Lumia 1820, MWC 2014 yolunda!

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nokia'nın Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacağı, Windows Phone 8.1'le gelecek ilk cep, belli oldu!

2014021311590241572.jpg

Yeni raporlara göre Nokia, direkt olarak Windows Phone 8.1 ile piyasaya süreceği Lumia 1820 üzerinde çalışıyor.
Finlandiyalı cep devi Nokia'nın Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) yapacağı tanıtımlar, giderek şekilleniyor. Nokia'nın MWC'de tanıtacağı Android'li Normandy'nin yanında, yeni raporlara göre 5.2 inç'lik qHD ekranlı (2.560x1.440) Lumia 1820 de tanıtılacak. Snapdragon 805 işlemci ve 3GB RAM'e sahip telefonun pil kapasitesi, 3.400mAh olacak. İddialara göre Microsoft'un sesli yardımcısı Cortana, telefonda yüklü bulunacak.
2014 planlarında fazlası da var

Nokia'nın 2014'ün ilerleyen aylarında (Eylül ayı olacağı söyleniyor), Lumia 1520 gibi büyük telefonlarının küçük sürümlerini piyasaya süreceği söyleniyor. @nextleaks'e göre Nokia, Lumia 930 adında bir telefon tanıtacak. Bu telefon, iddialara göre 2.2GHz çift çekirdekli işlemciye, 2GB RAM'e, 32GB depolama alanına ve bir microSD slotuna sahip olacak. 20MP'lik kameraya sahip telefonun pil kapasitesi 2.700mAh olacak.

Windows 8,1 Bizlere Neleri Sunuyor Derseniz de Buyrun

2-4 Nisan‘da geliştiricilerin tamamına yayınlanması beklenen Windows Phone 8.1; SDK olarak üst düzey geliştiriciler için yayınlandı.Sisteme yeni gelecek tüm özellikleri içeren SDK genel olarak sistemi gün yüzüne çıkarıyor.Özellikle sisteme getirilen yeni APİ‘ler ile uygulamaların çok daha fonksiyonel olması beklenirken, eksikliklerin büyük oranda giderilmiş olması da muhtemel görünüyor.
İsterseniz yeni gelen özellikleri güncellenecek liste ile ekleyelim;
- VPN desteği kesinleşti
- Varsayılan mesajlaşma uygulamasını değiştirme seçeneği
-Alternatif mesajlaşma uygulamaları yayınlanabilecek
- Uygulama verilerinin MicroSD karta yüklenebilmesi (Diğer klasörüne kesin çözüm olacak gibi görünüyor)
-Hafıza kartına uygulama yükleme kesinleşti

- Skydrive » OneDrive
- Uygulamalarda Javascript ve html desteği
- Daha hızlı ve pürüzsüz uygulamalar, animasyonlar için api
- XAP dosyaları Windows RT ve Windows 8 ile uyumlu olan APPX’e çevrilecek
- Arka planda oyun APİ’si
- Uygulamalar için arkaplan yükleme
- Arka planda ekran kayıt APİ’si; öyle sanıyoruz ki ekranın videosu çekilebilecek
- Yeni yayın(Podcast) uygulaması
- Battery Sense uygulaması
- Büyük boy canlı kutucuk
- Status Bar üzerinde mail bildirimi

- Düzenlenmiş sosyal paylaşım ayarları
- Internet Explorer 11 WebGL ve Normal mapping desteği ile
- Youtube vb. sitelerde tam ekran yapmadan videoları izleme, içeriği çalıştırma olanağı

- Yenilenen kamera uygulaması
- Lumia Black güncellemesi almayan cihazlar için Bluetooth 4.0 LE
- Multi-tasking ekranında uygulamaları aşağı kaydırarak kapatma (ilkel “x” butonundan kurtuluyoruz)

- Uygulamalar için otomatik güncelleme; Windows 8′de olduğu gibi
- USB Ayarları dahil edildi

- Navigasyon Bar ayarları eklendi; Navigasyon Bar, cihaz üzerinde kapasatif yön tuşları olmayan cihazlar için geçerli görünüyor.Özellikle ön yüzünde hiç tuş olmayan Windows Phone cihazların bu güncelleme ile birlikte gelmesi muhtemel görünüyor.Navigasyon Bar seçeneklerinden bahsetmek gerekirse; tıpkı Windows Vista ile tanıştığımız Görev Çubuğu Aero düzeni gibi; “Her Zaman koyu”, “Arka Plan ile uyum sağla- yarı saydam” ve “tema rengi” seçenekleri bulunuyor.

- Swype destekli klavye: İlk olarak Android cihazlarda tanıştığımız ve halen çoğu android cihaza ve iOS cihazlara getirilmekte olan Swype klavye Windows Phone için geliyor.Yazmak istediğiniz kelimeyi parmağınızı kaldırmadan klavye üzerinde sürükleyerek hızlı bir şekilde yazmanıza imkan sağlanıyor.

- Windows Phone ekranını TV veya Monitöre aktarabilme : WiFi bağlantısı olan tüm görüntüleme cihazlarına ekran görüntüsünü canlı olarak aktarabilme özelliği Windows Phone 8.1 ile birlikte geliyor.

- Bildirim merkezinden uygulama bildirimlerini sessize alabilme: Bildiğiniz üzere Windows Phone 8.1′in en büyük getirilerinden biri de hiç şüphesiz “Action Center”.Üzerinde hızlı ayarlama butonları mevcut olacak olan Action center’in bir özelliği de tek tuş ile “Rahatsız Etmeyin” moduna girmek olarak belirtildi.
- Action Center yukarıdan aşağıya tamamen çekince açılıyor
- Hızlı ayarlar çubuğu hızlı ve küçük şekilde çekince açılıyor
- Ayrı ses kontrolleri: Windows Phone işletim sisteminin en büyük eksikliklerinden biri olan ayrılmış, daha doğrusu ayrılmamış ses kontrolleri.Windows Phone 8.1 ile bu işlem gayet başarılı bir şekilde yapılacak gibi görünüyor.

