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
MErhabalar Ben pc'me mac os x snow leopard kurmak istiyorum pc nin özellikleri şunlar

P5KPL-VM : Asus Anakart
İntel Core 2 Duo CPU E8200 @2.66Ghz: İşlemci
2Gb : Ram
ati radeon x1650 (DX9) : Ekran Kartı

Sistemim bu pc ye sorunsuz bir şekilde kurabilirmiyim

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hard diskin yok galiba:D:D
Ekran kartın sorun olabilir ancak donanım uyumlu:):)
Denemen yeterli...
İatkos işe yaramazsa;
Snow Leopard Leo Hazard ilede başarılı olabilirsin...
Başarılar...

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
haha:D:D harddiskin yok muu aa:D bnde ram çok, filimlerim falan hepsi ram da hem ram harddiskten daha hızlı

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu snow leopardın desteklediği sistem gereksinimlerini nerden bulabiliriz? mactürkiye ye yazdım kimseden ses seda yok :(

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bir arkadaşım denemişti, belki olabilir :))

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
HARDDİSK var yazmayı unutnuşum 500 GB sata harddisk

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
cpu-z indir sse(1-2-3) yazdımı uyumluymuş :) ya da bir kaçı :D

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
şöyle yazıyor instructions MMX SSE 1-2-3-3S-4.1 EM64 VT-x

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hadi bakım deniyorumm :)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Genel olarak Ekran kartın dışında sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama cgrszone arkadaşımızında dediği gibi iatkos s3v2 ile kurulum yapmayı dene. Ve daha detaylı bilgi için uphuck sitesine bak çünkü orda bu işten anlayan adamlar sana daha sağlıklı bilgi verirler. Bu arada bende iatkos kullanıyorum. Wifi dışında sorunum yoktu onuda 25tl ile hepsiburada'dan Edimax marka usb wifi adapter aldım. Böylelikle sorunumda kurtulmuş oldum :)

Hatta bi resimde eklemek istiyorum :) Sisteminize kurmaya çalışın derim. Değişiklik olur hoş olur:)

Bu arada arkadaşlar kurulum yaptığım bilgisayar özellikleri :
HP Pavilion DV6920ET * Snow Leo 10.6.4 / iatkos S3 V2
C2D 2.16 GHz * 3GB DDR2 * 250GB HDD * NVidia 8400M GS * EdiMax EW7711UTN WiFi

Aynı laptobu kullanan arkadaş varsa yardımcı olabilirim seçenekler konusunda. :flowers:

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
5 formatta isi ogrendim ama 2 sorunum var biri sistemi turkce yaptim ama ingilizce ve ingilizce klayve var ikincisi ise ses ses yok sesi actigimda acayip bir ses geliyorrr

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Macos kursak performans olarak Win7 geçermi?

Held

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim sistem kaldirirmi bu MAC isletim sistemini?

Intel Mobile 1.74 GHZ.
80GB HDD
2GB RAM
Ekrankarti onboard 128mb
Sony VAIO,2006 da almistim bilgisayarimi.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Macos kursak performans olarak Win7 geçermi?
Windows7 kadar olmasada mac'te hız olarak iyidir. Ve pc konfigürasyonuyla alakalı birazda.

5 formatta isi ogrendim ama 2 sorunum var biri sistemi turkce yaptim ama ingilizce ve ingilizce klayve var ikincisi ise ses ses yok sesi actigimda acayip bir ses geliyorrr

Sistemin tamamen türkçe olması için

System Preferences -> Language & Text -> Sol tarafta dilleri göreceksiniz. Orda Türkçe en alt kısımlarda olmalı. Türkçeyi en üste taşıyın .

Daha sonra türkçe klavye içinde aynı menüden üstteki sekmeden Input Sources kısmına gelin. Ve orda ülkeler arasında Turkiyeye gelip Turkish - QWERTY PC olanı seçin.

Ses içinde size uygun olan kexti bulup kext utility benzeri bi programla güncelleyin. Düzelecektir.

