LYS Barajı 165’e İniyor

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Sınava giren öğrencilerin yarısı barajı geçmesi YÖK'ü harekete geçirdi.

93436.jpg

YÖK, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) barajı geçen öğrenci sayısındaki düşüş nedeniyle üniversite kontenjanlarının boş kalacağı endişesi üzerine harekete geçti.

YÖK, LYS’de, tercih yapmak için gerekli olan 180 baraj puanını 165’e düşürmeyi gündemine aldı.

Baraj puanının düşmesiyle üniversitelerde boş kontenjan kalmayacak.

Sınavı geçerli sayılan yaklaşık 2 milyon genci ilgilendiren bu çözüm, önümüzdeki günlerde toplanacak YÖK Genel Kurulu’nda değerlendirileceği öğrenildi.

Üniversite sınav sonuçlarını YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya sunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bu durumun, geçen yıl uygulanan katsayı hesabının kaldırılmasından kaynaklandığını belirterek, bu nedenle çok sayıda kontenjan açığının ortaya çıkacağını bildirdi.

Kaynak

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Barajı indireceğine eğitim sisteminde biz ne hata yaptıkta durum böyle onu düşünseler daha iyi olurmuş.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bırak kalsın 165 ? şaka mı ben yükselir diye düşünüyordum.
gel gelelim boş kalacakmış , ağzına kadar tıka basa dolduruyorsun da mezun edip iş mi veriyorsun öğretmenlerine vs. diğerlerine ?

pakize

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
üniversiteler tatil köyü mi ki dolsun boş kalacaksa kalsın adam istemediğini niye yazsın ki şarap teknolojisine gitsen ne olur ya da tıbbi aramotik bitkiler diplomalı aktar mı olacaksın fizik kimya gitsen ortalık bu mezunlarla kaynıyorlar merak etmesinler iş yapan bölümler zaten tamamen doluyor ayrıca baraj puan da son nokta konuldu 165 e düşürülmeyecek.