- Bing akıllı arama
- Kişiler’e Facebook ve Twitter senkronizasyonunda geliştirmeler
- Windows Phone ; WinPRT olarak anılacak-mış (söylenti)
- Dosya yöneticisine benzer özellik: File Picker ; öyle ki döküman vb. dosyaların yönetimini sağlaması bekleniyor.Final sürümde tamamen dosya yöneticisi olabileceği tartışılıyor.Ayrıca Internet Explorer 11 ile Dosya Seçicisi birleşimi sonucu dosya yükleme imkanı oluşacak.

- Yeni mavi renk seçeneği; Action Center’de görülen seçili rengi doğruluyor

- Windows Phone 8.1 için oluşturulan uygulamalar, Windows Phone 8 ( güncellenmemiş cihazlar ) üzerinde çalışmayacak.Dipnot eklemekte fayda var; bizdeki tüm mevcut cihazlar Windows Phone 8.1 güncellemesi alacak.
- Windows Phone 8 uygulamaları Windows Phone 8.1‘de sorunsuz çalışıyor (Silverlight)
- PlayTo desteği
- Windows 8′de olduğu gibi tek giriş özelliği.Yani Microsoft hesabınızda oturum açık iken, tüm Microsoft servislerine giriş yapılabilecek.
- Arka plan görevleri: Bluetooth sinyal seviyesi; Chat mesajı bildirimleri, cihaz bağlantı değişiklikleri, konum, itme bildirimleri, Rfcomm bağlantısı
- Mesaj kutuları kişiselleştirilebilir olacak ( geliştiriciler için öyle görünüyor )
- Tüm Windows Phone 8 cihazlar Windows Phone 8.1 alacak
- Geliştiriciler için SemanticZoom, DatePicker, TimePicker
- Yeni video / ses kodlaması, donanım hızlandırmaları
- Medya dosyalarını düzenleme; Ses efekti ekleme, video efektleri düzenleme, slow motion video
- Uygulamalar için ses/video çekme desteği (kendi kendilerine )
- Stereoscopic 3d desteği; 2D Görüntüleri birleştirerek 3D görünümü kazandırma olarak tanımlanmış basit anlamıyla
- Erişim noktası olmadan geliştirilmiş Wi-Fi direct
- Canlı kutucukları klasörleme imkanı olacağı söyleniyor; yani gelişmiş klasörleme gibi.
- 384 x 640 çözünürlükte ekran desteği

[Liste sürekli güncellenecektir]

Üst düzey geliştiriciler için yayınlanan SDK’da ilk göze çarpan özellikler bunlar.SDK’da yer almayan fakat final sürümü ile Preview olarak ve kullanıcılara yayınlanacak kesinleşmiş özelliklerden bahsetmek gerekirse;
- Action Center – Bildirim Merkezi
- Sesli asistan Cortana
- Yeni klavye
.

İşin Açıkcası bende artık WP8 Cephesine Sıcak Bakmaya Başladım :)
1820 harika bir cihaz gibi görünüyor :)
bekleyip görelim o halde hep birlikte.
tabi ben burlar da olmasam bile hafta sonu çarşı izinlerimde sizlerle olurum :D
kaynaklar
1
2

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Windows Phone sürekli gelişiyor. Zamanla daha da iyi olacaktır.

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben dahi dubai den ilerleyen aylarda getirtmeyi düşünüyorum (:

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
MWC de bunu tanıtırsa olay olur
Nokia toparlanmaya başladı hele şükür özellikle
1520 ile :) Amerikada satışa sunulan Lumia Icon u da başarılı buluyorum

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynen öyle Nokia Microsoft sayesinde çok iyi toparladı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Patron sakin :D Bu kadar cihaz deneyimi yeter ;)
1 gigabayt ram bellegine sahip olan cihazlar kullandım wp8 cephesinde cıhazlar gayet akıcı ve stabildi.
tabi özellik ve fonksiyon yoksunu ama olsun :D
3 gigabaytlık halini düşenemiyorum düşünmekte istemiyorum

faruksio

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Nokia eskisi gibi lider konuma gelecek gibi :)

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
1 gigabayt ram bellegine sahip olan cihazlar kullandım wp8 cephesinde cıhazlar gayet akıcı ve stabildi.
tabi özellik ve fonksiyon yoksunu ama olsun :D
3 gigabaytlık halini düşenemiyorum düşünmekte istemiyorum

Nice başarılara diyelim :)

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Cihaz güzel görünüyor, android gibi aç gözlü işletim sistemine göre 3 gb rem istediğini sanmıyorum.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Office uygulamaları var offline ücretsiz nagivasyonu var(bana göre önemli olan)Az oyun var ama olan oyunlarda kasma yapmıyor diyorki 512 ram için yapılmamıştır bizimki gibi yükleyince oyunda kasmalar atmalar yapıyor bence gelecek vaadediyor kesinlikle.

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cihaz güzel görünüyor, android gibi aç gözlü işletim sistemine göre 3 gb rem istediğini sanmıyorum.
evet zaten 512 ile harikalar yaratan işletim sistemine 2 ve 3 gigabayt ram belleği koydular 1 gigabaytı neredeyse boşta duruyor :)

kadir98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lumia 930 mu alam 1820 mi kafam karıştı :D

Bu arada Nokia Lumia 3310 çıkar mı :D :D