Daha sonra son olarak pc'yi restart edin. Sorunlarınızdan kurtulmuş olucaksınız :)

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaslarında soledıgı gıbı ekran kartından probem cıkabılır...ben harddıskten kurdum Mac Os X i ama baya karısık kurulumu yanlıs şeçimler yaparsanız Panic verir acılmaz ..belkıde kafaya takıp yuzlerce defa sılıp bıdaha kuracaksınız :) Tam kurdum sıstemı kurcalamıyorum artık :)) son Güncel 10.6.4 kurulu...İlk kullandıgımda şu cok hosuma gıttı atıyorum 3 gb lık bır fılm kopyalarken bıle hard dıske windowsa gore cok hızlı kopyaladıgını fark edıyosunuz ..Kuracaksanız kolay gelsın :)

Hiphoplifed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam ben iAtkos S3 v2 kurmayı düşünüyorum,hadi bakalım :D

Tishy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selamun aleykum arkadaşlar ben şu anda win7 kulanıyorum fakat mac kullanmak istiyorum . fakat mac işletim sitemini neten indirdim . fakat bunu dvd ye yazacak program bulamıyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz çok rica ediyorum saygılarımlar

---------- Post added at 15:20 ---------- Previous post was at 15:14 ----------

windows ortamında mac işletim sitemini dvd ye yazacak program bilen varsa söylesin

fiprovet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkdaşlar bende netten en son leopar 10.6.6. indirdim dvd ye iso formatında yazdırdım bilgisayara yüklemek üzere takıyorum dvd yi boot ediyor tam kuruluma geçecekken pc kendini baştan başlatıyor acil yardımlarınızı bekliyorum

pc özellikleri asus core i5 4 gb ram 500 harrdisk sse (1-2-3-3S-4.1 EM64 VT-x) ACİL YARDIMINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR

WolWeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dostum uphuck kapandı yada dağıldı nette hemen heryerdeki linklerini silmiş durumdalar resmen hayalet oldular

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kurabilirsin bu ekran kartına ait kext dosyaları görmüştüm şanslısın bu konuda İatkos S3 v2 yi tavsiye ederim .Asus anakartlı pcme daha önce kurulum yapmıştım ekran kartı hariç herşiyi tanıdı.Ekran kartının da hazırlanmış kext i yoktu tabi ATİ için pek destek verilmiyor kısıtlı kext ler var daha çok Nvdia ekran kartı kextleri bulunuyor.
Kurmulumu boş bir HDD de dene benden söylemesi ,yoksa verilerin risk altına girer...

fiprovet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ya arkadaşlar hala kuramadım iatkos S3 v2 Yİ İndirdim CD YE BOOT ettim takıyorum pcye tam bott ediyor apple simgesi gelecekken pc kendini yine baştan resetliyor deli olacam ya bir yardımcı olsanız :( CORE İ5 İŞLEMCİ KULLANIYORUM SİSTEM DESTEKLİYOR ama neden böyle bir şey yapıyor anlamadım ya

sezerr53

Asistan
Reaksiyon puanı
25
ya uphuckun sitesine ne oldu yavv ?? Site bi anda kapandı. Açılcakmı ne olcak belli değil..

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar konuyu neden Hortlatıyorsunuzz :D

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ya arkadaşlar ben de şu mac i denemek istiyorum. Nerden indiriyorsunuz aceba

WolWeX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
indirmek demeyelimde temin etmek daha uygun olur, bence sen bi google amcaya sor istersen:)

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
valla google amcaya sordum. sağolsun bir site söyledi ordan iatkos s3 v2 yi indirdim. cd ye çektim bilgisayarı yeniden başlattım. cd den başlatırken ne oldu anlamadım. Tam gri zemin üzerinde elma resmi çıkıp kuruluma devam edecekken bilgisayar yeniden başlıyor neden aceba

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
anakartın bıosundan ahcı modunu active etmen gerekiyor unutmaki kurulumdan vazgecıp tekrar wındows kullanmak ıstersen bu modu ıptal etmen gerekıyor yoksa wındows çalışmaz...