- Reaksiyon puanı
- 47
Hayırlı tatiller forum sakinleri ve misafir arkadaşlar;
“Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.” Câmiu’s-Sagîr, 2:12, Hadis No:1201.
Halk dilinde ise;
“Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya,yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış”
Bu hadis ve söz size herhalde yabancı gelmemiştir.
Ahirete çalışmakla ilgili bir konu açıldığında mutlaka kullanmışız ve duymuşuzdur.
Şimdi müsaade ederseniz ben bu hadisi şerifi ne kadar uyguluyorum,onu anlatayım
Kusura bakmayın biraz kafanızı ağrıtacağım ama,içimdekileri dökmeden de edemeyeceğim.
Ne de olsa herkesin özgürce yazabildiği bir forumdayız.
İlk defa bir hadisi şerifin yarısını tam manasıyla hayatıma tatbik edebiliyorum.
Diğer hadisi şeriflerin bazılarını hiç tatbik edemiyorum,bazılarını ise işime geldiği gibi tatbik ediyorum.
Elhamdülillah bunda ise %50’ye ulaşıyorum.
Yani; “Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış”ıyorum.
“yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.”dendiği zamanda “daha çok gencim,bir rahatsızlığım ve hastalığım yok,yemem-içmem-gezip tozmam gayet normal.Şimdi birde yarın ölmeyi düşünüpte hayatımı zehir mi edeyim”diyorum.
Bu arada aklımı kullanınca da,her an ölme ihtimalimin olduğunu biliyorum.
Tedbirim ve hazırlığım var mı diye sorarsanız,
Hayır,Hayır;
3 günlük bir iş seyahati için 3 gün önceden hazırlık yapıyorum
15 günlük tatil için 15 gün önceden hazırlanmaya başlıyorum.
Otel rezervasyonlarını ayarlıyorum.
Hiçbir şeyim eksik olmasın,izinde ağzımın tadı bozulması diye tam 15 gün boyunca ne götürsem,nerde kalsam,ne yiyip ne içsem diyerek kafamı kaşıyorum.
Ama 15 günlük izin için 15 gün önceden hazırlık yapan benim aynı aklım ve fikrim;
Şuan,1 dakika sonra,1 gün sonra,1 yıl sonra,10 yıl sonra bile olsa ölebileceğini hiç düşünmüyor.Hiç ihtimal vermiyor.
Bir dakika düşünün dostlar;
15 gün için 15 gün önceden hazırlık yapan,ebedi bir hayat için ne yapması gerekir?Neler hazırlaması gerekir?gideceği yeri,kalacağı yeri hiç mi merak etmez?Kimlerle karşılaşacak hiç mi düşünmez?
3-5 yıldan bahsetmiyorum.50-60 yıldan bahsetmiyorum.
Ebedi,sonu olmayan bir hayattan,bir menzilden bahsediyorum.
Lütfen arkadaşlarım,bana yardımcı olun,beni her an ve her saniye ölebileceğime inandırın.
Nefsim aklımı çelmiş,kandırmış,sırtıma binmiş;istediği yere götürüp,istediği gibi düşündürüyor.
Azıcık uyanmaya başlasam hemen ağzıma bir meme verip,elime de bir oyuncak vererek yine uyutuyor.
Lütfen beni uyandırın!!!!!
Saygılarımla
Mehmet
“Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.” Câmiu’s-Sagîr, 2:12, Hadis No:1201.
Halk dilinde ise;
“Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya,yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış”
Bu hadis ve söz size herhalde yabancı gelmemiştir.
Ahirete çalışmakla ilgili bir konu açıldığında mutlaka kullanmışız ve duymuşuzdur.
Şimdi müsaade ederseniz ben bu hadisi şerifi ne kadar uyguluyorum,onu anlatayım
Kusura bakmayın biraz kafanızı ağrıtacağım ama,içimdekileri dökmeden de edemeyeceğim.
Ne de olsa herkesin özgürce yazabildiği bir forumdayız.
İlk defa bir hadisi şerifin yarısını tam manasıyla hayatıma tatbik edebiliyorum.
Diğer hadisi şeriflerin bazılarını hiç tatbik edemiyorum,bazılarını ise işime geldiği gibi tatbik ediyorum.
Elhamdülillah bunda ise %50’ye ulaşıyorum.
Yani; “Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış”ıyorum.
“yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.”dendiği zamanda “daha çok gencim,bir rahatsızlığım ve hastalığım yok,yemem-içmem-gezip tozmam gayet normal.Şimdi birde yarın ölmeyi düşünüpte hayatımı zehir mi edeyim”diyorum.
Bu arada aklımı kullanınca da,her an ölme ihtimalimin olduğunu biliyorum.
Tedbirim ve hazırlığım var mı diye sorarsanız,
Hayır,Hayır;
3 günlük bir iş seyahati için 3 gün önceden hazırlık yapıyorum
15 günlük tatil için 15 gün önceden hazırlanmaya başlıyorum.
Otel rezervasyonlarını ayarlıyorum.
Hiçbir şeyim eksik olmasın,izinde ağzımın tadı bozulması diye tam 15 gün boyunca ne götürsem,nerde kalsam,ne yiyip ne içsem diyerek kafamı kaşıyorum.
Ama 15 günlük izin için 15 gün önceden hazırlık yapan benim aynı aklım ve fikrim;
Şuan,1 dakika sonra,1 gün sonra,1 yıl sonra,10 yıl sonra bile olsa ölebileceğini hiç düşünmüyor.Hiç ihtimal vermiyor.
Bir dakika düşünün dostlar;
15 gün için 15 gün önceden hazırlık yapan,ebedi bir hayat için ne yapması gerekir?Neler hazırlaması gerekir?gideceği yeri,kalacağı yeri hiç mi merak etmez?Kimlerle karşılaşacak hiç mi düşünmez?
3-5 yıldan bahsetmiyorum.50-60 yıldan bahsetmiyorum.
Ebedi,sonu olmayan bir hayattan,bir menzilden bahsediyorum.
Lütfen arkadaşlarım,bana yardımcı olun,beni her an ve her saniye ölebileceğime inandırın.
Nefsim aklımı çelmiş,kandırmış,sırtıma binmiş;istediği yere götürüp,istediği gibi düşündürüyor.
Azıcık uyanmaya başlasam hemen ağzıma bir meme verip,elime de bir oyuncak vererek yine uyutuyor.
Lütfen beni uyandırın!!!!!
Saygılarımla
Mehmet