Lütren Beni Uyandırın!!!!

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı tatiller forum sakinleri ve misafir arkadaşlar;

“Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.” Câmiu’s-Sagîr, 2:12, Hadis No:1201.

Halk dilinde ise;
“Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya,yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış”

Bu hadis ve söz size herhalde yabancı gelmemiştir.
Ahirete çalışmakla ilgili bir konu açıldığında mutlaka kullanmışız ve duymuşuzdur.

Şimdi müsaade ederseniz ben bu hadisi şerifi ne kadar uyguluyorum,onu anlatayım
Kusura bakmayın biraz kafanızı ağrıtacağım ama,içimdekileri dökmeden de edemeyeceğim.
Ne de olsa herkesin özgürce yazabildiği bir forumdayız.

İlk defa bir hadisi şerifin yarısını tam manasıyla hayatıma tatbik edebiliyorum.
Diğer hadisi şeriflerin bazılarını hiç tatbik edemiyorum,bazılarını ise işime geldiği gibi tatbik ediyorum.

Elhamdülillah bunda ise %50’ye ulaşıyorum.
Yani; “Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış”ıyorum.
“yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.”dendiği zamanda “daha çok gencim,bir rahatsızlığım ve hastalığım yok,yemem-içmem-gezip tozmam gayet normal.Şimdi birde yarın ölmeyi düşünüpte hayatımı zehir mi edeyim”diyorum.

Bu arada aklımı kullanınca da,her an ölme ihtimalimin olduğunu biliyorum.
Tedbirim ve hazırlığım var mı diye sorarsanız,
Hayır,Hayır;

3 günlük bir iş seyahati için 3 gün önceden hazırlık yapıyorum
15 günlük tatil için 15 gün önceden hazırlanmaya başlıyorum.
Otel rezervasyonlarını ayarlıyorum.
Hiçbir şeyim eksik olmasın,izinde ağzımın tadı bozulması diye tam 15 gün boyunca ne götürsem,nerde kalsam,ne yiyip ne içsem diyerek kafamı kaşıyorum.

Ama 15 günlük izin için 15 gün önceden hazırlık yapan benim aynı aklım ve fikrim;
Şuan,1 dakika sonra,1 gün sonra,1 yıl sonra,10 yıl sonra bile olsa ölebileceğini hiç düşünmüyor.Hiç ihtimal vermiyor.

Bir dakika düşünün dostlar;
15 gün için 15 gün önceden hazırlık yapan,ebedi bir hayat için ne yapması gerekir?Neler hazırlaması gerekir?gideceği yeri,kalacağı yeri hiç mi merak etmez?Kimlerle karşılaşacak hiç mi düşünmez?
3-5 yıldan bahsetmiyorum.50-60 yıldan bahsetmiyorum.
Ebedi,sonu olmayan bir hayattan,bir menzilden bahsediyorum.

Lütfen arkadaşlarım,bana yardımcı olun,beni her an ve her saniye ölebileceğime inandırın.

Nefsim aklımı çelmiş,kandırmış,sırtıma binmiş;istediği yere götürüp,istediği gibi düşündürüyor.
Azıcık uyanmaya başlasam hemen ağzıma bir meme verip,elime de bir oyuncak vererek yine uyutuyor.

Lütfen beni uyandırın!!!!!

Saygılarımla
Mehmet

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
:( abi deme öle şeyler
çoğu insan senin gibi düşünür mesela bende öle düşünüyorum dünyada takılmışız bişeylere gidiyoruz çoğu insan ahiret için çalışmıyo ne bilim bende çok düşünüyorum bunu :(

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
fazla düşünme insan iradesi işte cüzzi uyanmak uyarılmak kadar güçtür

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Allah Resulü (asm.) kasemle ifade ediyor: “Allah’a yemin olsun ki, âhirete göre dünya, ancak sizden birinin parmağını denize daldırması gibidir. Baksın bakalım kendisine ne dönecek? Parmağı denizden ne getirebilecek?”

Dünya ile oyalanan ve hakikî saadeti unutan insanlar da gölgeyle tatmin olmaktalar. Bunlar, öldüklerinde uyanacaklar ve gerçek tatminin ancak Cennette olacağını hakkıyla anlayacaklar. Ama çoğu insan için artık vakit bitmiş, fırsat kaçmış olacak.

Ebedî saadet bir derya. Dünya lezzetleri ise parmağı ıslatan su kadar bir şey. Bu ıslaklıkta boğulmayan, hafif bir nemde sırılsıklam olmayanlar deryayı buluyorlar. Fâniye aldanmayanlar bâkiye eriyorlar.

sorularlaİslamiyetten bir makaleden aldım bu bölümleri :) saol paylaşım için güzel yazı olmuş Allah gaflete düşürmesin hiçbirimizi :)

punisher_65

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bana sorarsan evliyaların, sahabe efendilerimizin hayatlarını okuyarak başlıyabilirsin. daha sonra efendimiz zamanında ölüme nasıl bakıldığı hakkında kitaplarda mevcut piyasada. ölüm üzerine belgesellerde var. aklıma başkada bişi gelmiyor

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
gecenin bir yarısı depremle altüst olan memleketimi günün ışıklarıyla görmek bana ibadetin kapılarını bilinçli bir şekilde açtı.

o günden sonra farz olanları yerine getirmeye çalışmakla geçti zamanım sonra dünyanın derdine düşmek o ibadet zamanlarını azalttı.

dün yakın akrabalarımızı BİR BABA VE OĞULU aynı anda kaybettik.
insana başka ne ibret olmalı ki canlı canlı cehenneme gidip görmek mi?
hiç gerek yok dünya farkında olan için bir cehennem zaten.

yaşam depremin ertesi gününde olduğu gibi , dünkü kayıpların ardındanda devam ediyor işte.
yapılması gereken çok zor değil! Allah'ın yerine getirmemizi istedikleri sadece.
bunlarda zaten insanın kendisine faydalı olan şeyler.
farz ibadetleri yapmak insanın gönlünü huzura kavuşturuyor.
huzurlu bir gönül günlük yapılması gerekenleride hoş karşılayıp bu dünyada başarılı olmayı sağlıyor.
ahireti unutmadan yaşamak , insanlara yardım elini uzatan, iyilikler yapan, kötü birşey yapacakken iyiliklerin alıkoyacağı bir hale getiriyor insanı.