Lys Açıklandı çok Karmaşık Bir Durumdayım Okuyun Lütfen

funmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,
Herkesten fikir alıyorum sizden de almak isterim yaşımız genç çoğunun.
Ben şu anda ıspartada süleyman demirel üniversitesi jeofizik bölümünde 3. sınıfa geçtim
Tekrardan lysye girdim esas amacım orda 2. öğretimden 1. öğretime geçmekti.
Sınav sonucu açıklandı.Baktım istanbul,sakarya,kocaeli de oluyor.
Şimdi sizce ne yapmalıyım
Ispartada direk 1. öğretime geçersem devam edicem aynı derslerden ama istanbulda oturuyorum uzakta olcam.
İstanbulda mühendislik kampüsü avcılardaymış ,pendikten ve gebzeden oraya gidip gelmem sizce nasıl olur öğrenci açısından.
Sakarya ve kocaelini daha incelemedim.Sakaryada 2 yıllık programlama bitirmiştim zaten orayı az çok biliyorum.Siz olsanız ne yaparsınız arkadaşlar.Kafam karıştı.Düzen bozmaya değermi..Zora gelebilirim sabırlıyımdır,Isparta ismini biraz hor görüyorlar.Ama yaşam orda daha kolay bence istanbula göre.Bu üniversitelerde jeofizik okuyan varsa özellikle lütfen yazsın.Teşekkürler.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Pendik ten Avcılar git gel okul bıraktırır adama.

funmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gebzeden kocaeli yada sakarya için ne dersiniz

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Diğerlerini bilmem ama Pendik - Avcılar yolu çekilmez her gün :)

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle İstanbul'da üniversite okumak bence bir ayrıcalıktır. En azından hayat okulunu da aynı zamanda az çok görmüş olursunuz. Hergün iett'de,yollarda geçen zamanınız sizi hayata karşı düşündürecek ve gelişmenizi sağlayacaktır bence.
Kısacası İstanbul'da bi üniversite için değer bence.
Ben hergün kartal'dan bebeğe gidiyorum okula. 3 araba değiştirerek. evet zor ama okuyoruz sonuçta kazancını fazlasıyla görücez.Sabırlı biriyim diyorsun dayanabileceğini sanıyorum.Hem pendikte tren istasyonuna yakınsan trenle söğütlüçeşmeye ordan da metrobüse atladın mı tamam. metrobüs avcılara kadar gidiyor.

Not:Yazdıklarım sadece fikir vermek amaçlıdır.Senin hayatın Senin seçimin...

preferst

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
30
Bende avcılarda okudum. Senin ddiğin gibi Gebze-Avcılar yolu çekilmez

Reaksiyon puanı
189
Hangi üniversite sana daha çok şey katacaksa orada kal. Yaşam kolaylığı olarak bakma olaya. Eğitimin için eziyet çekmek zorundasın.

funmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki şu konudaki fikriniz nedir.Ben zaten süleyman demirelde öyle yada böyle bu bölümü bitircem.İstanbula yada başka bi şehre gelip tekrardan bi maceraya girmemin bi faydası olacakmı.Özellikle iş bulurken yada bilgi anlamında.bu soru biraz zor biliyorum iki üniversiteyi de bilmeniz lazım özellikle bölümü.Bi yandan da şu var bazı hocalardan geçmek zor.Orda en azından hocaları tanıyorum.Belki kocaeli,sakarya,istanbuldan jeofizik okuyan arkadaşlar da vardır forumda.böyle bir durum varmı.çalışıp da geçemediğim hoca olmadı.Çalışmazsak kaldık zaten.Neyse önemli olan kısım geçiş kısmının gerçekte bize bişi katıp katmayacağı.Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Jeofizikçi olarak zaten iş imkanımız baya bi kısıtlı.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Hazır sınava girmişken başka bölüme geç o zaman. :)

funmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geçemem yaşım 24e yaklaştı.2 senelik bi üniversite bitirmiştim zaten.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yaş gitmiş biraz doğru ama o yol kesinlikle çekilmez ben gözpete kampsündeyim marmaranın.Avcılardan gelen arkadaşım var kız isyanlarda bildiğin hayatı metrobüslerde geçiyo.bide sen pendiğe geçeceksinki ordan o ayrı işkence.Ama kendine güveniyosan yaz.yada karsıda bi yurda falan yerleş

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bulmuşşsun ucuz ve güzel şehir Ispartayı tadını çıkar... :D